foto: Publicitātes
Agnese Zeltiņa Indijā saraudina ceļabiedrus - latviešus šokē stāsts par ar sērskābi aplietām sievietēm
Latviešu ceļotāji pie Fatehpur Sikri pils.
Slavenības
2024. gada 23. marts, 09:34

Agnese Zeltiņa Indijā saraudina ceļabiedrus - latviešus šokē stāsts par ar sērskābi aplietām sievietēm

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Kanāla "360TV" raidījuma "Četri uz koferiem" kompāniju - Agnesi Zeltiņu, Katrīni Vasiļevsku, Mārci Auziņu un Kašeru -, kas nonākuši Indijā, šokē ar sērskābi aplietas sievietes un izkārnījumiem noklāti bankomāti…

"Četri uz koferiem" ceļojumam pa Indiju turpinoties, vadību pēc Tadžmahāla mauzoleja apmeklējuma pār grupas plāniem un budžetu pārņem aktrise un uzņēmēja Agnese Zeltiņa.

Turpat, Agras pilsētā, tiek sameklētas naktsmājas, kuras Katrīne Vasiļevska novērtē kā “solīdas, bet mazliet ar smaķelīti”. Latviešus pārsteidz arī dušās atrodami spaiņi, par kuru izmantojumu ceļotājiem nav ne jausmas. Izrādās, ūdens spainis vannas istabā ir ierasta indiešu lieta. Lai taupītu ūdeni, viņi dušu nelieto. Tā vietā ūdens tiek ieliets spainī, bet pēc tam ar mazāku kausiņu liets sev virsū. Tāpēc visās Indijas viesnīcās, izņemot pašās dārgākajās, būs šādi spaiņi.

Grupas vadītāja nolēmusi ceļabiedrus vest īpašās vakariņās uz pavisam neparastu restorānu, kurā saimnieko no skābes uzbrukumiem cietušas indiešu sievietes. Visi ieņēmumi, kuri gūti šajā restorānā, nonāk īpašā fondā, kas sniedz atbalstu no šīs vardarbības cietušajām sievietēm. Restorāna ēdienkarte ir bez cenām – viesiem paēdot, katrs atstāj tik daudz naudas, cik uzskata par vajadzīgu.

Sērskābes ieliešana sievietei sejā ir diezgan izplatīts atriebības veids Indijā. Parasti no tā cieš tieši jaunas sievietes, kuras atteikušās stāties laulībā vai intīmās attiecībās. Tad nu vīrietis, jūtoties aizskarts, nolīgst kādu vai nolemj pats šai sievietei sejā ieliet sērskābi, neatgriezeniski sakropļojot meitenes seju un sabojājot visu dzīvi. Ik gadu Indijā reģistrē 250–300 šādu gadījumu. Četrotnei to dzirdēt ir patiesi smagi, Katrīne kļūst emocionāla un izplūst asarās.

foto: Publicitātes
“Tas ir nežēlīgi,” patiesību bez asarām nespēj pieņemt Katrīne Vasiļevska.

Šīs viennozīmīgi ir vienas no neparastākajām vakariņām "Četri uz koferiem" vēsturē – ir klusums, ēst negribas, jo galva pilna ar domām par to, cik cilvēki spēj būt nežēlīgi. “Es domāju, ka visļaunākajā murgā neviens nevar iztēloties, ko šīs sievietes sajuta brīdī, kad viņām tas tika nodarīts. Bet, kas ir vēl trakāk, – tās ir sekas, ar kurām viņām nākas sadzīvot. Tas ir visšokējošākais, ko esmu uzzinājusi. Nezināju, ka tas Indijā ir tādā apmērā,” sāpīgās pārdomās dalās Agnese Zeltiņa.

foto: Publicitātes
Kašers ar sievieti, kas cietusi uzbrukumā ar skābi.

Nākamajā dienā grupas vadītāja ir ieplānojusi vairākus neparastus apskates objektus, tāpēc noīrē transportu uz visu dienu. Katrīne pārsteidz pārējās slavenības, izvelkot no kabatas salveti, kurā ietīta vārīta, saplacināta ola. Izrādās, ka viņa recepcijā palūgusi līdzņemšanai ietīt pankūkas, kas, kā šķiet, vietējo izpratnē tulkojas kā… ola.  

Līdz pirmajam galamērķim jābrauc pusotru stundu. Pa ceļam grupa nolemj, ka jāpiestāj pie augļu tirgoņiem, lai iegādātos ko gardu. Vieta ir ļoti kolorīta – ceļmalā tiek mazgātas govis, tiek piņķerēti elektrības vadi, kamēr turpat guļ beigts suns.

Četrotne dodas ekskursijā uz Fatehpur Sikri pili, kuru 16. gadsimtā uzbūvējis imperators Akbars. Tā ir īpaša ar to, ka bijusi tā laika Indijas galvaspilsēta 10 gadus. Šī vieta ir patiesi iespaidīga un iekļauta arī UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā. Interesanti, ka teritorijā ir atsevišķa pils sultāna harēmam. Vēstures materiālos atrodamā informācija vēsta, ka harēmā dzīvojis aptuveni 5000 sieviešu. Viņu vidū esot bijušas arī sievietes no Eiropas. Lai norēķinātos par gida pakalpojumiem, grupa dodas meklēt bankomātu, taču pat tas izvēršas par veselu piedzīvojumu. Telpā, kur atrodas bankomāts, šķiet, ir publiskā tualete. Uzskatāmas liecības par to ir telpas stūros, kā arī smaka ir nepārprotama. Beigu beigās izrādās, ka naudu šajā vietā ar Eiropas karti nemaz nevar izņemt.

Taču arī ar to pārsteigumi nebeidzas – Katrīne konstatē, ka ir pazaudējusi pasi… Kā tas beigsies, atklās šovakar "Četri uz koferiem" sērija kanālā "360TV".