Tik dažādais Aldis Gobzems laika griežos

Pasniedzējs, direktors, advokāts, politiķis un premjera kandidāts - kā laika gaitā mainījies Aldis Gobzems.

gallery icon
Slavenības
2023. gada 9. decembris, 05:43

Aldis Gobzems iesūdzējis tiesā savu bērnu māti

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Aizvadītajā nedēļā Rīgas apgabaltiesā bija paredzēta tiesas sēde, kurā izskatīja Alda Gobzema prasību pret Kristu Gobzemu un Alisi Indriksoni. Krista ir kādreizējā politiķa bijusī sieva un viņa divu bērnu mamma, bet Alise - kādreizējā ietekmīgā miljonāra Gunta Indriksona vedekla.

Gobzems pirms divarpus gadiem paziņoja, ka pēc abpusēja un saskaņota lēmuma viņš ar sievu izlēmuši šķirt laulību. “Milzīgā ar politisko darbību saistītā spriedze un patērētā enerģija izrādījās nesavienojama ar mūsu kā pāra kopā būšanu,” skaidroja Gobzems, kas tad aktīvi audzēja savu politisko potenciālu, cerēdams kļūt par Latvijas premjerministru.

Aldis Gobzems Esplanādē uzrunā cilvēkus

Šovakar, 4. maijā Saeimas deputāts Aldis Gobzems (“Likums un Kārtība”) īsi pirms pulksten 19.00 ieradās pie Raiņa pieminekļa Esplanādē. Tur ...

gallery icon

Taču, cietis sakāvi 14. Saeimas vēlēšanās, Gobzems pameta ne tikai paša izveidoto partiju, bet arī Latviju, ar bērniem pārceļoties uz dzīvi Spānijā. Kopš tā brīža, lai gan, kad paziņoja par šķiršanos, Aldis par Kristu bija ierakstījis: “mēs joprojām būsim mīloši vecāki mūsu bērniem un paši – labi draugi”, viņa aktivitātes nebūt neliecina par labu draudzību ar bijušo sievu.

Apvaino bērnu māti krāpšanā

Esot ar bērniem Spānijā, Aldis Gobzems šovasar bija ļoti aktīvs sociālajos tīklos, publiski mazgājot savas ģimenes netīro veļu. Vienā no ierakstiem ne visai glaimojoši izteicās par bijušo sievu, apvainojot alkoholismā un mīlas sakaros ar precētu miljonāru. Bet visai drīz, pateicoties paša Gobzema aktivitātei sociālajos tīklos, sabiedrība viņa ģimenes dzīves skandāliem varēja sekot līdzi gluži kā meksikāņu seriālos.

Vispirms jūlija beigās Aldis paziņoja, ka bijusī sieva gribējusi Spānijā nolaupīt viņa bērnus, un pēc tam ekspolitiķis sociālajos tīklos uzsāka plašu kampaņu pret Kristas iespējamo mīļoto miljonāru, viņa draugiem, paziņām un citām sabiedrībā zināmām personām.

Savukārt vasarā, kad bija piedzīvojis “bērnu nolaupīšanas mēģinājumu”, Aldis Gobzems arī stāstīja, ka viņš ar Kristu ir noslēguši notāra apstiprinātu vienošanos, ka bērni ir pilnīgā viņa aizgādībā, kā arī norādīja, ka Kristai ne tikai nāksies maksāt alimentus, bet arī bērniem būs jānodod māja, ko pēc šķiršanās viņš norakstījis bijušajai sievai. Tāpat viņai būšot jāatdāvina bērniem gleznu kolekcija, kuru esot piesavinājusies. “Tiesās es vinnēšu visas lietas!” – tā vasarā solījās Gobzems.

Aldi Gobzemu politiskās aģitācijas laikā Tukumā aiztur policija

6. decembra rītā Tukumā, kur sākās Alda Gobzema (“Likums un Kārtība”) politiskā aģitācija “Rododendrs”, Saeimas deputātu, pēc neilgas vārdu apmaiņas, ...

gallery icon

Par tiesvedību draudēja jau agrāk

Tagad viena no šādām tiesvedībām notiek. Gobzems vērsies tiesā pret Kristu Gobzemu un Alisi Indriksoni “par aizdevuma un hipotēkas līgumu atzīšanu par simulatīviem darījumiem un to atcelšanu”.

Visticamāk, tiesvedība ir par māju, ko Gobzems bija atdāvinājis bijušajai sievai. Jo jau pirms vairākiem mēnešiem Aldis sociālajos tīklos pukojās par kādu Kristas draudzeni, kura ieteikusi Kristai pārdot māju, tā atņemot to viņa bērniem, turklāt šajā mājā dzīvojot Alda māte.

Savukārt oktobra sākumā Gobzems sociālajos tīklos ierakstīja: “Alise Indriksone. Aktīvi iesaistās manu bērnu aplaupīšanā. Alise, es apsolu, ka izdarīšu visu, lai tu sēdētu cietumā par nodarīto. Reāli sēdētu par manu bērnu aplaupīšanas mēģinājumu, kuru esmu apturējis. Alise, atkāpies ar labu. Es savus bērnus aizstāvēšu, tu pat iedomāties nevari, ko tas tev nesīs, kā es aizstāvēšu savu bērnu intereses. Tu aizskāri svēto!” Bet pēc nedēļas piebilda: “Alise Indriksone! Apsveicu Jūs ar garantētu kriminālprocesu par krāpšanu lielos apmēros! Esmu izpētījis visu. Žēlastības nebūs. Krāpnieku grupējums saņems pēc nopelniem.”

Uzreiz pēc kāzām laulības līgums

Aldis Gobzems un Krista Mūrniece apprecējās 2015. gada vasarā. Kāzas notika Torņkalna baznīcā, aicināto viesu vidū bija tikai daži desmiti ļaužu – paši tuvākie radi, draugi un domubiedri –, taču sešu vīru lielas apsardzes komandas uzraudzībā! 1. jūlijā – nepilnu mēnesi pēc kāzām – pāris noslēdza laulības līgumu par visas mantas šķirtību.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aldis Gobzems un Krista Gobzema savā kāzu dienā 2015. gada vasarā. Toreiz viņu kāzas uzmanīja seši apsargi.

Gobzemu ģimene – Aldis, Krista un abu bērni meita Adriana un dēls Aksels – dzīvoja 266 kvadrātmetrus plašā privātmājā Baltezerā, ko Aldis ieguva 2020. gada 17. jūlijā, par to hokejista Jāņa Sprukta sievai Laurai samaksājot 250 000 eiro.

Ciemos pie Gobzema TV raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas"

Ciemos pie Saeimas deputāta Alža Gobzema TV raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas". Raidījumā Aldis Gobzems viesos uzņēma dziedātāju Ievu Sutugovu, modeli ...

gallery icon

2022. gada vasarā Gobzems šo īpašumu pārdeva par 340 tūkstošiem eiro, bet deklarācijā norādīja arī divus dāvinājumus – katru 170 tūkstošu eiro apmērā. Vai tas nozīmētu, ka viņš, piemēram, par īpašumu saņemto naudu sadalījis divās daļās un uzdāvinājis saviem bērniem, vai arī vienu daļu uzdāvinājis bijušajai sievai Kristai, bet otru bērniem?

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!