foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - latgaļu joki, atombumbas tēva stāsts un spraiga sižeta biogrāfisks trilleris
Kadrs no filmas "Openheimers".
TV
2023. gada 12. decembris, 18:30

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - latgaļu joki, atombumbas tēva stāsts un spraiga sižeta biogrāfisks trilleris

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties pirmā latgaliešu seriāla "Fati" otro sezonu, episko "Openheimeru" un spriedzes filmu "Brīvības skaņa".

Latgaļi turpina

Pie skatītājiem nonākusi “pirmā latgaliešu seriāla” Fati otrā sezona.

Ieskats latgaliešu seriāla “Fati” otrās sezonas filmēšanā

2023. gada vasaras nogalē Ludzas novada Kārsavā sākta kriminālkomēdijas žanra seriāla “Fati” otrās sezonas filmēšana.

gallery icon

"Fati 2" galvenie varoņi ir skolotāji Pīters un Vitaļs, kuri vasaras atvaļinājumā nolemj doties uz laukiem pie radiem Bozovā, nelielā Latgales ciemā pašā pierobežā. Viņu plānos ir nopelnīt papildu naudu, strādājot mežā. Puiši tiek izmitināti ciemā pazīstamā, bet jau mirušā bitenieka Modesta mājā. Baudīt vasaras atvaļinājumu ierodas arī Pītera sieva Anna. Trijotni ierauj nesaprotamu un mistisku notikumu virpulī, kas ne pa jokam satricina vietējo iedzīvotāju ikdienu.

Latgaliešu seriāla “Fati” otrās sezonas prezentācija

Pie skatītājiem nonākusi pirmā seriāla latgaliešu valodā “Fati” otrā sezona, un šoreiz to varēs skatīties uz lielajiem ekrāniem visā Latvijā ...

gallery icon

“Seriāla "Fati" pirmo sezonu skatītāji ļoti novērtēja, un sapratām, ka ir jāturpina. Intrigai varu atklāt, ka sagaidāma cilvēka nolaupīšana, nepatiesa apsūdzība, publiska kaunināšana, pagātnes aizvainojumi, un tam visam būs negaidīts atrisinājums. Lai gan notikumi brīžiem ir patiesi dramatiski, tajos humora netrūkst,” atklāj viens no seriāla idejas autoriem un filmas producents Arnis Slobožaņins.

Atombumbas tēvs un viņa izgudrojums

"Openheimers" ir aizraujošs episks trilleris, kas ved skatītājus pagātnē un ienirst cilvēka unikālajā prātā. Stāsts par zinātnieku, kurš dēvēts par “atombumbas tēvu”, un viņa pasauli satricinošo izgudrojumu.

Aktieru sastāvs filmai varens – viens no 21. gadsimta spožākajiem kino režisoriem Kristofers Nolans "Openheimeram" atlasījis tik daudz A līmeņa meistaru, ka tintes žēl, lai visus pieminētu. Obligāti gan jāmin, ka galvenajā – fiziķa Roberta Openheimera, kodolieroču pirmā izgudrotāja – lomā iejuties Kiliens Mērfijs, īru aktieris, kurš plašu atpazīstamību ieguva pēc kulta seriāla "Peaky Blinders". Ar režisoru Kristoferu Nolanu aktieris jau ir sadarbojies gan "Tumšā bruņinieka" sāgas filmās, gan "Pirmsākumā" un "Denkerkā". Kā atzinis Mērfijs, gatavošanās lomai prasījusi “sasodīti daudz lasīšanas”, buroties cauri informācijai par Openheimera dzīvi.

Kristoferam Nolanam šis esot pirmais scenārijs, ko viņš sarakstījis pirmajā personā, jo vēlējies, lai filmas naratīvs būtu no Openheimera skatpunkta. “Patīk jums tas vai ne, bet Roberts Openheimers ir visnozīmīgākais cilvēks, kāds jebkad dzīvojis,” uzskata Nolans, piebilstot, ka viņa jaunākā filma ir “mežonīgs ceļojums”. “Es to nesen parādīju vienam kino pārstāvim, kas teica – tā ir šausmu filma. Es nevaru nepiekrist… Kad filmas radīšana gāja uz beigām, sajutu, ka tajā ir tāda krāsa, kuras nav nevienā manā citā darbā, ka ir tikai tumsa… Tā tur ir. Un filma pret to cīnās,” bilst Nolans, kurš, lai arī nofilmējis vēsturisku biogrāfisku drāmu, radījis ļoti aktuālu darbu. Galu galā ne viens vien patlaban pauž bažas, uz ko tuvākajā nākotnē būs spējīgs kāds cits cilvēces izgudrojums – mākslīgais intelekts. Pašam Nolanam no “gludekļu sacelšanās” un tā, ka pasaulē varu pārņems roboti, bažu nav. Viņa industrijā šī attīstība radot milzu iespējas un tādu potenciālu, ka režisors ar nepacietību gaida tehnoloģiju jaunāko soli uz priekšu.

Bīstamā misija

Filmas "Brīvības skaņa" pamatā ir neticami patiess stāsts par federālo aģentu Timu Balārdu, kurš veltījis savu dzīvi cīņai ar bērnu tirdzniecību.

Pēc jauna zēna izglābšanas no nežēlīgiem bērnu tirgotājiem Balārds uzzina, ka zēna māsa joprojām ir gūstā, un nolemj sākt bīstamu misiju viņas glābšanai. Viņš pamet savu oficiālo darbu un dodas dziļi Kolumbijas džungļos, liekot savu dzīvi uz bīstamas spēles, lai atbrīvotu sagūstītos bērnus no likteņa, kas ir briesmīgāks par nāvi.

Spraiga sižeta biogrāfisko filmu "Brīvības skaņa" ("Sound of Freedom") skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" angļu valodā ar subtitriem latviešu valodā.