foto: no privātā arhīva
Eksprezidenta Gunta Ulmaņa "mazā meitiņa" izaugusi par īstu skaistuli
Vislabāk Gunvila jūtas dabā, ārpus pilsētas steigas un trokšņiem.
Slavenības
2024. gada 30. marts, 06:05

Eksprezidenta Gunta Ulmaņa "mazā meitiņa" izaugusi par īstu skaistuli

Ligita Eglīte, Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Kādreizējā Latvijas Valsts prezidenta Gunta Ulmaņa un uzņēmējas, rotu zīmola "Upes pērles" īpašnieces Dinijas Loras kopīgā meita Gunvila Liene Ulmane, ko daudzi atceras kā mazu bērniņu, ko šķietami nesen tētis veda uz arēnu skatīt hokeja spēles, ir izaugusi. Neticami, ka jau šogad viņai apritēs... 18 gadu!

“Oi, meitiņas bērnudārza izlaidums bija viens no skaistākajiem notikumiem, kas bijis manā dzīvē. Uzskatu, ka katram vīrietim, katram tēvam savi bērni ir jāatbalsta un jāpiedalās tādos pasākumos. Tas bija liels prieks gan meitai, gan man. Šajā dienā man bija pilnīgi vienalga, ko citi padomās,” aptuveni pirms 11 gadiem paziņoja Guntis Ulmanis, ar šiem sirsnīgajiem vārdiem apliecinot, ka ir atbildīgs tēvs savai jaunākajai meitai Gunvilai Lienei Ulmanei, ko eksprezidentam dāvāja uzņēmēja Dinija Lora.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Gunvila ar māmiņu 2016. gadā.

Lai arī šis fakts gaismā nāca kā politisko konkurentu plāns skādēt Ulmaņa reputācijai - kā publisku skandālu izplatot informāciju par Gunta Ulmaņa attiecībām ar 44 gadus jaunāku sievieti, kas nav viņa oficiālā sieva -, eksprezidents šai situācijai cauri izgāja vīrišķīgi un ar godu, cik nu šādā gadījumā iespējams. Bērnu viņš publiski atzina, deva meitai savu uzvārdu, kā arī kopš mazotnes piedalās viņas audzināšanā. Guntis ar meitenīti pie rokas vairākkārt arī apmeklējis publiskus pasākumus, tostarp gājis uz arēnu skatīties hokeja spēles, kā arī apmeklējis teātri.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
2015. gadā, ejot uz hokeja maču "Arēnā Rīga".

To, ka Guntis Ulmanis ir mīlošs tēvs, nu jau apliecina pati Gunvila, kura ir izaugusi par daiļu jaunu dāmu. Patlaban Gunvila dzīvo Rīgā un mācās vidusskolā. Patstāvību, pieredzi un dzīves rūdījumu devis vesels gads, ko viņa pavadīja tālu prom no ģimenes, dzīvojot un mācoties Meksikā. Tur jauniete lieliskā līmenī apguvusi spāņu valodu, kas viņai ļoti patīk. Gunvila pat sākusi pasniegt privātstundas latviešu un spāņu valodā.

foto: no privātā arhīva
Gunvila ir sportiska, radoša un zinātkāra jauniete. Pieļauj, ka izglītosies ārzemēs, taču nākotnes plānus saista ar dzimto Latviju.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" 17 gadu vecā jauniete atzīst, ka ar tēti Gunti viņai ir cieša saikne.

“Tētis mani visvairāk priecē nevis ar dāvanām, vešanu uz kafejnīcām vai piedzīvojumiem, bet gan ar savu mīļumu. Vienmēr mani samīļo, velta laiku sarunām, ikreiz, kad tiekamies, viņš atved šokolādi "Lācītis Ķepainītis", jo zina, ka tā ir mana vismīļākā. Kāds "Lācītis Ķepainītis" viņam vienmēr ir mašīnā... Kad viņš aizved uz kādu kafejnīcu, galvenais šajās reizēs nav vis ēdiens un ēšana, bet gan laiks, ko veltām viens otram,” saka Gunvila, kurai īpaši siltas atmiņas ir par braucienu ar vecākiem uz Horvātiju pirms vairākiem gadiem. “Jā, šīs man ir vismīļākās atmiņas par laiku, kas forši pavadīts kopā ar mammu un tēti. Tur kopā atpūtāmies, peldējāmies, glābām uz ielas pamestu kaķīti,” pastāsta eksprezidenta meita.

foto: no privātā arhīva
Ar tēti baudot sauli un jūras šalkoņu ceļojumā Horvātijā.

Kopš mazotnes daudz laika pavadot ar tēvu viņa lauku īpašumā Kurzemē, Gunvila ļoti iemīļojusi dabu un atzīst, ka absolūti nejūt sevi kā pilsētnieci. “Laukos mums abiem ar tēti ļoti patīk. Kad vien ir iespēja, braucam kopā turp. Tur pastaigājamies pa mežu un esam laimīgi. Man pašai mežā visvairāk patīk iespēja saplūst ar dabu, klausoties putnu balsīs, koku šalkoņā, vējā,” atklāj jauniete. Viņai arīdzan ļoti patīk makšķerēt, un šo prasmi viņai ierādījis vectētiņš, mammas tētis.

Vaicāta, vai, ņemot vērā radniecību, Gunvilai ir padziļināta interese par Latvijas vēsturi un kādreizējo prezidentu Kārli Ulmani, kura brāļa mazdēls ir Guntis Ulmanis, Gunvila Ulmane piekrīt: “Jā, skolā ļoti daudz esmu lasījusi, stundās esam arī diskutējuši par Kārli Ulmani un viņa autoritāro režīmu. Par šo tēmu veidojuši visādus darbus. Un ar tēti par Kārli Ulmani daudzreiz esam runājuši. Kad esmu pie viņa, skatos uz grāmatām plauktos. Viņam ir vesela kolekcija ar Kārļa Ulmaņa grāmatām! Reiz ņēmām, šķirstījām, un prašņāju viņam viskautko. Citreiz vienkārši uzdodu daudz jautājumu un tētis vienmēr ļoti interesanti un plaši visu pastāsta.”

foto: no privātā arhīva
Guntis un Gunvila Ulmaņi.