foto: Publicitātes
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - baisīga šausmene, seriāls par profesionālām sportistēm un "Estonia" drāma
Kadrs no seriāla "Spēles punkts".
TV
2023. gada 17. oktobris, 18:00

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - baisīga šausmene, seriāls par profesionālām sportistēm un "Estonia" drāma

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties seriālu "Spēles punkts", šausmu filmu "Bubulis" un dokumentālu seriālu "Estonia".

Cīņa par vienlīdzību

Seriālā "Spēles punkts" ("Las Pelotaris 1926") notikumi risinās pirms gandrīz gadsimta.

Trīs pelotas spēlētājas – Čelo, Idoja un Itcija – cenšas piepildīt savus sapņus. Un viņām kā pirmrindniecēm ir jāizcērt sev ceļš pasaulē, kur vienlīdzība sievietēm ir liegta.

Meksikāņu drāmu par spāņu pirmajām profesionālajām sportistēm "Spēles punkts" skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" no 19. oktobra.

Vai viņš ir īsts?

Šausmu karaļa Stīvena Kinga darba ekranizējums "Bubulis" stāsta par kādu mazu meiteni, kuras ģimenē neviens netic, ka viņas istabā mīt kāds šaušalīgs radījums.

Filmas veidotāji stāsta, ka pēc tam, kad sarīkojuši īpašu seansu pašam Stīvenam Kingam, saņēmuši no viņa atbalsta vēstuli – darbs esot izdevies! Arī kritiķi saka – baisīgā atmosfēra un atzīstamais aktieru darbs filmu padara par vērā ņemamu izklaidi šausmu žanra cienītājiem.

Kas notika ar "Estonia"?

Somijas, Zviedrijas, Igaunijas un Vācijas kopīgi veidotais vērienīgais seriāls "Estonia" atspoguļo trīs gadu desmitus senos traģiskos notikumus Baltijas jūrā.

Pirms gandrīz 30 gadiem notikusī traģēdija tiek uzskatīta par 20. gadsimta otro lielāko kuģa katastrofu pēc "Titānika" bojāejas. Lai noskaidrotu traģēdijas iemeslus, tika veikta izmeklēšana Igaunijā, Somijā un Zviedrijā. Prāmja nogrimšanas iemesli tiek meklēti vēl šodien, taču vētrainās nakts notikumi aizvien tīti noslēpumainības plīvurā. Izdzīvojušie, traģēdijā cietušo piederīgie un citi interesenti līdz šim ir dzirdējuši neskaitāmas versijas un sazvērestību teorijas par notikušo, bet neviens nezina, kas patiešām atgadījās. Lai arī pagājis gana daudz laika un veiktas vairākas izmeklēšanas par negadījumu, tas joprojām uzdod vairāk jautājumu, nekā izdodas atbildēt.

Prāmja "Estonia" traģēdija Baltijas jūrā

gallery icon

Liktenīgais notikums iemūžināts patiesos faktos balstītā seriālā, kura astoņās 45 minūšu garajās sērijās traģiskais atgadījums tiek šķetināts gan no glābēju, gan izdzīvojušo kuģu apkalpes locekļu, pasažieru un viņu tuvinieku skatpunkta, gan arī no žurnālistu un trīs valdību – Zviedrijas, Somijas un Igaunijas – kopīgi izveidotās izmeklēšanas komisijas redzespunkta. Katram ir stāstāms savs stāsts un ir savas atbildes, kā tas vispār varēja notikt.

Seriāla režisors ir Mans Mansons, kurš piedalījies arī lielu popularitāti ieguvušā HBO seriāla "Černobiļa" uzņemšanā. Seriālu "Estonia" skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli".