foto: Vida Press
Princese Ketrīna aizkustinoši godinājusi karalienes Elizabetes II piemiņu. Lūk, ko viņa izdarījusi
Karaliene Elizabete II un princese Ketrīna ar trīs rindu pērļu kaklarotu.
Slavenības
2023. gada 13. novembris, 18:18

Princese Ketrīna aizkustinoši godinājusi karalienes Elizabetes II piemiņu. Lūk, ko viņa izdarījusi

Jauns.lv

Britu karaliskās ģimenes pārstāvji apmeklējuši gadskārtējo Britu karaliskā leģiona piemiņas festivālu Londonas Karaliskajā Albertholā.

Princese Ketrīna rotājas ar karalienes iemīļoto trīs pērļu rindu kaklarotu

gallery icon

Karalim Čārlzam un karalienei Kamillai svinīgajā atceres dienas notikumā pievienojusies princese Anna un viņas vīrs viceadmirālis sers Timotijs Lorenss, Glosteras hercogiene, Velsas princis Viljams un Velsas princese Ketrīna. Pasākumā, kas notika Londonas Karaliskajā Albertholā, augsta ranga viesi godināja nelaiķes karalienes Elizabetes II un karavīru piemiņu. Festivālu rīko Britu karaliskais leģions.

foto: Chris Jackson/WPA Pool/Shutterstock/ Vida Press

Iznākšanai sabiedrībā princese Ketrīna izvēlējusies modes nama “Emilia Wickstead” melnu kleitu ar zvanveida svārku daļu un zīmola “Aquazzura” zamšādas laiviņas. Koptēlu papildināja rotaslietas, ko karaliene Elizabete II savulaik nēsāja savas dzīves laikā. Tie bija auskari ar Bahreinas pērlēm un trīs rindu pērļu kaklarota. Velsas princese pie tērpa bija pielikusi arī magones zieda piespraudi, ko Lielbritānijā katra gada nogalē nēsā, pieminot visos karos bojāgājušos karavīrus.

foto: Chris Jackson-Getty/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com/ Vida Press

Karalienes Elizabetes II dārgumu lādēs glabājas kaklarotas, kuru vērtība reizēm nav izsakāma naudā. Viņas Majestāte tās mēdza uzlikt, pildot valstiski svarīgus pienākumus. Taču ikdienas oficiālajiem pasākumiem karaliene visbiežāk izvēlējās vienu un to pašu kaklarotu, kas viņas īpašumā bija jau kopš bērnības.

Karalienes Elizabetes II trīs rindu pērļu kaklarota

gallery icon

Trīs rindu pērļu kaklarota bija viena no karalienei vismīļākajām. To viņa nēsāja visbiežāk. Šo rotu Elizabetei savā sudraba jubilejā uzdāvināja tēvs. Šī bija tolaik deviņus gadus vecās princeses pirmā „īstā” rotaslieta. Līdz pat mūža noslēgumam šī rotaslieta greznoja karalienes tērpus visbiežāk, kad viņa devās pildīt sabiedriskos pienākumus. Arī 2006. gadā, kad Elizabete II viesojās Rīgā, Viņas Majestāte bija izvēlējušies šo kaklarotu, apmeklējot dienas pasākumus.

Karalienes Elizabetes II vizītes noslēgums

Karalienes Elizabetes II vīzītes atvadīšanās ceremonija Rātslaukumā 2006. gada 18. novembrī.

gallery icon

Pērļu auskari, ar kuriem nesen bija rotājusies Ketrīna 1947. gadā uz kāzām pasniegti princesei Elizabetei kā dāvana no Bahreinas valdnieka Hakima. Ar šiem auskariem Velsas princese atceres dienā bija rotājusies jau pērn, taču šoreiz viņa pērļu un briljantu čokera vietā izvēlējusies karalienes vismīļāko “ikdienas” kaklarotu.

foto: BACKGRID/ Vida Press
Princese Ketrīna Piemiņas festivālā Karaliskajā Albertholā 2022. gadā.