foto: Publicitātes foto
Bukmeikeri prognozē, kura no trim dāmām uzvarēs šovā "X Faktors"
Mūzika
2023. gada 7. decembris, 11:58

Bukmeikeri prognozē, kura no trim dāmām uzvarēs šovā "X Faktors"

Jauns.lv

Jau šo svētdien, 10.decembrī, tiks noskaidrots TV3 šova "X Faktors" 5. sezonas uzvarētājs. Par naudas balvu 10 000 eiro vērtībā un ekskluzīvu līgumu ar pasaulē vadošo mūzikas ierakstu kompāniju "Universal Music Group" cīnīsies trīs dalībnieces, taču "Betsafe" bukmeikeru vērtējumā vislielākās izredzes uzvarēt ir tieši Emilijai Bērziņai.

Pirmajā tiešraidē spēkiem mērojās 12 šova dalībnieki, savukārt līdz finiša taisnei tikušas tikai trīs dalībnieces - Emilija Bērziņa, Luka un Katrīna Kovaļuka. Aizvadītajā svētdienā noskaidrojās, ka 5. vietu izcīnījis Krišjānis Brasliņš, bet 4. vietu ieguva Tipa, kura trijās no četrām tiešraidēm cīnijās par palikšanu, uzstājoties ar glābējdziesmu.

"Lai nu kā šova laikā būtu gājis, skatītāju iemīļotais šovs "X Faktors" ievirzījies finiša taisnē, un šo svētdien noskaidrosim 5.sezonas uzvarētāju. Jau pirms pirmās tiešraides "Betsafe" bukmeikeri par favorīti uzskatīja Emiliju Bērziņu, un nekas nav mainījies - Emīlijas uzvara tiek prognozēta ar 65,8% iespējamību. Interesanti, ka Bērziņa ieguvusi skatītāju simpātiju balvu 200 eiro vērtībā visās četrās fināla tiešraidēs. Dalībnieces Lukas uzvara tiek prognozēta ar 23,5% iespējamību, bet Katrīnas Kovaļukas izredzes bukmeikeri novērtē 18,1% iespējamību," komentē "Betsafe" pārstāvis.

Atskatoties uz pēdējiem diviem raidījumiem, var apgalvot, ka tie bijuši īpaši saspringti. Pēc tam, kad divi dalībnieki bija nodziedājuši savas glābējdziesmas, mentori balsoja, kuru no jaunajiem talantiem sūtīt mājās, tomēr abās reizēs kvorums netika atrasts, tāpēc izšķirošā balss piederēja skatītājiem, kuriem tika dotas 200 sekundes, lai balsotu par savu favorītu un ļautu tam turpināt dalību šovā.

Nevarētu teikt, ka "X Faktors" izticis bez skandāliem. Daudzi sekotāji sociālajos tīklos aktīvi apsprieduši mentoru dzēlīgās piezīmes, kas noteikti iedragā šova dalībnieku pārliecību. Vislielāko sašutumu izraisīja Jāņa Miglāna pēkšņā izstāšanās. Intara Busuļa komandas pārstāvis izcēlās ar to, ka bija repa žanra piekritējs, ko apliecināja arī savos priekšnesumos, taču vien īsu brīdi pirms trešās tiešraides izksanēja informācija, ka Miglāns neturpinās dalību šovā. Kā galvenais iemesls tiek minēts veselības stāvoklis, tomēr tiek baumots arī par to, ka 20 gadus vecais talsinieks nav bijis pats priekšzīmīgākais un nav ieradies uz vairākiem mēģinājumiem.

Par Latvijas "X Faktora" pirmo uzvarētāju 2017.gadā kļuva Artūrs Gruzdiņš, savukārt otrajā sezonā uzvaras laurus plūca baltkrieviete Kattie. 2019.gadā triumfēja Elīna Gluzunova, bet pirms diviem gadiem par 4. sezonas uzvarētāju kļuva Grēta Grantiņa.

Ieskats šova "X faktors" piektās sezonas pusfināla raidījumā

Ieskats šova "X faktors" piektās sezonas pusfināla raidījumā.

gallery icon