foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Aktrise Marta Grase priecājas, ka dēls atgriezies dzīvot pie viņas
Marta ar dēlu Raiti satikās kinoteātrī.
Slavenības
2023. gada 27. novembris, 06:34

Aktrise Marta Grase priecājas, ka dēls atgriezies dzīvot pie viņas

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Kādreizējo Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Martu Grasi kinofilmas "Bezkaunīgie" pirmizrādē sveica viņas un šķirtā vīra aktiera Aināra Ančevska kopīgais dēls Raitis Ančevskis, kas nule sasniedzis pilngadību un izaudzis par staltu jaunekli.

Marta Grase atveido galveno lomu režisora Aika Karapetjana filmā "Bezkaunīgie", un šī pēc ilgāka laikposma ir viņas spožākā atgriešanās aktrises profesijā.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Marta Grase.

Pirms septiņiem gadiem, kad izira Martas laulības dzīve ar Aināru, viņa, vēlēdamās pāršķirt dzīvē jaunu lapu, pameta darbu Latvijas Nacionālajā teātrī, un nu jau krietnu laiku piepildījumu guvusi pavisam citā radošā jomā, kļūstot par kostīmu mākslinieku asistenti kino darbos. No aktrises aroda gan Grase neatteicās, taču teātra skatuves vietā priekšroku deva piedāvājumiem filmēties. “Teātra izrādes šajā laikposmā vispār neesmu gājusi skatīties,” viņa atzīstas.

Ainārs Ančevskis savulaik atklāja, ka šķiršanos no Martas ļoti pārdzīvojis un viņu ilgstoši mocījusi depresija. Vienīgais prieka stars un jēga dzīvē bija tolaik vienpadsmit gadu vecais dēls Raitis, kurš, vecākiem pārtraucot kopdzīvi, izvēlējās dzīvot kopā ar tēvu. Protams, zēns uzturēja kontaktu arī ar mammu Martu, abi gan regulāri sazinājās, gan dēls pie mammas ciemojās. Viņu attiecības turpinājās sirsnīgas un jaukas. “Bet nu Raitis dzīvo ar mani, un esmu ļoti priecīga par to. Pie manis viņš pārcēlās pirms trim gadiem, pandēmijas laikā, un arī šoreiz tas bija viņa lēmums,” žurnālam "Kas Jauns" priecīgi pastāsta Marta Grase, smejot: “Ak, cik ātri tas laiks ir paskrējis! Mans puika ir izaudzis!” Vasarā jaunietim bija 18. dzimšanas diena.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Vairākus gadus Marta Grase dēlu satika vien brīvdienās, jo Raitis pēc vecāku šķiršanās lēma dzīvot ar tēti Aināru Ančevski.

Noskatīties kinofilmu ar mammu galvenajā lomā Raitis bija ieradies draugu kompānijā. Satiekoties kinoteātra "Splendid Palace" vestibilā, dēls mammu mīļi jo mīļi apskāva, un abi krietnu brīdi draudzīgi aprunājās.

foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Mamma ar savu nu jau pieaugušo puiku sirsnīgi apskāvās.

Līdzās sēžot, gan filmu viņi neskatījās. Raitis Martai skaidrojis, ka mammas klātbūtnē nespēšot skatīties, viņa smejot stāsta. Raitim kino un vispār aktiera profesija esot tuva sirdij, un viņš labprāt skolā filmējoties draugu uzņemtajās filmiņās, kas domātas mācībām. “Es arī saskatu, ka dēlam ir dotības uz šo!” priecājas Marta Grase.

Kā zināms, aptuveni pirms četriem gadiem Ainārs Ančevskis nodibināja jaunas attiecības, un jaunajā ģimenē, kas pametusi Rīgu un dzīvo Vecumniekos, aug maza meitiņa. Tikmēr Marta atzīst, ka viņai privātajā dzīvē dižu jaunumu neesot. “Turpinu dzīvot Rīgā un no jauna apprecējusies neesmu,” viņa atklāj. Ar dēla tēvu Aināru Martai patlaban esot labas, draudzīgas attiecības un komunikācija.

Aktieris Ainārs Ančevskis

Aktieris Ainārs Ančevskis dzīvē un darbā.

gallery icon