Strīdīgā kleita sakašķē pat draugus! Tā IR tumši zila. VIDEO
Kādās krāsās šo kleitu redz Tavas acis?
Trakā pasaule
2015. gada 28. februāris, 21:53

Strīdīgā kleita sakašķē pat draugus! Tā IR tumši zila. VIDEO

Jauns.lv

Pēdējo dienu interneta hits - kleita, kura katram izskatās citādākā krāsā - spējusi līdz strīdiem aizvest pat tuvus draugus un mīļotos. Fotogrāfija ar kleitu, kura vienam izskatās kā balta ar zelta toņa līnijām, bet citam zila ar melnas krāsas rišām, kļuvusi par ļoti apspriestu tematu.

"Tā ir balta ar zeltu," saka Dace.

"Nē, tā ir tumši zila ar melnu," viņai pretī iebilst vīrs Jānis. 

Tamlīdzīgi dialogi jau pāris dienas risinās daudzās mājās, nemaz neņemot vērā pasaules mediju komentāru sadaļu. Lielu ažiotāžu izsaukusī kleita ir kādas dizaineres darinājums, kas internetā nopērkams par apmēram 50 eiro. Katram tā izskatās citādākā krāsā. Pat sabiedrības dāma Kima Kardašjana tvītoja, ka "sakasījusies" ar savu lauleni Kanji Vestu: viņa saka, ka kleita ir balta, Kanje teic, ka acīmredzami zila.

Fenomenu jau steigušies izskaidrot zinātnieki. Proti, katrs patiešām redz citādāk. To nosaka apgaismojums, kurā attēls uzņemts, attiecībā pret to, ko saskata acs lēca. Liela nozīme ir arī tam, kura no bildēm "iekrīt acīs" pirmā, proti, ja pirmēji skatiens fokusējas uz tumši zilo kleitu, tad, skatoties uz balto, tā šķitīs vismaz gaiši zila, ja ne pavisam zila ar melnu. Kāda tā, starp citu, ir realitātē! Zilā apgaismojumā uzņemtajā fotogrāfijā daudziem šķitīs, ka kleita ir balta. Savukārt izgaismotā variantā tā šķitīs zila.

Kleitas dizainere ir apliecinājusi: tās krāsa ir tumši zila ar melnu, nevis balta ar zeltu vai gaišzila ar zeltu, kā tas šķiet miljoniem pasaules iedzīvotāju. Tam, protams, grūti noticēt, jo - kā gan var neticēt savām acīm, vai ne?

Izskaidrojumi, kāpēc katram kleita šķiet citā krāsā:

Kasjauns.lv, Foto: Facebook