foto: Vida Press
Princis Džordžs varētu apmeklēt to pašu koledžu, ko viņa mamma. Mācību maksa tur ir 47 000 mārciņu
10 gadus vecais princis Džordžs.
Slavenības
2023. gada 18. decembris, 15:50

Princis Džordžs varētu apmeklēt to pašu koledžu, ko viņa mamma. Mācību maksa tur ir 47 000 mārciņu

Jauns.lv

Velsas prinča Viljama un princeses Ketrīnas ģimene pamanīta, apmeklējam skolu, kurā savulaik mācījās nākamā princese, - Marlboro koledžu. Tas raisījis minējumus, ka princis Džordžs varētu lauzt karaļnama tradīciju un neskoloties slavenajā Ītonā, kur viņa tēvs un citi ģimenes vīrieši.

Princi Džordžu varētu mācīt viņa mammas bijusī skolotāja, jo izteikti pamatoti minējumi, ka nākamais karalis turpmāk varētu skoloties turpat, kur savulaik viņa mamma.

Prinča Viljama un princeses Ketrīnas ģimene apmeklē Ziemassvētku koncertu 2023. gada 8. decembrī

gallery icon

Lai gan jau sen tiek uzskatīts, ka 10 gadus vecais princis dosies uz Ītonas koledžu, tāpat kā viņa tēvs, tagad ir radušās šaubas par to, jo Velsas prinča ģimene nesen apmeklējusi princeses Ketrīnas bijušo koledžu. Neskatoties uz to, ka Velsi gada šā gada vasarā redzēti, aplūkojam zēnu skolu Ītonu – ko absolvējis Džordžs Orvels, Boriss Džonsons un, protams, princis Viljams –,  viņi nesen manīti, apmeklējam Marlboro koledžu.

foto: Vida Press
Marlboro koledža Viltšīras grāfistē Anglijā.

Atšķirībā no Ītonas, kur mācās tikai zēni, Marlboro koledžā Viltšīras grāfistē, kur mācību maksa sasniedz 47 000 sterliņu mārciņu, skolojas kā puiši, tā meitenes. Zināms, ka princese Ketrīna ir pārliecināta kopīgas izglītošanās piekritēja. Ja Velsas prinča un princeses vecākais bērns dosies uz Marlboro koledžu, viņš nonāks direktores Luīzes Melvinas-Hjūzas uzraudzībā. Šī skolotāja savulaik mācīja Ketrīnai latīņu valodu, kad nākamā princese mācījās šajā koledžā.

foto: Vida Press
Keita Midltone (pirmajā rindā vidū) skolas gados spēlēja meiteņu lauka hokeja komandā.

53 gadus vecā latīņu valodas skolotāja koledžu vada kopš 2018. gada, bet tur sāka strādāt deviņdesmitajos gados, kad tikko ieguva savu pirmo pedagoģes amatu. Kopš tā laika viņa ir mācījusi labākajās skolās visā valstī, tostarp Pērsē Kembridžā, un vēlāk bijusi arī Svētā Edmunda skolas Kenterberijā direktore.

Ketrīna savulaik apmeklējusi meiteņu internātskolu “Downe House”. Uz Marlboro koledžu viņa pārcēlās akadēmiskā gada vidū, jo iepriekšējā mācību iestādē esot piedzīvojusi ņirgāšanos. Ja princis Džordžs patiešām uzsāks skoloties šajā mācību iestādē, visticamāk tur studēs visi trīs Velsas prinča un princeses bērni, lai būtu kopā tāpat kā tagad, apmeklējot Lambrūkas skolu.

foto: Vida Press
10 gadus vecais princis Džordžs.

Lambrūkā, kur skolojas kā zēni, tā meitenes, prioritāte ir laime, laipnība un “rūpes par pasauli, kurā viņi dzīvojam”. Šajā skolā, kur mācību maksa sasniedz 20 000 sterliņu mārciņas gadā, bērni iegūst pamatizglītību un skolojas tikai līdz 13 gadu vecumam. Viljamam un Ketrīnai drīzumā jāizlemj par prinča Džordža turpmākajām skolas gaitām.

Ģimene redzēta jūnijā aplūkojam Ītonu, raisot baumas, ka pāris plāno dēlu sūtīt tajā pašā koledžā, kur savulaik skolojies viņa tēvs. Mācību iestāde Vindzorā ir viena no prestižākajām valstī. Tur izskolojušies 20 britu premjerministri un trīs citu valstu galvas.

foto: Vida Press
Princis Viljams dodas uz Ītonas koledžu 1995. gadā.

Marlboro koledžu, kur skolojusies Ketrīna, savulaik absolvējusi arī prinča Viljama māsīca princese Eiženija, komiķis Džeks Vaithols un politiķe Sallija Berkova. Marlboro koledža dibināta 1843. gadā. Tagad tajā mācās vairāk nekā 1000 skolēnu vecumā no 13 līdz 18 gadiem.

Kembridžas hercogi ved visus trīs bērnus uz pirmo dienu jaunajā Lambrūkas skolā

gallery icon

Princis Viljams ar dēlu princi Džordžu vēro kriketa spēli 2023. gada jūlijā

gallery icon

Karalis Čārlzs III ar mazdēlu princi Džordžu

gallery icon