foto: LETA
Māris Štrombergs atklāj, cik karjeras laikā nopelnījis
Pirms desmit gadiem! Tā divkārtējo olimpisko čempionu Māri Štrombergu sagaidīja mājās no olimpiādes Londonā. Par tur nopelnīto zelta medaļu un par Pekinas zeltu viņš prēmijās no valsts saņēma 200 000 latu.
Slavenības
2023. gada 25. septembris, 15:15

Māris Štrombergs atklāj, cik karjeras laikā nopelnījis

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Redzot profesionālo basketbolistu un futbolistu daudzu desmitu miljonu vērtos līgumus, rodas jautājums – cik divkārtējais olimpiskais čempions, trīskārtējais Eiropas čempions, divkārtējais pasaules čempions Māris Štrombergs savas karjeras laikā ir nopelnījis?

To BMX riteņbraukšanas čempions nesen atklājis TV sarunu šovā "eXi", sakot: “Grūti pateikt. Ir kāds pusotrs miljons. BMX sportā tas ir daudz. Jo skatos, ka liela daļa cilvēku, kas tagad brauc BMX, līdz 30 gadiem joprojām dzīvo pie tēta un mammas.”

Divkārtējā olimpiskā čempiona Māra Štromberga sagaidīšana Valmierā

gallery icon

Štrombergs atzīst, ka BMX sportā bijis īstajā laikā un īstajā vietā: “Noslaucu, ko varēju, un īstajā brīdī aizgāju. Kad slaukšanas vairs nebija. Ja paliktu, tā būtu vairāk cīņa ar sevi un cenšanās netraumēties, sportojot par minimālo algu. Tagad man dzīve ir daudz maz sakārtota, ir kaut kādas investīcijas, bet, protams, BMX ir tā, ka šajā sportā ir jābūt īstajā laikā un vietā. Ja dari visu pēc labākās sirdsapziņas, satiec īstos cilvēkus, kas palīdz pieņemt pareizos lēmumus, tad... Atskatoties uz laiku atpakaļ, varu teikt, ka biju gudrs čalis un man sanāca,” atklāts ir Māris, savulaik neslēpjot: “BMX nav tik ienesīgs sports kā basketbols. BMX kā profesionālais sports ir skarbs – kamēr tu brauc, viss ir labi, bet, kad beidz karjeru, nevienam neesi vajadzīgs. Tā ir realitāte.”

Māris Štrombergs līksmo par izcīnīto zelta medaļu

gallery icon

Savas profesionālās karjeras virsotnē Štrombergs 21 gada vecumā aizbrauca uz Ameriku, un nu jau par savām mājām sauc Losandželosu. “Nopirku māju īstajā laikā. Lēti. Bija skaidrā nauda, samaksāju skaidrā. Bet daudzi jau 21 gada vecumā nedomā, ka viņiem vajag māju, viņiem primārais ir labākais auto, labākie restorāni, tusiņi... Un tā šī nauda aiziet, tā tiek notrallināta, un, kad pienāk laiks mājai, tad nekam nesanāk,” raidījumam "eXi" teic divkārtējais olimpiskais čempions.

Bet to, kur viņš gūst ienākumus Amerikā, kur veiksmīgi apprecējies un viņa ģimenē aug divi bērni, BMX sportists atklāja citā intervijā pirms dažiem gadiem. Proti, Štrombergs darbojas nekustamo īpašumu biznesā, viņam arī ir bizness piegādes pakalpojumu uzņēmumā "FedEx". Nekustamo īpašumu biznesā viņu ieveda puisis, ar kuru Māris iepazinās Amerikā BMX trasē, un nu abi ir kļuvuši par labākajiem draugiem. Taču savu īpašumu Štrombergs nopirka krīzes laikā par olimpisko prēmiju un citās sacensībās nopelnīto. Reiz viņš stāstīja, ko tobrīd bija iekrājis 295 000 dolāru, bet māju Kalifornijā nopirka par 285 000 dolāru. Šobrīd šai viņa mājai vērtība jau esot vairāk nekā uz pusi lielāka.