foto: Publicitātes
Andris Daugaviņš - seriālā izmeklētājs, dzīvē apsūdzētais
Jurists Andris Daugaviņš jau otro sezonu priecē skatītājus izmeklētāja lomā seriālā "Nelūgtie viesi".
Slavenības
2024. gada 7. marts, 06:24

Andris Daugaviņš - seriālā izmeklētājs, dzīvē apsūdzētais

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Kamēr Andra Daugaviņa atveidotais izmeklētājs Ričards Eversons arī seriāla "Nelūgtie viesi" otrajā sezonā šķetina slepkavības Kurzemes mazpilsētā Kandavā, aktierim pašam dzīvē šķetinās kriminālprocess.

Ļaudis sanāk uz daudzsēriju filmas "Nelūgtie viesi" pirmizrādi

“Nelūgtie viesi” būs aizraujošs stāsts par sarežģītu izmeklēšanas lietu, kuru risinās divi izmeklētāji – Ričards un Oskars. Šīm lomām apstiprināti ...

gallery icon

Jau pirms diviem gadiem tika apdraudēta detektīvseriāla "Nelūgtie viesi" pirmās sezonas uzņemšana, jo galvenajai lomai izvēlētajam filmas "Kriminālās ekselences fonds" aktierim Andrim Daugaviņam kriminālprocesā tika piemērots policijas noteikts drošības līdzeklis – katru dienu no pulksten 23 līdz sešiem atrasties mājās un katru nedēļu pieteikties policijā. Līdz ar to Daugaviņš nebūtu varējis doties uz filmēšanu Kandavā, tomēr pēdējā brīdī, kad filmēšanas komandai jau vajadzēja sākt darbu, viņam tika mainīts drošības līdzeklis uz vieglāku – jāinformē vien par dzīvesvietas maiņu.

Ieskats seriāla "Nelūgtie viesi" otrās sezonas filmēšanā

Ieskats seriāla "Nelūgtie viesi" otrās sezonas filmēšanā.

gallery icon

Runa ir par kriminālprocesu, kas pirms vairākiem gadiem ierosināts pret viņu kā bijušo maksātnespējas administratoru. No 2012. gada decembra līdz 2019. gada jūlijam Daugaviņš bija valūtas maiņas uzņēmumu "Zeus" administrators. Par kriminālprocesu viņš uzzināja 2020. gada vasarā, kad saņēma pavēsti ierasties ekonomikas policijā sniegt liecību, bet pēc diviem gadiem prokurore izvirzīja apsūdzību.

Izvirzītās apsūdzības viņš uzskata par nepamatotām un pat absurdām.  “Par šo tematu es negribu runāt, kaut ļoti vēlos. Viss turpinās, prokurore lietu nodevusi tiesai, sēdes ir atklātas, notikusi viena tiesas sēde, un, kad šī lieta tiks izskatīta, kas to lai zina. Process ilgst jau gandrīz piecus gadus, dzīvē pie visa pierod, bet sajūtas nav tās patīkamākās. Labi, ka tiesas sēdes šogad nav augustā, kad, es ļoti ceru, notiks un es tikšu uzaicināts uz "Nelūgto viesu" trešās sezonas filmēšanu,” žurnālam "Kas Jauns" nu stāsta Daugaviņš.

foto: Publicitātes
Jurists Andris Daugaviņš jau otro sezonu priecē skatītājus izmeklētāja lomā seriālā "Nelūgtie viesi".

Tagad Daugaviņš turpina nodarboties ar juridiskajām konsultācijām un gaida vasaru, cerībā, ka populārajam detektīvseriālam tiks uzņemta nākamā sezona. “Man tik ļoti patika šie filmēšanas mēneši Kandavā, es pat negribēju atgriezties reālajā dzīvē. Sākot ar galvaspilsētas sastrēgumiem, beidzot ar visu šo manu krimināllietu – nu pavisam nevēlējos iekāpt tajā kloākā. Man patīk gan filmēšanas kolektīvs, gan radošā gaisotne, gan vispār filmēšanas process, turklāt šis ir darbs, kurā tūlīt redz rezultātu – ja nospēlē savu lomu, tad uzreiz pasaka – labi vai slikti. Un nevis – labi, bet pēc pāris gadiem – nē, tomēr bija slikti, atņem saņemtās uzslavas un balvas. Ne kā administratora darbībā – vispirms pasaka, viss ir okay, taču pēc desmit gadiem pēkšņi paziņo, ka tomēr esi sliktais,” nopūšas Daugaviņš, kurš nu jau ir kļuvis par TV skatītāju iecienītu aktieri.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!