foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
"Daudzbērnu tēvam garlaicīgi nav ne mirkli," - ko tagad dara Andris Biedriņš
Basketbola fanu kustības "#6spēlētājs" atklāšanas pasākumā Andris Biedriņš beidzot izgāja sabiedrībā. Turklāt kopā ar dēlu Emīlu un vidējo meitu Elizabeti.
Slavenības
2023. gada 24. decembris, 10:50

"Daudzbērnu tēvam garlaicīgi nav ne mirkli," - ko tagad dara Andris Biedriņš

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Pēc sportista karjeras beigām savulaik Latvijas labākais basketbolists NBA Andris Biedriņš ilgus gadus izvairījās no publicitātes. Ko viņš dara tagad?

“Nebija jau tā, ka vispār nelīdu ārā no mājas, bet ļoti forši izbaudīju mieru un klusumu bez publiskiem pasākumiem. Man patika! Pavadīju laiku ar ģimeni. Es esmu mājas cilvēks, un man patīk būt kopā ar ģimeni savās mājās, pie dabas,” žurnālam "Kas Jauns" atklāj 37 gadus vecais Andris Biedriņš.

Viņš ir trīs bērnu tēvs – laulībā ar TV šova "Latvijas princese" otrās vietas ieguvēju Madaru Grīnbergu Biedriņam ir dēls un divas meitas. “Būt tētim – tas ir super!” ar neviltotu lepnumu teic Biedriņš. “Daudzbērnu tēvam garlaicīgi nav ne mirkli. Ar to jau arī biju aizņemts visu šo laiku,” pasmaida Andris.

Biedriņu ģimene 2018. gada vasarā

gallery icon

Vai bērni iet tēva pēdās un arī aizraujas ar basketbolu? “Nezinu, bet uz “pareizā ceļa” pagaidām ir. Vismaz vecākais no bērniem – Emīls, kuram jau ir 12 gadu. Nav jau tā, ka es viņam to spiežu, bet puikam basketbols patīk. Sāku viņu uz treniņiem vest sešu gadu vecumā, un var redzēt, ka ar katru gadu degsme tikai pieaug,” ar dēlu, kurš ir gara un slaida auguma puisis, lepojas Biedriņš, piebilstot: “Cerams, ka turpinās stiepties augumā un būs tikpat garš kā es.”

Emīls trenējas basketbolā Daugavas sporta namā pie Andra Biedriņa pirmā trenera Raivo Otersona. “Kur tad es citur puiku sūtīšu?! Otersons mani izveidoja par basketbolistu, bija man kā otrs tēvs, tāpēc nebija citu domu par to, kas trenēs arī manu dēlu! Turklāt nu pats varu biežāk uzturēt kontaktus ar Raivo, ar kuru man vienmēr bijušas labas attiecības. Savukārt vidējā meita Elizabete, kurai ir astoņi gadi, aizrāvusies ar jāšanas sportu, bet sešgadīgā Jasmīna vēl nav izlēmusi, ar ko labprāt nodarbotos,” par bērniem stāsta Andris.

Savukārt viņš pats tagad sāk atgriezties basketbola virtuvē, nesen kļuvis par jaunizveidotā kluba "Rīgas zeļļi" biedru un vēstnesi. “Nu jau gribas atgriezties sabiedrībā. Spēlēt negribu, bet gribu satikt basketbola cilvēkus, savus bijušos komandas biedrus. Sen nav redzēti. Gribas padarboties basketbolā,” skaidro Biedriņš.

Basketbolista karjerā vairāk nekā 60 miljonus ASV dolāru sapelnījušais bijušais sportists atklāj, ka nauda ieguldīta dažādos projektos un akcijās ārvalstīs. Savulaik Latvijā viņš izveidoja fitnesa klubu Mežciemā, bet nu jau kādu laiku ar šo projektu nenodarbojas. Biedriņš savus līdzekļus investē uzņēmumos Latvijā, un par to atbild profesionāļu komanda, starp kuriem ir arī cilvēks, kurš Andrim bija finanšu konsultants vēl NBA laikos.

Jaunieši drūzmējas, lai nofotografētos ar Andri Biedriņu

gallery icon