Anna Lieckalniņa Indijā 2023. gada nogalē

Anna Lieckalniņa Indijā 2023. gada nogalē.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 20. decembris, 06:33

Anna Lieckalniņa beidzot sadūšojusies doties uz Indiju

Žurnāls "Kas Jauns"

Kādreizējā TV dīva, geštalta psihoterapeite un izaugsmes trenere Anna Lieckalniņa piepildījusi senu sapni un apceļojusi svētās vietas Indijā.

Žurnālam "Kas Jauns" Anna pastāstījusi, ka allaž zinājusi - kādreiz viņa mēros tālo ceļu uz Indiju: “Es tikai gaidīju pareizo mirkli, iekšējo aicinājumu un pārliecību, ka nu ir īstais laiks, lai dotos ceļā. Gaidīju šo sajūtu aptuveni piecpadsmit gadu, jo līdz šim bija tā, ka vēl ne… Ka nedaudz bail. Negribēju piedzīvot izdaudzināto netīrību un trobeli. Taču šī gada pavasarī atnāca sajūta un absolūta pārliecība, ka jābrauc. Sajutu dvēseles aicinājumu doties ceļā.”

TV personība stāsta, ka šis ceļojums bijis kopā ar vairākiem retrīta dalībniekiem no Latvijas: “Devāmies uz divām svētākajām Indijas pilsētām – Vārānasī un Vrindavanu. Uz Šivas un Krišnas pilsētām, kas cauraustas ar dievišķu enerģiju un tempļiem, svēto ašramiem un īpašām vietām, kur tūkstošiem gadu cilvēki skandina mantras un “piedzīvo Dievu”.”

Lieckalniņa tomēr piedzīvojusi kārtīgu kultūršoku, redzot un dzirdot ikdienu Indijas ielās, bet, nonākot tempļos, viņu pārņēma īpašas sajūtas.

“Katra mūsu diena bija pilna notikumiem. Cēlāmies agri – pirms saullēkta. Braucām uz tempļiem, vērojām un piedalījāmies saulrieta sagaidīšanas ceremonijā pie svētās upes Gangas. Braucām uz lielo skolotāju mājvietām un ašramiem, apmeklējām izdaudzināto kremācijas vietu pie Gangas, kas vienīgā darbojas visu diennakti, jo pārējās šādas vietas darbojas tikai līdz saulrietam. Retrīta programmās bija padziļinātas meditācijas prakses, un arī atlicināts laiks, lai iepirktos – kur tad nu bez tā,” atzīst Anna. Taujāta par atziņām pēc piedzīvotā ceļojuma, viņa uzsver, ka tas bijis ļoti nozīmīgs un dzīvi mainošs.