foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Bijusī sieva tiesā sūdz Latvijas hokeja leģendu Sandi Ozoliņu
Sandis Ozoliņš.
Slavenības
2023. gada 5. decembris, 06:51

Bijusī sieva tiesā sūdz Latvijas hokeja leģendu Sandi Ozoliņu

Žurnāls "Kas Jauns"

Leģendārajam pašmāju hokejistam Sandim Ozoliņam jau pusotru gadu notiek tiesvedība ar bijušo sievu Sandru par naudas piedziņu, kapitāldaļu reģistrēšanu un prasības nodrošinājumu.

Tas nozīmē, ka, pēc Ozoliņa bijušās sievas ieskatiem, Sandim pret viņu ir parādsaistības. Vai tas tā tiešām ir, lems tiesa, taču tiesvedība ir pamatīgi ievilkusies, jo nu jau ir atliktas vairākas sēdes, arī aizvadītajā nedēļā paredzētā tika pārcelta, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Izšķīrās pirms 12 gadiem

Ozoliņš savu pirmo sievu Sandru noskatīja jau skolas gados. Viņi apprecējās 1992. gada 4. jūnijā, kad sarakstījās dzimtsarakstu nodaļā, bet pēc pāris nedēļām salaulājās arī baznīcā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Sandis Ozoliņš ar savu pirmo sievu Sandru Ozoliņu 2009. gadā Latvijā, īsi pirms šķiršanās. Toreiz Sandis jau bija atgriezies Latvijā, bet Sandra ar bērniem dzīvoja ASV, neslēpjot, ka vīra pārcelšanās uz Latviju viņai bija liels šoks un nu esot ļoti grūti dzīvot atsevišķi.

Kad Sandis Ozoliņš noslēdza līgumu ar Nacionālās hokeja līgas klubu Sanhosē "Sharks", kopā ar viņu uz ASV devās arī sieva. Amerikā pasaulē nāca divi dēli Roberts un Kristofers, kuriem tagad ir 26 un 28 gadi, abi ir ASV pilsoņi un tur arī dzīvo. 2009. gadā Sandis atgriezās Latvijā, taču sieva ar bērniem palika ASV, paziņojot, ka atpakaļ uz Latviju pārcelties negrasās. Pēc gada Ozoliņš tiesā iesniedza šķiršanās prasību un toreiz izteicās, ka viens no 18 gadu ilgās laulības šķiršanas iemesliem ir tas, ka viņš ar sievu dzīvo katrs savā valstī. Vēlāk atklājās, ka Ozoliņam bija radušās simpātijas ar TV raidījumu vadītāju Annu Lieckalniņu.

Ozoliņu laulība tika šķirta 2011. gada 17. februārī, bet tagad bijušais pāris tiesājas. Turklāt, kā liecina Zemesgrāmata, tiesa lēmusi iesaldēt Sanda Ozoliņa īpašumu – māju un zemi Baltezerā. Šis īpašums ir ieķīlāts bankā, un šogad 15. augustā tiesa īpašumam uzlikusi ķīlas tiesības Sandras Ozoliņas prasības nodrošināšanai. Tas ir prasītāja viens no savu tiesību aizsardzības veidiem uz tiesvedības laiku, lai atbildētājs nevarētu īpašumu, piemēram, atdāvināt vai pārdot citai personai. Jo nereti, kamēr notiek tiesāšanās, atbildētājam pēkšņi nekas vairs nepieder, tāpēc prasītājam ir tiesības uz prasības nodrošinājumu.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Šovasar Sandis vēlējās pārdot savu māju Lielā Baltezera krastā, bet tagad, kamēr notiek tiesvedība ar bijušo sievu, īpašums ir iesaldēts, un viņš to vairs nedrīkst tirgot.

Tas nozīmē, ka Ozoliņa Baltezera īpašums ir iesaldēts un viņš ar to nevar neko darīt līdz tiesas beigām vai nodrošinājuma atcelšanai. Un, starp citu, šovasar portālā ss.lv bija redzams sludinājums, ka Sandis Ozoliņš savu īpašumu Lielā Baltezera krastā bija izlicis pārdošanā – par 1,616 hektāru lielo zemesgabalu un divām dzīvojamām mājām prasot 750 000 eiro. Tiesa gan, šobrīd šis sludinājums vairs nav aktīvs un atrodams vienīgi portāla arhīvā.

Ar jauno sievu līgums par mantas šķirtību

Tagad Sandim Ozoliņam ir jauna ģimene – 2021. gada 10. jūlijā viņš pēc vairāku gadu draudzības par sievu apņēma modeli un bijušo titula "Mis Latvija" īpašnieci Inu Avlaseviču.

Sandis Ozoliņš un Ina Avlaseviča 2020. gada vasarā

Sandis Ozoliņš un Ina Avlaseviča "Lido" atpūtas centra pēc dīkstāves atkalatklāšanas pasākumā.

gallery icon

Pēc pusotra gada Valentīndienā abi noslēdza laulāto mantisko attiecību līgumu par visas mantas šķirtību – Ozoliņam pieder nekustamais īpašums Baltezerā, sievai ticis sporta motocikls "Suzuki GSX R600" un pulkstenis "Breitling", kas ir vairāku tūkstošu vērts. Tāpat sadalītas arī kapitāldaļas uzņēmumos: Sandim pieder SIA "Golfa parks" un SIA "Golfs & karti", Inai – SIA "I&A Solution" daļas.

Ina un Sandis laulības līgumu noslēdza pēc tam, ka viņu ģimenē 2021. gada novembrī piedzima dēls Olivers. “Viņš ir iemesls apdāvinātai laimes sajūtai, beznosacījuma mīlestībai, mūsu iekšējam dzinulim... ticībai, tik brīnumainai!” tā prieku par atvases nākšanu pasaulē toreiz pauda Ina, kurai ir arī meita Vivjena, kas pasaulē nāca kopdzīvē ar būvuzņēmēju Aināru Pauniņu.

Bet to, kāpēc savu nu jau bijušo sievu Kristu tiesā iesūdzējis nu jau bijušais politiķis Aldis Gobzems, lasiet šīs nedēļas žurnālā "Kas Jauns"!