foto: no privātā arhīva
"Es to noteikti pārsūdzēšu!" - Nikolajam Puzikovam piespriests 6200 eiro sods
Nikolajs Puzikovs.
Slavenības
2024. gada 9. janvāris, 06:18

"Es to noteikti pārsūdzēšu!" - Nikolajam Puzikovam piespriests 6200 eiro sods

Žurnāls "Kas Jauns"

Pašmāju "dziedošais policists" Nikolajs Puzikovs žurnālam "Kas Jauns" atklājis, ka gada garumā, kopš viņa vārds ierauts krimināllietā, kurā par viltotu Covid-19 sertifikātu tirgošanu jau notiesāts reperis Deniss Stepanovs, viņš ir beidzot gatavs publiski runāt par notiekošo, jo visu laiku esot klusējis, lai neietekmētu izmeklēšanas gaitu.

Kā šonedēļ raksta žurnāls "Kas Jauns", Rīgas pilsētas tiesa pērnā gada nogalē pabeidza skatīt krimināllietu, kurā apsūdzība tika izvirzīta arī Valsts policijas ilggadējam darbiniekam Nikolajam Puzikovam. Tiesas spriedums vēsta, ka policistam tika piespriests sods ar desmit minimālajām mēnešalgām – 6200 eiro apmērā.

2021. gada rudenī tika atklāts grupējums, kura vadībā reperis Deniss Stepanovs piedāvāja interesentiem iegūt vakcinācijas sertifikātu bez potēšanās, samaksājot par to konkrētu summu. Šīs lietas izmeklēšanas laikā atklājās vēl cita lieta, proti, 2022. gada oktobrī Ogres iecirkņa inspektoram Nikolajam Puzikovam tika piemērots aizdomās turamā statuss un pret viņu uzsākta kriminālvajāšana, jo viņš atklājis neizpaužamas ziņas reperim, ka viņš ir izsludināts meklēšanā.

foto: no privātā arhīva
Pie operatīvā transportlīdzekļa Nikolajs Puzikovs ar kolēģi Raiti Dzalbu.

Runājot par krimināllietu, Nikolajs ievieš skaidrību: “Pilnais tiesas nolēmums būs pieejams 16. janvārī. Respektīvi, tiesas motivācijas daļa man nav īsti zināma, kāpēc tiesa sprieda tā un ne citādi, jo ar to varēšu iepazīties tikai 16. janvārī. Publiski ir nonācis tikai pirmās instances saīsinātais tiesas spriedums par soda mēru – 6200 eiro. Tas ir vienīgais, ko pagaidām zinu. Uzskatu, ka tiesas spriedums un sods ir pārāk bargs, nesamērīgs.

Uzskatu, ka neesmu neko tādu pārkāpis, lai mani būtu jāsoda krimināli. Tā ir mana atbilde par darbībām, ko esmu izdarījis.

Jāteic, ka esmu arī saņēmis disciplinārsodu no Valsts policijas Iekšējās kontroles biroja, ko jau esmu izcietis 2022. gadā. Valsts policijā ir sava sodu sistēma. Piemēram, mūs var sodīt ar rājienu, ar atstādināšanu no amata, vai piemērot algas samazinājumu un dienesta pakāpes noņemšanu.

Paralēli saņemtajam disciplinārsodam pret mani tika uzsākts tiesas process, kas nu ir plaši visur izskanējis. Es vēlreiz atkārtošos – nevienā brīdī neuzskatu, ka manas darbības var pielīdzināt kriminālsodam. Ja arī tiesa uzskata, ka esmu izdarījusi kādu pārkāpumu, tas ir tik nebūtisks, tas nav nekas negatīvs. Tieši otrādi, esmu sekmējis to, ka šī persona – Deniss Stepanovs – pieteicās policijā. Uzskatu, ka man ir izdevies ieekonomēt valsts līdzekļus, kā arī esmu informējis cilvēku, lai viņš pats iet un piesakās policijā, un saņem savu sodu. Man liekas, tas ir tikai pozitīvi.”

foto: no privātā arhīva
Krūšu nozīmi par 15 gadu izdienu Valsts policijā Puzikovam pasniedza Reaģēšanas biroja 4. nodaļas galvenais inspektors Jānis Vārna.

“Man jau vienmēr ir bijusi laba sirds, un, ja ir kaut kas noticis, es iespēju robežās cenšos cilvēkiem palīdzēt. Es nezināju, kāds Denisam bija pārkāpums, es tajā neiedziļināšos, bet savu sodu viņš ir saņēmis un izcietis. Mana ģimene un kolēģi mani atbalsta tikai pozitīvi. Neviens no cilvēkiem, kas mani pazīst, neko sliktu par manis izdarīto nav teicis. Neviena no valsts iestādēm un sabiedrība no manām darbībām nav cietusi, tikai otrādi – visi ir ieguvuši. Tāpēc es neko nosodošu te nesaskatu, bet, redz, tiesa nosprieda citādi. Spriedumu es noteikti pārsūdzēšu. Savu viedokli šajā lietā un savās darbībās esmu jums izstāstījis, tad nu lemiet paši, vai mani nosodīt vai tieši otrādi – attaisnot,” ar savu vēstījumu pie sabiedrības vēršas Puzikovs.