Ar Laimu Vaikuli, "Carnival Youth" un Latvijas hiphoperiem nosvinēti Kauguru svētki

gallery icon
Slavenības
2024. gada 8. janvāris, 06:43

Viņai martā būs 70! Laima Vaikule jubilejas gadā žilbina un pārsteidz

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Ir tiešām grūti noticēt, ka jau pavisam drīz - 31. martā - dziedātāja Laima Vaikule atzīmēs 70. dzimšanas dienu. Dziedātājas enerģija fascinē, stils iedvesmo un izskats pārsteidz.

To, ka otras tādas kā Laima Vaikule nav, secināja daudzi, kam gan klātienē, gan video materiālos bija iespēja piedalīties un ieskatīties pašmāju uzņēmēja Jūlija Krūmiņa 80. jubilejas svinībās.

Jūlija Krūmiņa 80. jubilejas svinības

Uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš plašā draugu un viesu lokā 2023. gada 12. decembrī atzīmēja savu 80. dzimšanas dienu.

gallery icon

Laima ballē gan uzstājās, gan bija miljonāra viešņa un tikai retu brīdi pavadīja pie svētku galda, jo lielākoties nakts viņai aizritēja uz deju grīdas skatuves priekšā. Uz pasākumu Vaikule bija posusies garos melnos samta auduma svārkos, kam pieskaņots augumam piegulošs un kaklu nosedzošs džemperītis, bet tam virsū kā akcentējošais elements bija tops ar mirdzošu sudrabkrāsas priekšdaļu. Uz acīm viņai bija brilles ar stilīgiem melnas krāsas rāmjiem, un šajā koptēlā dziedātāja izskatījās patiešām jauneklīgi un apburoši. Nezinātāji noteikti viņai nedotu vairāk par 50. Bet nē, jau šopavasar mūžam dzirkstošajai Laimai Vaikulei apritēs 70.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Laimai, kas visu mūžu ne tikai dziedājusi, bet uz skatuves rādījusi arī iespaidīgus deju priekšnesumus, gadi nav šķērslis, lai, pat esot uz 70 gadu sliekšņa, ļautos graciozām dejām disko ritmos.

Atšķirībā no amerikāņu popkaralienes Madonnas, kas par Laimu ir piecus gadus jaunāka, bet bieži izceļas ar provokatīvu ģērbšanās stilu un pārmērībām jaunības saglabāšanas metožu lietošanā, Vaikule allaž ietur elegantu stilu un arī skaistuma procedūras veic ar mēru un glanci, nepadarot sevi par “svešu” cilvēku.

Starptautiska mēroga skatuves un TV zvaigznes liktenis Laimai Vaikulei, šķiet, bijis zvaigznēs ierakstīts. Nudien zīmīgi, ka tieši 1954. gadā, kad Cēsīs pasaulē nāca mazā Laima, Rīgā tika pabeigta un atklāta gan Mežaparka Lielā estrāde, gan sāka raidīt Latvijas Televīzija, gan atklāta Rīgas jaunās lidostas ēka Spilvē.

Pateicoties veiksmīgajai sadarbībai ar komponistu Raimondu Paulu, daudzus desmitus gadu Laima Vaikule bija apjūsmotākā latviešu estrādes māksliniece visā plašajā Krievijā. Laimu aicināja uzstāties vērienīgākajos TV šovos, slavēja, cildināja, dievināja un pielūdza. Ietekmīgo un bagāto ļaužu rīkotajās ballēs un ballītēs jeb privātajos pasākumos, kur kā likums tika algotas un pulcētas Krievijas pirmā līmeņa zvaigznes, neiztrūkstoši sarakstā bija arī mūsu Vaikule. 2011. gadā Laima saņēma Krievijas Draudzības ordeni, bet 2019. gadā Krievijas mūzikas balvu pasniegšanas ceremonijā saņēma prēmiju "Zelta gramofons" par ieguldījumu šovbiznesa attīstībā.

Laimas Vaikules bildes "Instagram"

Laima Vaikule fotogrāfijās "Instagram".

gallery icon

Tāpat kā Krievijas estrādes primadonnai Allai Pugačovai, arī Laimai Vaikulei liktenīgs bija 2022. gada februāris, kad Krievijas armija iebruka Ukrainas teritorijā. Abas mākslinieces, kas iepriekš gadu desmitiem bija baudījušas publikas jūsmu un mīlestību, nu paužot kritiku pret Krievijas iesākto brutālo karu un Putina varu, acumirklī kļuva par Kremļa politikas piekritēju nīstākajām personām. Vaikule arī ir paziņojusi, ka Krievijā vairs neuzstāsies. Taču no skatuves viņa nebūt neatvadās. Aizvien Laima Vaikule turpina ar saviem koncertšoviem uzstāties gan Latvijā, gan Ukrainā, gan Izraēlā un citās valstīs, bet ik vasaru domubiedrus un skatuves draugus pulcē savā festivālā Jūrmalā.

«Laima Rendezvous Jūrmala» viesi un koncerts. 28.07.2023.

Piektdien, 28. jūlijā, Dzintaru koncertzālē, Jūrmalā, simtiem cilvēku steidza uz Laimas Vaikules festivāla «Laima Rendezvous Jūrmala» koncertu. Viesu vidū ...

gallery icon

Arī apaļo jubileju ar vērienu Laima Vaikule atzīmēs kopā ar skatuves kolēģiem, draugiem un publiku no 26. līdz 28. jūlijam Dzintaru koncertzālē, kur trīs dienu garumā norisināsies dziedātājas rīkotais festivāls.