foto: Zak Hussein / SplashNews.com/ Vida Press
Karaļnama foto sāga uzņem jaunus apgriezienus. Parādās sazvērestības teorija (ar pierādījumiem!), ka princese Ketrīna nemaz nav pozējusi fotogrāfijai
Velsas princese Ketrīna.
Slavenības
2024. gada 12. marts, 18:31

Karaļnama foto sāga uzņem jaunus apgriezienus. Parādās sazvērestības teorija (ar pierādījumiem!), ka princese Ketrīna nemaz nav pozējusi fotogrāfijai

Izklaides nodaļa

Jauns.lv

Lai gan princese Ketrīna ir atzinusies, ka izmantojusi fotošopu, apstrādājot Mātes dienai veltīto fotogrāfiju, sabiedrībā parādījušās jaunas sazvērestības teorijas, kas apšauba, ka princese vispār šim attēlam ir pozējusi.

Velsas princese pirmdien izplatīja publisku atvainošanos par apmulsumu, ko fotogrāfija radījusi sabiedrībā. Viņa atzinās, ka ir to rediģējusi pēc tam, kad attēlu sensacionāli izņēma no sešu prestižu bilžu aģentūru arhīviem, norādot uz aizdomām par tajā veiktajām manipulācijām.

Lielākā daļa ziņu aģentūru apņemas saviem klientiem nodrošināt precīzas fotogrāfijas, bez digitālām manipulācijām. Tāpat ziņu organizācijas ievēro stingras vadlīnijas attiecībā pret manipulatīvu fotoattēlu izmantošanu, lietojot tās tikai tad, ja attēlam pievienots atzinums un paskaidrojums, ka tas ir ar mākslīgā intelekta palīdzību uzlabots.

Tagad pilij pietuvinātas personas sniegušas ieskatu, kā šis skandāls tiek uztverts aiz slēgtām durvīm.

Kāds avots atklājis, ka princese jūtas “briesmīgi” par to, kas noticis ar attēlu. Paziņa izdevumam “The Telegraph” norādījis, ka viņa tikai centusies “padarīt to tik labu, cik vien tas var būt”.

Ketrīna acīmredzot uzskatīja, ka labāk ir publiski atzīties par fotogrāfijā veiktajiem uzlabojumiem, taču tiek teikts, ka viņa jūtas šausmīgi par notikušo un ir “dziļi apbēdināta” par sazvērestības teorijām par viņas veselību.

Princese atvainojās, rakstot: “Tāpat kā daudzi amatieru fotogrāfi, arī es ik pa laikam eksperimentēju ar bilžu rediģēšanu. Es vēlējos atvainoties par apjukumu, ko radīja mūsu ģimenes vakar publiskotā fotogrāfija. Ceru, ka visiem, kuri svinēja, bija ļoti laimīga Mātes diena.”

foto: instagram/princeandprincessofwales

Sabiedrība norādīja uz daudzām pazīmēm, kas liecināja, ka attēls ir rediģēts. Uzmanība tika vērsta uz Šarlotes plaukstas locītavu, kas nesakrita ar jakas piedurkni, savukārt mati beidzās nepareizā vietā. Vairākiem radās arī jautājums par Luisa pirkstiem un Ketrīnas jakas rāvējslēdzēju, kas atradās pārāk tālu pa kreisi. Tāpat tika pausta skepse par Ketrīnas “izplūdušo” roku un Šarlotes nedabisko ceļgalu. Neskaitāmi daudz cilvēku bija pārliecināti, ka attēls radīts ar mākslīgā intelekta palīdzību, tāpēc arī tik daudz dīvainu nesakritību ar realitāti.

Neraugoties uz Velsas princese atzīšanos un atvainošanos, daudzi tam nav līdz galam noticējuši, un sabiedrībā parādījušās jaunas sazvērestības teorijas, kurās apgalvots, ka princese patiesībā nemaz nav pozējusi fotogrāfijai! Vairāki fani uzskata, ka Ketrīnas portrets patiesībā ir “iefotošopēts” Mātes dienas attēlā no 2016. gadā notikušās vāka fotosesijas žurnālam “Vogue”.

Žurnāliste Rūbija Naldreta dalījusies pārdomās par šo jautājumu tīmeklī, sakot: “Mana analīze par Keitas Midltones foto sāgu ir tāda, ka viņi paņēmuši seju no “Vogue” vāka fotosesijas, kam viņa pozēja pirms vairākiem gadiem, un ievietojuši to.”

Kāds vietnes “X” lietotājs vārdā Pols Lomakss veicis līdzīgu eksperimentu un galarezultātu parādījis arī citiem lietotājiem. Viņa veiktais eksperiments uzskatāmi parāda pārsteidzošu līdzību.

Ieraksts skatīts vairāk nekā 8 miljonus reižu un jaunā sazvērestības teorija izplatījusies vēja ātrumā.

Tomēr daļa fanu neatbalsta šo sazvērestības teoriju par “Vogue” attēla izmantošanu, norādot, ka Mātes dienas fotogrāfija ir citās tonalitātēs, un apgaismojums ir no citas puses.

“Es jūs lūdzu saprast kā darbojas fotogrāfijas. Viņas seja izskatās tāda pati, jo tā ir tā pati seja, nevis tā pati fotogrāfija,” raksta viena fane. “Jūs nopietni domājat, ka viņi varētu pilnībā pārkrāsot fotogrāfiju ar skarbu aizmugures apgaismojumu, lai imitētu maigu dabisku apgaismojumu no pretējā virziena?”

Britu TV personība Pīrss Morgans nācis prātā ar saprātīgu risinājumu, kā izbeigt šo foto sāgu: “Ja viņi neparādīs fotogrāfijas oriģinālu, sazvērestības teorijas, ko viņi mēģināja izbeigt, kļūs tikai sliktākas.”

“Vai mēs varētu redzēt oriģinālu?” – viņš ierakstījis vietnē “X”, atbildot uz princeses Ketrīnas publisko atvainošanos.