Basketbola treneris Mārtiņš Gulbis: “Tas, ko šobrīd dara Luka Banki, ir iespaidīgi”
“TTT Rīga” basketbola komandas galvenais treneris Mārtiņš Gulbis un Jānis Šipkēvics.
Slavenības
2023. gada 11. septembris, 12:10

Basketbola treneris Mārtiņš Gulbis: “Tas, ko šobrīd dara Luka Banki, ir iespaidīgi”

Jauns.lv

Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, “TTT Rīga” basketbola komandas galvenais treneris un arī spēļu komentētājs Mārtiņš Gulbis dalās savās pārdomās ne tikai par to, kāpēc treneriem vispār ir svarīgi turpināt mācīties, lai sasniegtu arvien augstākas virsotnes, bet arī to, kā kopā ar Latvijas basketbola izlasi strādā tās galvenais treneris Luka Banki.

Taujāts par to, ko viņš izvēlētos starp salsas apmācībām, peintbolu, grāmatnīcu vai kādiem izglītojošiem kursiem, raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Gulbis norāda, ka tie noteikti būtu trenera kursi izaugsmei: “Es dzīvē vispār esmu tāds cilvēks, kurš nekad nestāv uz vietas. Es vienmēr esmu par to, ka cilvēkam ir jāattīstās, un, ja tu gribi kaut ko cilvēkiem stāstīt, kā manā gadījumā, pamācīt vai izstāstīt, tad tev ir jābūt pilnībā tam gatavam.”

Gulbis skaidro, ka cenšas daudz izglītoties un saprast savas kļūdas, mācoties no labākajiem treneriem, kuri ir kaut ko izcīnijuši. Nereti pēc ģimenes došanās naktsmierā viņš vēl pavada laiku, analizējot kādu konkrētu uzvarētājtrenera finālspēli, lai detalizētāk saprastu, kā pats spēlē un kā ir jāspēlē, lai uzvarētu. “Tas laikam ir tas, kas mani ļoti aizrauj,” viņš nosaka, “Es ticu, ka Luka Banki strādā ļoti līdzīgi, cik es esmu tagad dzirdējis un viņu analizējis. Trenera darbs ir ārkārtīgi smags, ļoti dziļš un ļoti atbildīgs, ļoti daudz darba ir jāiegulda, ja tu gribi uzvarēt.”

Taujāts par to, vai arī kāds pašmāju treneris varētu savākt basketbola komandu, kā to izdarījis Luka Banki, kuram nav bijusi pazīšanās ar latviešu spēlētājiem, Gulbis norāda, ka tas ir labs arguments un fakts. “Viens no lielākajiem plusiem, ka viņam visi cilvēki ir no baltas lapas. Mūsu latviešu treneriem – tas jau tur tusētājs, tas jau tur tāds – priekšstats jau radies,” viņš skaidro, “Es ticu, ka kāds latviešu speciālists to varētu, bet tas, ko šobrīd dara Luka Banki, ir iespaidīgi.”

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.