“Entuziasms bija milzīgs.” Nauris Brikmanis par pieredzi “Radio SWH” un komisku atgadījumu Vecgada vakarā
Inese Vaikule un Nauris Brikmanis.
Slavenības
2023. gada 23. oktobris, 16:07

“Entuziasms bija milzīgs.” Nauris Brikmanis par pieredzi “Radio SWH” un komisku atgadījumu Vecgada vakarā

Jauns.lv

Nauris Brikmanis ir ne vien aktieris, mūziķis un grupu “Dziļi violets” un “Tētis” dalībnieks, bet ilgu laiku pavadījis arī radio ēterā. Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, viņš atminas to, kā sācies viņa laiks jauniešu radio “Spin FM” un kāds komisks atgadījums noticis Vecgada vakarā kopā ar tā brīža kolēģi Ketiju Šēnbergu.

“Ir patiesi liels prieks būt šajā radio. Šajā radio vienmēr ir sajūta kā mājās, jo tik daudz laika es šeit esmu pavadījis. Ir tāda mājas sajūta arī, nākot pa trepēm, jo ir tik daudz gadi šeit pavadīti,” par darbošanos “Radio SWH” raidījuma vadītājai Inesei Vaikulei saka Brikmanis, “Mans radio stāsts sākās 2011. gadā, ja es nemaldos, ar radio “Spin FM”, kas ir vēl viens radio no visas lielās “Radio SWH” grupas.”

Tajā laikā Brikmanis darbojies kopā ar Ralfu Eilandu, Ligitu Miezi, Ketiju Šēnbergu, Sanitu Pelēķi, Lindu Rutuli un Miku Tilleru. “Tā mēs sākām tādu jauniešu radio, un tas bija burvīgs piedzīvojums, jo vispārībā pirmo reizi būt ēterā, un tev ir savs raidījums. Man bija raidījums “Urbānie filozofi”, un tā bija fantastiska pieredze, jo mums bija piecas reizes nedēļā šis raidījums – katru vakaru,” stāsta mūziķis. Viņš atminas vienu komisku atgadījumu ar kolēģi Ketiju Šēnbergu kādā Vecgada vakarā.

Neviens īsti nav pateicis, ka radio nav jābūt, tāpēc Brikmanis kopā ar Šēnbergu ieradies radio Vecgada dienā un darbojies savā ētera laikā. “Mēs esam tajā radio ēterā, runājamies, un mums zvana, es neatceros, vai Normunds Rutulis zvanīja, un vinš saka: “Ko jūs darāt ēterā? Ir Vecgada vakars, sarkanais datums, ir brīvdiena.” Mēs tā – o, pēc trīs stundām jau ēterā. Nu labi, tad mēs vēl to vienu, jo mums bija četru stundu garš ēters,” smejas Brikmanis, “Mums nebija jābūt, un mēs tādi ļoti cītīgi jaunieši nākam uz darbu – entuziasms bija milzīgs.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.