Aijas Andrejevas albuma "Tagadne" prezentācijas koncerts

Aijas Andrejevas jaunā albuma "Tagadne" prezentācijas koncerts kultūrtelpā "Tu jau zini Kur"

gallery icon
Slavenības
2024. gada 19. marts, 06:23

Aija Andrejeva atzīstas "sānsoļos ar Kārli Lāci"

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

12. martā savu jauno albumu "Tagadne" prezentēja dziedātāja Aija Andrejeva. Un tajā kopā ar vīru Jāni Aišpuru izpildīja kompozīciju "Kāzu dziesma", kas veltīta viņu laulībai.

Žurnāls "Privātā Dzīve" vēsta, ka šīs dziesmas vārdu autore ir mūziķu vedējmāte mākslas kuratore Elīna Sproģe, bet mūziku radījis komponists Kārlis Lācis, turklāt tā bijusi vedējmātes dāvana jaunlaulātajiem. Tās pirmatskaņojums esot noticis tieši laulību dienā. "Mūzikas lauciņā es vienmēr esmu spērusi nelielus sānsoļus, un tie pārsvarā bijuši ar Lāci," teikusi Aija.

"Arī šis sānsolis notika kopā ar viņu, bet ne tāpēc, ka es to gribēju – tas bija pārsteigums kāzās,» stāsta dziedātāja.

Aijas Andrejevas un Jāņa Aišpura koncerts Siguldā 2021. gada vasarā

2021. gada 29. jūlijā Siguldas pils paviljonā ar koncertu "12 stāsti vasaras vakaram" uzstājās mūziķi Aija Andrejeva un Jānis Aišpurs.

gallery icon

Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", pēc tam kad dziedātāja Aija Andrejeva-Aišpure kolēģu, draugu, ģimenes un talanta cienītāju lokā ar kocertu bija atklājusi savu jauno albumu "Tagadne", viņu jau gaidīja kaimiņu grupiņa, lai albuma izdošanu un vārdadienu nosvinētu savējo lokā.

Aijas Andrejevas koncertā teju pie pašas skatuves pulcējās kāda dziedātājai īpaši mīļa un tuva draugu grupiņa, kas sevi dēvē par “kaimiņu ģimeni”, jo visi esot no vienas mājas.

Šajā sastāvā ir dziedātājas mamma Inga Andrejeva, operas mākslinieks Didzis Bičevskis, Nacionālā teātra aktiera Egona Dombrovska nu jau bijusī sieva, Rīgā populāra floriste Evita Dombrovska un mūziķe Zane Biķe.

foto: Juris Rozenbergs
Kaimiņu būšana! Aijas mamma Inga (no kreisās), operas mākslinieks Didzis Bičevskis, aktiera Egona Dombrovska bijusī sieva floriste Evita Dombrovska un mūziķe Zane Biķe.

Tāpat šajā grupā vēl ietilpst dziedātāja Aija Andrejeva-Aišpure un viņas vīrs mūziķis, grupas "The Sound Poets" līderis Jānis Aišpurs.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Jānis un Aija.

Aija ir arī Evitas meitas Helmas krustmāte. Evita Dombrovska sarunā ar "Kas Jauns" bilst, ka vispār jau par vienkāršiem kaimiņiem viņus visus nevar nodēvēt: “Jo mēs ceļamies un guļamies kopā! Tas, kā mēs visi esam satuvinājušies, ir garš stāsts, bet, īsumā sakot, mēs esam kā ģimene.”

Pēc albuma prezentācijas kaimiņi jau gaidīja Aiju, lai dotos uz mājas svinībām. “Mēs bez banketiem nedzīvojam! Dzīve ir īsa! Viss ir jāsvin. Meitenes, ņemiet visu, ko dzīve dod!” – tā Dombrovska.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram" video
Lūk, šāda jautrība, sirsnība un omulīga gaisotne parasti ir Aijas Andrejevas-Aišpures kaimiņu mājas ballītēs. Attēlos redzamie kadri, tiesa gan, nav tieši no albuma svinībām, bet no kāda cita nozīmīga notikuma atzīmēšanas. Viņi visi dzīvo vienā mājā un ir ļoti satuvinājušies gadu gaitā.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!