foto: SplashNews.com/ Vida Press
FOTO. Madonna žilbina uz skatuves Londonā pēc slimības, kas gandrīz prasīja viņas dzīvību
Ar koncertu Londonas "O2" arēnā Madonna atklāj savu pasaules turneju "Celebration".
Slavenības
2023. gada 17. oktobris, 07:15

FOTO. Madonna žilbina uz skatuves Londonā pēc slimības, kas gandrīz prasīja viņas dzīvību

Jauns.lv

Sestdien ar koncertu Londonā popmūzikas karaliene Madonna atklāja savu pasaules turneju "Celebration", kas veltīta četriem gadu desmitiem, ko māksliniece pavadījusi uz skatuves. Lai gan jūnijā smagas bakteriālās infekcijas dziedātāja atradās par mata tiesu no nāves un turnejas sākumu bija spiesta pārcelt, tagad pirmajā koncertā viņa pierādīja, ka ir tikpat enerģiska, harizmātiska un šokēt mīloša, kā pirms gadiem 10, 20… un 40.

65 gadus vecās popzvaigznes lielāko hitu turnejas sākums bija paredzēts jūlijā Ziemeļamerikā, taču tika atcelts uz vēlāku laiku, kad dziedātāju pēkšņas saslimšanas dēļ ievietoja slimnīcas reanimācijā un ārsti cīnījās par zvaigznes dzīvību. Madonnai tika konstatēta smaga bakteriālā infekcija, un viņa intensīvās terapijas palātā pavadīja piecas dienas.

Madonnas turnejas “Celebration” pirmais koncerts Londonā 2023. gada 14. oktobrī

gallery icon

“Esmu patiešām sasodīti pārsteigta, ka esmu tikusi tālu tiku. Un es to domāju tik daudzos līmeņos,” Madonna teica saviem faniem sestdien, 14. oktobrī, “O2” arēnā.

Sava spilgtā šova laikā Madonna pieminēja arī situāciju Vidējos Austrumos. “Pasaulē notiek ļoti daudz patiešām traku lietu, ko ir tik, tik sāpīgi pieredzēt,” viņa sacīja. “Bet, lai arī mūsu sirdis ir salauztas, mūsu garu nevar salauzt.”

Par savām veselības problēmām viņa sacīja: “Tas bija traks gads arī man. Un es nedomāju, ka man izdosies.”

Savā jubilejas koncertturnejā popzvaigzne iekļāvusi vairāk nekā 40 savu populārāko hitu. Ziemeļamerikas turneju, ko dziedātāja bija vasarā spiesta atcelt slimības dēļ, viņa sāks decembrī, bet līdz tam priecēs fanus Eiropā.

Madonna koncertā Londonā atzinās, ka gandrīz nomirusi, taču viņai izdevies izķepuroties. “Es nedomāju, ka izdzīvošu, un mani ārsti arī. Es neatceros piecas dienas no savas dzīves – vai nāves. Es īsti nezināju, kur biju. Eņģeļi mani pasargāja. Ja jūs gribat zināt, kā es izdzīvoju, tad domāju – man jābūt līdzās saviem bērniem. Man viņu dēļ ir jāizdzīvo,” par sarežģīto periodu norādīja mūziķe.

Pēc šīs atzīšanās Madonna izpildīja skaņdarbu “I Will Survive”.

Madonna, kura pieradusi šokēt savu publiku, arī šoreiz nepievīla fanus. Uzstāšanās laikā viņa žilbināja skatītājus pikantos tēlos. Arī šoreiz uz skatuves neiztika bez seksīgām korsetēm, mežģīnēm un garajām zeķēm.

Kādā brīdī šova laikā dziedātāja uzlika krāšņu, dārgakmeņiem rotātu galvasrotu, bet tad viņai radās tehniskas dabas problēmas. Nācās uz brīdi pat apturēt uzstāšanos. “Tas ir tieši tas, ko jūs negribat, lai notiktu pirmizrādes vakarā!” jokoja izpildītāja.

Dziesmu starplaikos dziedātāja uzrunāja fanus un pateicās par atbalstu laikā, kad viņa atlaba pēc bakteriālās infekcijas.

Atsauksmes par Madonnas pasaules turnejas pirmo koncertu ir dažādas. Kamēr vieni slavē enerģijas, harizma un provokāciju pārpilno šovu un 65 gadus vecās dziedātājas neizmērojamo enerģiju, citi norāda, ka popmūzikas karaliene jau pirmajā koncertā izskatījusies nogurusi, bet viņai priekšā ir vairāk nekā 70 šovu.

Koncerta laikā Madonna arī pauda atbalstu Ukrainai, izritinot zili dzelteno karogu un ietinoties tajā.