foto: MAR/Capital Pictures
Krisija Hainda jūtas vainīga par "Pretenders" kolēģu pāragro nāvi
Krisija Hainda.
Slavenības
2023. gada 13. septembris, 14:48

Krisija Hainda jūtas vainīga par "Pretenders" kolēģu pāragro nāvi

Jauns.lv/LETA

Leģendārās britu un amerikāņu rokgrupas "Pretenders" soliste Krisija Hainda atzinusi, ka jūtas vainīga par savu bijušo grupas biedru Pīta Fārndona un Džeimsa Hanīmena-Skota nāvi no narkotikām.

Hainda 1972.gadā izveidoja grupu kopā ar basģitāritu Fārndonu, solo ģitāristu Hanīmenu-Skotu un bundzinieku Mārtinu Čeimbersu.

Hanīmens-Skots no dzīves aizgāja ar kokaīna nepanesības izraisītu sirds mazspēju. Viņš bija 25 gadus vecs. Divas dienas pirms tam Fārndons bija atlaists no grupas heroīna lietošanas dēļ.

Fārndons nomira nākamajā gadā 30 gadu vecumā. Viņš noslīka vannā, pēc tam kad heroīna pārdozēšanas dēļ bija zaudējis samaņu.

Kā intervijā žurnālam "Record Collector" tagad atzīst Hainda, viņa nav atrunājusi grupas biedrus no narkotiku lietošanas paradumiem, kas novedis pie viņu priekšlaicīgās nāves.

"Es esmu vainīga. Tas nav liels vārds, ja tu esi vainīgs. Tas ir liels, ja tu jūties vainīgs un tu neesi vainīgs," sacīja mūziķe.

"Bet ja tu tiešām esi vainīgs, tev ir jāceļ roka un jāsaka: "Vainīgs, tieši kā apsūdzēts.""

"Es neatrunāju no narkotiku lietošanas, un es biju daļa no tā. Ne jau ka es būtu bijusi viņu māte, un mēs bijām ceļā, un tas bija ļoti smagā formā."

"Man bija problēmas ar Pītu. Tāpēc, iespējams, ne gluži vainīga, bet ir zināms elements - vēlēšanās, ka es varēju rīkoties labāk," skaidroja Hainda.

Grupa piektdien laidīs klajā savu 12.studijas albumu "Relentless". Nākammēnes plānotas divas "The Pretenders" uzstāšanās Liverpūlē un Kingstonā pie Temzas.

Šovasar grupa uzstājās Glastonberijas festivālā uz Parka skatuves. Viņiem pievienojās bijušais "The Smiths" ģitārists Džonijs Mārs un "Foo Fighters" solists Deivs Grols.