foto: Snap/Shutterstock/ Vida Press
Mūžībā aizgājušais rokenrola karalis Elviss Preslijs šogad uzstāsies koncertā. Kā?
Rokenrola karalis Elviss Preslijs.
Slavenības
2024. gada 5. janvāris, 06:25

Mūžībā aizgājušais rokenrola karalis Elviss Preslijs šogad uzstāsies koncertā. Kā?

Jauns.lv

Rokenrola karalis Elviss Preslijs devās mūžībā pirms 47 gadiem, bet šogad plānota viņa koncertturneja. Kā gan tas iespējams? Ar mūsdienu tehnoloģiju iespējām realizējams ir gandrīz viss…

47 gadus pēc savas nāves rokenrola karalis Elviss Preslijs atgriezīsies uz skatuves “brīnišķīgā dzīvajā koncertā”. Par to paziņojis kompānijas “Layered Reality” dibinātājs.

Rokenrola karalis Elviss Preslijs

gallery icon

Gaidāmo pasākumu, kura nosaukums ir “Elvis Evolution”, 2024. gada novembrī rīkos britu imersīvās jeb paplašinātās realitātes tehnoloģijas speciālistu kompānija "Layered Reality".

Komanda plāno atdzīvināt rokenrola karali ar mākslīgā intelekta (AI) spēku. Tiks demonstrētas hologrāfiskās projekcijas, kas tapušas mākslīgajam intelektam apstrādājot mūziķa personīgās fotogrāfijas un mājas videomateriālu kolekciju.

Elvisa Preslija atraitnei jau 70

Labdarības pasākuma apmeklējuma rokenrola karaļa Elvisa Preslija atraitne Priscilla Preslija izvēlējusies caurspīdīga šifona topiņu un svārkus, kas darināti no bieza ...

gallery icon

Vērienīgais projekts “Elviss Evolution” pirmizrādi piedzīvos Londonā, pēc tam šovu paredzēts izrādīt arī Lasvegasā, Berlīnē un Tokijā.  

“Layered Reality” dibinātājs un izpilddirektors Endrū Makginess izdevumam “The Mirror” pastāstīja: ““Elvis Evolution” ir nākamās paaudzes veltījums mūzikas leģendai, kāds ir Elviss Preslijs. Viņš globāli saglabā superzvaigznes statusu un cilvēki visā pasaulē vairs nevēlas sēdēt un pasīvi saņemt izklaidi – viņi vēlas būt daļa no tās.”

Elvisa Preslija meita un mazmeitas

Rokenrola karaļa Elvisa Preslija meita Liza Marija Preslija ar savām meitām Railiju Keofu un dvīnēm Finliju un Hārperi Lokvudām.

gallery icon

Viņš piebilda: “Tā būs atmiņā paliekoša pieredze, kas būs realizējamo sapņu sarakstā Elvisa faniem un apbrīnotājiem visā pasaulē. Cilvēki varēs ienākt Elvisa pasaulē, pastaigāt viņa kurpēs un atzīmēt viņa neparasto muzikālo mantojumu.”

Elvisa Preslija mazmeita Railija Keofa 2023. gadā

gallery icon

Par godu Elvisa 80. dzimšanas dienai pulcējas Latvijas rokenrola spīdekļi

Arī Latvijā 2014. gada 8. janvārī tika svinēta Elvisa Preslija 80. jubileja.

gallery icon