Slavenības
2023. gada 19. septembris, 18:45

Merilinam Mensonam piespriests naudas sods par deguna izšņaukšanu virsū koncerta operatorei

Jauns.lv

Šokrokerim Merilinam Mensonam (54) piemērots naudas sods 1400 ASV dolāru apmērā par to, ka viņš 2019. gadā notikušā koncertā tīšuprāt izšņauca deguna saturu virsū operatorei, kura filmēja šovu.

Rokmūziķis, kura īstas vārds ir Braiens Vorners, pirmdien ieradās Belnapas Augstākajā tiesā Ņūhempšīrā (ASV), kur tika izskatīta lieta, kurā viņš vainots par videogrāfes Sūzenas Faunteinas apspļaudīšanu un deguna iztukšošanu viņas virzienā laikā, kad sieviete 2019. gada augustā filmēja Mensona uzstāšanos.

Rokerim tika piespriests līdz 2024. gada 4. februārim nostrādāt 20 stundas sabiedriskā darba un samaksāt naudas sodu. Tiesnesis atļāva, ka 54 gadus vecais Mensons izpilda sev nozīmēto sabiedrisko darbu Kalifornijā, nevis Ņūhempšīrā.

Turklāt Mensonam jāinformē vietējā policijai, ja viņš tuvāko divu gadu laikā plāno kādus koncertus šajā apgabalā.

Sākotnēji Mensons 2021. gadā neatzina savu vainu divos likumpārkāpumos, un augustā bija paredzēta tiesa. Taču mūziķis neapstrīdēja pret viņu ierosināto prasību, kas nozīmēja, ka viņš ne noliedz, ne atzīst apsūdzību par tīšu deguna izšņaukšanu virsū operatorei.

Faunteina, kura klātienē sēdē nepiedalījās, tiesā nolasītajā paziņojumā norādījusi: “Mani nekad neviens nav pazemojis vai pret mani izturējies tā, kā pret mani izturējās šis apsūdzētais. Tas, ka viņš man uzspļāva un uzšņauca degunu, bija pretīgākais, ko cilvēks jebkad ir izdarījis.”

Šokrokeris Merilins Mensons

gallery icon

Sūdzībā Faunteina apgalvoja, ka Mensons pietuvojies viņas kamerai un bagātīgi uzspļāvis, ar siekalām trāpot uz abām viņas rokām. Vēlāk viņš esot izšņaucis degunu viņas virzienā, puņķiem trāpot uz rokām un plaukstām.

Runājot ar reportieriem pie tiesas nama, dziedātājs sacīja, ka plāno sev piespriesto sabiedrisko darbu veikt pie “cilvēkiem, kas atveseļojas”.

Merilins Mensons aizvadīto 13 gadu laikā

gallery icon

Šī ir jaunākā juridiskā lieta, kas saistīts ar Mensonu pēdējo divarpus gadu laikā. Viņa karjera un reputācija tika ievērojami sagrauta pēc tam, kad 2021. gadā vairākas sievietes rokeri vainoja seksuālā vardarbībā. Mensons, kurš kategoriski noliedz savu vainu, joprojām tiesājas saistībā ar šīm apsūdzībām.

Šokrokeris Merilins Mensons atklāj izstādi „Posta taka”

gallery icon

Merilins Mensons bez grima

gallery icon