foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Voldemārs Šoriņš beidzot stāsta par attiecībām ar aktrisi Zani Burnicku
Arī 71 gada vecumā skatuves mākslinieks ir stalts, vīrišķīgs un rūpējas par sevis uzturēšanu labā formā.
Slavenības
2024. gada 21. marts, 06:22

Voldemārs Šoriņš beidzot stāsta par attiecībām ar aktrisi Zani Burnicku

Ligita Eglīte, Inta Mengiša

Jauns.lv

Runas par dienesta romānu, kas esot uzplaucis Latvijas Nacionālā teātra aktierim Voldemāram Šoriņam un aktrisei Zanei Burnickai, teātra aprindās virmo jau vairākus gadus, lai gan Šoriņš allaž sevi pozicionējis kā atbildīgu ģimenes cilvēku un lepojies, ka mūža garumā ir kopā ar savu vienīgo sievu Brigitu.

Voldemāra Šoriņa radošā dzīve allaž bijusi krāsaina un piesātināta – līdztekus pamatdarbam teātrī viņš darbojas arī kā režisors, vienotā komandā ar producenti Aīdu Ozoliņu veidojot vieglus un dzīvespriecīgus iestudējumus, ar ko priecē publiku visā Latvijā.

Tāpat Šoriņš jau daudzus gadus par režisoru strādā teātra klubā "Austrumu robeža", un tur teju ikkatrā viņa vadībā tapušajā izrādē loma ir arī aktrisei, pirms pāris gadiem populārā TV seriāla "Radiņi" zvaigznei Zanei Burnickai, kas teātra ļaužu aprindās jau gadiem tiek uzskatīta par Voldemāra mīļoto sievieti.

Abus kopā kā pāri cilvēki esot manījuši vietās un apstākļos, kas ir pilnīgi nesaistīti ar kopīgā darba vidi, piemēram, iepērkoties lielveikalā, atpūšoties pasākumos. Pirms pāris gadiem daudzi kultūras ļaudis bija liecinieki, kā Voldemārs un Zane kopā devās skatīt jauniestudējumu Jaunajā Rīgas teātrī, taču, pamanot pirmizrādes fotogrāfus, abi, kā negribot tapt pieķerti, zibenīgi pašķīrās, izveidojot savā starpā ievērojamu atstatumu, un pa parādes durvīm iekšā devās atsevišķi. Radās iespaids, ka abi skatuves mākslinieki tā īsti nevairās slēpt, bet arī atklāt savu kopābūšanu negrasās vai neuzdrīkstas. Tādi viedokļi izskanēja arī no tiem, kas aplūkoja Zanes Burnickas fotogrāfiju no gadumijas svinībām. Viņa bija fotografējusi, taisot pašportretu pretī spogulim. Bet spoguļa atspulgā bija saskatāms arī Voldemārs Šoriņš…

Nesen, kad pēc pirmizrādes aktieri pulcējās, lai apsveiktu jubilejā režisoru Edmundu Freibergu, kopā ar Šoriņu nebija viņa laulātās draudzenes Brigitas. Taču Baltās zāles pašā maliņā cēlā vienatnē bija piestājusi Zane Burnicka, kura juridiski ir brīvas sievietes statusā. Kad Voldemārs ar savu kolēģu pulciņu bija pabeiguši gaviļnieka sumināšanu un no zāles izgāja, arī Zanes telpā vairs nebija.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Zane Burnicka nesen viesojās Voldemāra Šoriņa darbavietā Nacionālajā teātrī un izskatījās apburoši.

Kāds tad patiesībā pašlaik ir Voldemāra Šoriņa attiecību statuss, vai viņš aizvien ir precējies un dzīvo kopā sievu, vai izveidojis jaunu kopdzīvi ar kolēģi? Žurnālam "Kas Jauns" Voldemārs draudzīgā balsī teic, ka par šo tēmu runā nelabprāt, taču, saprotot, ka atpazīstamiem cilvēkiem reizēm nākas rēķināties arī ar šāda veida uzmanību, no tiešas valodas nevairās: “Ar sievu neesmu šķīries, viņa ir mana dzīve, un esmu ļoti pateicīgs, ka viņa ir vilkusi un bijusi buferis visām manām darba lietām. Bērnu audzināšanā un mājas lietās, nenoliedzami, uz sievu ir bijis lielākais smagums. To ļoti novērtēju.”

“Ar Zani mēs esam draugi, jā. Kā lai to pasaka... Ar Zani esam kopā strādājuši. Un kopīgs darbs kaut kādā veidā ietekmē attiecības, kaut kādā mērā darbs un kopā pavadītais laiks cilvēkus taču satuvina. Bet tas nav tā, ka es tagad jaunu ģimenes dzīvi būtu izveidojis,” situāciju, kas šķiet tomēr ne tik vienkārši izklāstāma, jūtami uzmanīgi cenšas raksturot Voldemārs Šoriņš. Tad skatuves mākslinieks nedzīvo vienlaikus dažādās mājvietās, katrā ar savu sievieti? “Nē, nē! Nu kur tad vecs cilvēks un jauna ģimene? Vaimandieniņ! Īstenībā tas ir pats stulbākais, kad veci kungi pēkšņi izdomā, ka ar jaunām attiecībām viņi it kā atdzims un dzīvē būs jauns lēciens. Nē, tā ir ilūzija!” viņš pārliecinoši nosaka.

Šoriņa, Skaņa un Robežnieka pikantērijas

gallery icon