foto: no privātā arhīva
Pašmāju iluzionists Dante Pecolli savu dzimšanas dienu nosvin ar leģendāro Deividu Koperfīldu
Dante savā dzimšanas dienā ar slaveno iluzionistu Deividu Koperfīldu. Jā, tā nav vaska figūra, bet pats 67 gadus vecais leģendārais burvju mākslinieks!
Slavenības
2023. gada 2. decembris, 06:25

Pašmāju iluzionists Dante Pecolli savu dzimšanas dienu nosvin ar leģendāro Deividu Koperfīldu

Juris Vaidakovs

Jauns.lv

“Tas bija liels un neaizmirstams piedzīvojums! Manī bija tāāāds adrenalīns!” sajūsminās burvju mākslinieks Dante Pecolli, kas savu 21. dzimšanas dienu nosvinēja Amerikā.

Ņujorka, Losandželosa, Lasvegasa, satikšanās ar Holivudas zvaigznēm, Halovīna parādes skatīšanās, daudzu slavenu burvju mākslinieku šovu apmeklējums, neparastu burvju veikaliņu un pat īpašu burvju privāto klubu apskate, slepens iniciācijas rituāls templī Nevadas tuksnesī... Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", to un daudz ko citu Dante nupat piedzīvoja Amerikā, kurp devās, lai kopā ar vecākiem – iluzionistiem Daci un Enriko Pecolli, kuri tobrīd ASV uzstājās ar savu šovu, – nosvinētu 21. dzimšanas dienu.

Daces un Enriko Pecolli starptautiskais iluzionistu konkurss "Magic Mania Viva LV"

7. oktobrī pulksten 20.00 "Olympic Voodoo Casino" telpās norisinājās jau sestais iluzionistu Daces un Enriko Pecolli vadītais starptautiskais konkurss “Magic ...

gallery icon

Bet visvairāk viņu iespaidoja satikšanās ar pašu diženo burvju Meistaru, visu laiku komerciāli veiksmīgāko burvju mākslinieku Deividu Koperfīldu. “Lasvegasā apmeklējām viņa šovu, un pēc tā bija sarunāta tikšanās ar Koperfīldu. Pirms tam viņš pieņēma citus cilvēkus, tāpēc nodomājām, ka mūsu satikšanās būs tīri formāla un īsa – sasveicināšanās, kopbilde un viss. Taču nē!” atceras Dante.

Izrādās, Koperfīlds, vispirms pieņēmis visus citus interesentus, Pecolli ģimenei veltīja diezgan daudz laika. “Uzaicināja piesēst pie viņa galdiņa, daudz runājām. Patiesībā viņu ļoti interesēja mūsu darbība, vēlējās vairāk uzzināt par mūsu iluzionisma muzeju un teātri "Mystero", ar neviltotu aizrautību aplūkoja un izpētīja tā fotogrāfijas. Ļoti jauka un sirsnīga tikšanās, pavisam citādāka, nekā biju iedomājies,” iespaidos dalās Dante, sakot, ka Deivids Koperfīlds nebūt neuzvedās iedomīgi.

“Viņš bija ļoti cilvēcīgs, klātesošs, viņš šai mūsu vizītei pievērsa neviltotu interesi. Tas bija iespaidīgi. Manī bija tik milzīgs adrenalīns, ka pat nespēju viņam kaut ko pavaicāt. Un patiesībā arī nevajadzēja, jo jautājumus viņš uzdeva mums. Piemēram, apskatot "Mystero bildes", Koperfīlds ievēroja kadrus no mana burvju šova, kur es uzstājos uz skatuves, un pamanīja, ka tagad esmu nogriezis matus. Tas nozīmē, ka viņš pievērsa uzmanību detaļām!” atceras Dante, piebilstot, ka Deivids Koperfīlds "Mystero" muzejam uzdāvinājis savu plakātu ar autogrāfu, turklāt Dantes vecāki sarunājuši vēl vienu tikšanos maijā, jo Pecolli sadarbojas ar Koperfīldu, sniedzot informāciju par Latviju viņa veidotajai pasaules iluzionistu vēstures digitālajai bibliotēkai.

foto: no privātā arhīva
Pecolli ģimene Dantes dzimšanas dienā Lasvegasā.

Savukārt Losandželosā Dante Pecolli dzimšanas dienas svinību ietvaros nokļuva īpašā klubā "Magic Castle". Šī Burvju pils ir Maģiskās mākslas akadēmijas un burvju privātais klubs, kas atrodas Holivudā un tiek dēvēts par visneparastāko privāto klubu pasaulē. Tā biedri ir ne tikai iluzionisti un burvju mākslinieki, bet arī Holivudas zvaigznes, savukārt citas personas klubu var apmeklēt tikai pēc kluba biedru īpaša ielūguma. Tādu savā dzimšanas dienā saņēma arī Dante no ne mazāk slavenā iluzionista Džefa Makbraida, kas ir "Magic Castle" gada balvas ieguvējs, kā arī vairāku Ginesa rekordu īpašnieks.

“Kad Lasvegasā bijām ciemos pie viņa mājās, viņš palīdzēja sarunāt iespēju manu dzimšanas dienu nosvinēt tieši Burvju pilī, kurā, starp citu, ieeja ir tikai no 21 gada vecuma. Klubs patiešām bija ļoti īpatnējs, ar visdažādākām slepenajām ejām, maģiskām sienām. Tajā varēja ieiet tikai uzvalkā ar kaklasaiti, un šajā Burvju pilī notiek iluzionistu šovi, ir ne tikai visdažādākie vēsturiskie eksponāti, bet arī dāvanu veikals un pat restorāns un vairāki bāri. Tur tad arī notika dzimšanas dienas svinības, kas bija ļoti neparastas.”

foto: no privātā arhīva
Dante Pecolli.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!