foto: Publicitātes
Renārs Kaupers igauņu filmā pārtapis par blondu pirātu
Renārs pirāta lomā.
Slavenības
2023. gada 23. oktobris, 07:48

Renārs Kaupers igauņu filmā pārtapis par blondu pirātu

Žurnāls "Kas Jauns"

Pagājušajā nedēļā Rīgas Starptautiskajā kinofestivālā pirmizrādi mūsmājās piedzīvoja igauņu režisora Ilmāra Rāga filma "Ēriks Akmenssirds", kurā vienā no lomām iejuties dziedātājs Renārs Kaupers.

Piedzīvojumu un fantāzijas filmā visai ģimenei jūs atveidojat blondā pirāta Versačes lomu. Kā iejutāties lomā, un ko jūsu bērni teica par šādu avantūru?

Lomā jutos brīnišķīgi! Lai arī loma ir epizodiska, tā ir labi pamanāma, jo Versačes tēls ir ļoti krāšņs. Pateicoties ārējam izskatam, viņš ir viens no spilgtākajiem pirātiem uz kuģa. Ļoti patīkams ieraksts manā kino CV – blakus Juzikam no Jāņa Streiča filmas "Vecās pagastmājas mistērija" un baletdejotājam Cēzaram, kas bija mana loma igauņu filmā "Georgs".

Jauno filmu jau noskatījāmies igauņu versijā, bet mums ar "Prāta vētras" kolēģiem būs patiešām interesanti to piedzīvot uz lielā ekrāna arī latviešu valodā.

Blondie mati, protams, bija izaicinājums, taču filmas mākslinieki tā bija izdomājuši, un nācās doties Liepājā pie friziera. Jāatzīst, ka kādu laiku bija neparasti skatīties spogulī. Ironiski, bet filmā pirāts Versače lielākoties nēsā cepuri. Ģimene manas pārvērtības uztvēra ļoti pozitīvi – gaidīja, kā tad beigās būs! Nedēļā, kad biju prom filmēšanā Tallinā, mājinieki ar nepacietību gaidīja manas videoreportāžas no filmēšanas laukuma.

Jūs filmai "Ēriks Akmenssirds" esat arī mūzikas autors. Kurā vietā un kā tapa šīs filmas mūzika – mājās pie klavierēm, pie jūras vai kur citur? Kas iedvesmoja radīt mūziku šim kinodarbam?

Lielākais iedvesmotājs bija filmas režisors, ar kuru daudz runājām par filmu un kuram bija skaidra vīzija par to, kādu viņš vēlas redzēt un dzirdēt filmas tituldziesmu. Sākotnēji bija sajūta, ka piedzīvojumu filmai vairāk piestāvēs kas lustīgs, ar īru piesitienu. Bet filmas noslēgums ir uz tādas sirsnīgas nots – jaunieši atgriežas no piedzīvojumiem, satiek savas ģimenes. Šo gaišo un emocionālo sajūtu mēģinājām ietērpt mūzikā.

"Alive Again" ir mazliet melanholisks skaņdarbs ar spēcīgu piedziedājumu. Vispirms radās mūzika, tad kopā ar mūsu draugu basģitāristu Ingaru Viļumu viņa mājas studijā finalizējām arī tekstu, kas stāsta par to, ka mēs katrs pasaules plašajās jūrās un okeānos esam mazliet kā vientuļi kuģi. Bet vienam būt ir grūti – kad laiks kļūst vētrains, tad drauga un ģimenes plecs ir visvairāk vajadzīgs. Par to arī šī dziesma.

Ko skatās Renārs Kaupers pats?

Pārāk aktīvs filmu un seriālu skatītājs neesmu, bet noteikti ko interesantu uztaustu un varu ieteikt šādus rudens vakariem:

  • "Live to 100 – Secrets of the Blue Zone" – seriāls, kas stāsta par cilvēkiem, kuriem ir ļoti gara dzīve. Žurnālists brauc uz dažādām pasaules vietām, kurās dzīvo visvairāk cilvēku vecumā virs 100 gadiem, un mēģina izzināt, kas ir ilga mūža atslēga.
  • "Our Planet 2" un "Chimp Empire" – man ļoti patīk seriāli par dzīvniekiem. Fantastiski nofilmēti kadri par dzīvnieku migrāciju, paradumiem. Ļoti brīnumaini.
  • "Vīrs, vārdā Oto" – spēcīgs, aizkustinošs darbs ar Tomu Henksu galvenajā lomā.
  • "Tour de France" – seriāls par sporta aizkulisēm. Interesanti ielūkoties šo iespaidīgo dzelzs vīru sacensībās.