foto: no privātā arhīva
Ints Dālderis aizkustināts savas meitas kristībās
Mazās Marijas Elizabetes Dālderes kristības Doma baznīcā. No labās vecāki – Anete Toča un Ints Dālderis –, Rīgas Doma dekāns, Latvijas Evanģēliski luteriskās baznīcas mācītājs Elijs Godiņš un krustvecāki Elīna un Markuss Pttiferi.
Slavenības
2024. gada 30. marts, 11:21

Ints Dālderis aizkustināts savas meitas kristībās

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Kādreizējais kultūras ministrs, tagad Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses vadītājs Ints Dālderis un "Sinfonietta Rīga" izpilddirektore Anete Toča šomēnes Rīgas Doma baznīcā kristīja savu četrus mēnešus veco meitiņu Mariju Elizabeti Dālderi.

Sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" Ints Dālderis pastāstīja, ka abi ar sievu ir ļoti priecīgi, ka meitas kristības norisinājās tieši Rīgas Doma baznīcā. “Man pašam kā mūziķim ir bijusi diezgan laba sadarbība ar šo dievnamu. Tāpat arī daudz ir kopīgi domāts un debatēts par Doma baznīcas attīstību,” piebilst kādreizējais kultūras ministrs.

Dālderis teic, ka kristību laikā meitiņa bijusi mierīga un pat izbaudījusi apkārtējo uzmanību. “Mums izdevās ļoti sirsnīgs pasākums. Gan no manas, gan Anetes puses tika aicināti tuvākie darba kolēģi, tāpat arī mūsu ģimenes, bija liels prieks, ka arī mani bijušie kolēģi no Finanšu ministrijas atsaucās un atnāca uz baznīcu. Tā ka bija ļoti, ļoti forši,” Dālderis raksturo kristību norisi.

Vecāki lēmuši, ka kristības notiks, līdzko aukstā ziema beigsies. “Vēl arī mums bija svarīgi, ka meitiņas krustvecāki Elīna un Markuss Petiferi, kas dzīvo Londonā, tieši šajā laikā viesojās Latvijā. Elīna ir tērpu māksliniece, kas Latvijā beigusi Mākslas akadēmiju un strādā Londonā, bet Markuss darbojas nekustamo īpašumu biznesā. Viņi ir mūsu ģimenes draugi, mēs savukārt ar Aneti pirms vairākiem gadiem bijām viņu kāzās vedēji. Līdz ar to mūsu starpā ir tik cieša draudzība, ka nebija grūti izvēlēties, kas būs mūsu meitas krustvecāki,” teic laimīgais tētis.

Intam Dālderim no iepriekšējām attiecībām ar Gitu Dālderi ir divi pieauguši bērni, bet Anetei ir pieaudzis dēls, kas dzimis attiecībās ar fagotistu Mārtiņu Grīnbergu.

“Manai vecākajai meitai no iepriekšējās laulības ir 27 gadi, un viņa jau ir pieaudzis cilvēks. Bet, runājot par mūsu mazulīti, esam ļoti laimīgi un priecīgi, skatoties, kā meitiņa aug. Šis ir ļoti emocionāls laiks. Jāteic godīgi – nebiju gaidījis, ka bērna ienākšana mūsu dzīvē tik ļoti daudz ko man nozīmēs. Lai arī zināju, ka tas būs labi, bet, ka tik ļoti... emocionāli aizkustinoši, tā nebiju domājis. Katru dienu man ir liels prieks par to, ka mums ir meitiņa,” priecīgs ir Dālderis.

Šobrīd Anete Toča ir bērna kopšanas atvaļinājumā un iepauzē ar darbu "Sinfonietta Rīga".

Ints Dālderis šobrīd ir prom no aktīvās politikas un darbojas privātā sektorā – kā Nekustamā īpašuma attīstītāju alianses vadītājs.