foto: CAMERA PRESS/ED/JL/Royal Collection / Vida Press
Ziemassvētki Vindzorā. Paskaties, kā izpušķota pils!
Vindzoras pils svētku rotājumu centrālais elements ir 20 pēdu (6m) augstā Nordmann egle Sv. Džordža zālē
Slavenības
2023. gada 4. decembris, 05:35

Ziemassvētki Vindzorā. Paskaties, kā izpušķota pils!

Jauns.lv

Vindzoras pils Anglijā, kur princis Viljams un princese Ketrīna bieži rīko oficiālas tikšanās, ir gatava Ziemassvētkiem.

Vindzoras pils pārtapusi īstā Ziemassvētku pasakā.

Britu karaliskās ģimenes oficiālā rezidence – kur karaliene Elizabete II pavadīja dzīves pēdējos gadus, bet Ketrīna un Viljams bieži rīko oficiālas tikšanās, jo viņu ģimenes mājas ir turpat netālu, – ir saposta Ziemassvētkiem.

Vindzoras pils Ziemassvētku rotājumi 2023. gada nogalē

gallery icon

Fonds “The Royal Collection Trust” dalījies ar jaunākajām fotogrāfijām ar grezni izrotātām Ziemassvētku eglītēm, vainagiem un vītnēm Sv. Džordža zālē, kur Megana Mārkla un princis Harijs rīkoja karalisko kāzu pieņemšanu un vēlāk iepazīstināja pasauli ar savu pirmdzimto dēlu, nu jau četrus gadus veco princi Ārčiju.

Šī gada svētku rotājumu vidū ir arī norādes uz karaļa Čārlza III un karalienes Kamillas kronēšanu, kas notika maijā Londonā.

Svētku rotājumu centrālais elements ir 20 pēdu (seši metri) augstā "Nordmann" egle Sv. Džordža zālē, kas audzēta netālu, Vindzoras Lielajā parkā. Šogad tās galotni rotā pēc īpaša pasūtījuma darināta Bikšu lentes ordeņa zvaigzne, šādi pieminot Lielbritānijā vecākā bruņniecības ordeņa – Bikšu lentes ordeņa 675. gadadienu.

Vēl viena Ziemassvētku egle, ko rotā Bikšu lentes ordeņa zvaigzne, atrodas Sarkanajā zālē.

Tiek uzskatīts, ka Ziemassvētku egles pilij piegādātas no Vindzoras pils parka jau kopš karalienes Viktorijas valdīšanas laika (1837–1901).

160 pēdu (49 m) garais pusdienu galds Vaterlo zālē ir dekorēts ar porcelāna traukiem no Bikšu lentes ordeņa svinībām, kas katru gadu jūnijā notiek Vindzoras pilī. Savukārt vītnes, ar ko rotātas lielās kāpnes, ved uz Valsts apartamentiem.

Svētku rotājumi redzami arī pils ārpusē. Ir izrotāti vārti un laternu stabi pils teritorijā, bet uz viena no pils torņiem redzama interaktīva video instalācija.

Vindzoras pils svētku rotā būs tērpa līdz 2024. gada 1. janvārim.