foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Pastrādājis galdniecībā, šovbiznesā atgriežas kādreizējais "Supernovas" spīdeklis Justs Sirmais
Uz Latvijas mūzikas skatuves pēc ilgākas prombūtnes ar jaunu vizuālo tēlu un jaunu repertuāru ir atgriezies dziedātājs Justs Sirmais. Mūziķa ģimene ir luterticībā, un mammas dāvāto krustiņu, kas iepriekš bija iekārts ķēdītē, Justs tagad pārveidojis par auskaru, ko izņem tikai tad, ja dodas sportot. Vēl viņš ir rotājies ar kādu īpašu dāvanu – gredzenu, ko pasnieguši RO Studio latviešu rotkaļi.
Slavenības
2024. gada 17. februāris, 11:11

Pastrādājis galdniecībā, šovbiznesā atgriežas kādreizējais "Supernovas" spīdeklis Justs Sirmais

Žurnāls "Kas Jauns"

Dziedātājs Justs Sirmais pēc ilgāka pārtraukuma, kura laikā ieguvis otru augstāko izglītību Anglijā un, atgriezies dzimtenē, strādājis galdniecības darbus tēva vadītajā uzņēmumā, atkal iemirdzējies uz Latvijas šovbiznesa skatuves, raksta žurnāls "Kas Jauns".

“Nu jau kāds laiciņš pagājis, kā nebiju muzicējis. Beidzot jākāpj atpakaļ uz skatuves. Aptuveni četrus gadus studēju Anglijā, kur dabūju otru bakalauru. Mans pirmais bakalaurs ir iegūts tepat Mūzikas akadēmijā, esmu vokālais pedagogs populārajā džeza mūzikā. Pēc tam aizbraucu uz Angliju mācīties mūzikas producēšanu. Pēc studijām atgriezos Latvijā, bet, tā kā koncertēšana un muzicēšana bija stipri ierobežota kovida pandēmijas dēļ, tad apmēram gadu nostrādāju pie sava tēta [Justa tētis Mārtiņš Sirmais ir uzņēmuma "Ierosme", kas nodarbojas ar interjeru iekārtošanas un restaurācijas darbiem, dibinātājs un direktors], slīpējot koka grīdas. Tad kādu gadu pasākumu telpā "M/Darbnīca" darbojos ar bāra menedžmentu. Tas sevī ietvēra bāra darbību apvienojumā ar mūziku, džezu un atmosfēru,” sarunā ar "Kas Jauns" par beidzamo gadu laikā paveikto dalās Justs Sirmais.

“Lai sagatavotu jaunas dziesmas un repertuāru, paiet kāds laiciņš, kamēr visu noslīpē līdz tam, kad dziesmu var nodot klausītājiem. Atgriezos uz Latvijas mūzikas skatuves ar jaunu dziesmu "Baltajos palagos". Un atgriežoties vajag atrast to īsto sajūtu. Tāpēc liels paldies DJ Rudd, kas ir manas jaunās dziesmas producents, kurš noticēja un motivēja mani. Forši, ka man pēc ilgākas prombūtnes bija iepēja uzstāties Daugavpilī "Muzikālās bankas 2023" apbalvošanas ceremonijā kā viesim. Es tieši atminējos, ka pēdējo reizi biju iekļuvis "Muzikālās bankas 2016" finālā ar dziesmu "Ko tu dari?".”

Justa nākotnes plānos ietilpst likt lietā iegūtās vokālās pedagoģijas zināšanas un prasmes. “Pedagoģijas izglītību iesāku vēl pirms savas dalības "Eirovīzijā" [2016. gadā dziedātājs uzvarēja "Supernovā" ar dziesmu "Heartbeat"], pagaidām nedarbojos kā pedagogs, bet man ir plāns sākt pasniegt privātstundas,” piebilst mūziķis.

Justs Sirmais pārstāv Latviju Eirovīzijas pusfinālā

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!