foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Edgars Pujāts pēc aiziešanas no teātra gatavs strādāt pat fermā
Pujāts ir apņēmības pilns – līdzko Liepājas teātrī būs vadības maiņa, viņš atgriezīsies. “Līdzko nomainīsies Herberts, noslēgšu darba līgumu un būšu štata darbinieks. Es atbildu par saviem vārdiem,” strikti nosaka aktieris.
Slavenības
2023. gada 11. septembris, 06:45

Edgars Pujāts pēc aiziešanas no teātra gatavs strādāt pat fermā

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Aktieris Edgars Pujāts pieņēmis lēmumu par aiziešanu no štata vietas Liepājas teātrī. Taču par nākotni nebaidās - jo aiz viņa stāv seši bērni un sieva.

"Jūs iedomājieties situāciju – man ir četri mazi bērni, un es atsakos no savām tiesībām, pēkšņi aizeju prom no teātra, nevis mani atlaiž. Tad iedomājieties, kādam iemeslam ir jābūt, lai es šādu lēmumu pieņemtu! Man ļoti sāpēja tas viss, kas beidzamā laikā notika teātrī. Un to es arī tagad deklarēju visos veidos: “Veči, beidzam! Nu tā nevar būt!”,” tā žurnālam "Kas Jauns" saka Pujāts un piebilst: “Varbūt līdz ar to kāds akmens pēkšņi ir sācis velties, vai, kā to pareizāk teikt, varbūt tas nav tikai, kā direktors saka, mans alkoholiķa lēmums. Tas varbūt ir kaut kas vairāk... Pēc mana paziņojuma taču arī citi aktieri ir kaut ko teikuši un pauduši savu viedokli.”

“Katrā ziņā man ir ļoti žēl, ka mēs neesam valsts, bet pašvaldības teātris, jo te ir nianses, es gan negribu runāt par tām. Ja jūs zinātu, kā es negribu iepīt šajā situācijā politiku, bet šeit ir politika... Lai cik tas skumji būtu, tā ir politika, jo te ir cilvēks, kas cīnās par palikšanu pie sava krēsla. Es negribu, lai mani padsmit gadu vadītu cilvēks, kuru es nevēlos kā tādu, kas vada cilvēkus. Tas ir mans viedoklis. Ko jūs gribat – lai teātris nonāk līdz Putina vai Lukašenko režīmam? Lūkojieties reāli,” tā Pujāts pamato savu drosmīgo lēmumu par darba attiecību izbeigšanu ar teātri, kura valdes priekšsēdētāja amatā jau krietnu laiciņu ir Herberts Laukšteins.

Vaicāts, kādi plāni tad tagad ir aktierim un ko viņš darīs turpmāk, Edgars Pujāts atbild: “Jūs baidāties par manu nākotni vai manu finansiālo stāvokli? Es pats baidos par savu finansiālo stāvokli. Man nav bail no tā, ko es darīšu. Esmu gatavs strādāt arī fermā. Tāpat man arī ir saplānoti jau vairāki koncerti uz priekšu. Es dziedu koncertos un saņemu uzstāšanās piedāvājumus no menedžeriem. Protams, ar ģimeni esam visu izrunājuši par manu šā brīža situāciju, bet es cīnīšos. Ko tad jūs domājat, ka es baidos no tā? Nē, es nebaidos, jo aiz manis stāv mani seši bērni un mana sieva. Un viņi visi par mani satraucas, un es to izdarīšu. Man drosmes nepietrūks. Es nebaidos! Es vēl uzspēlēšu! Ticiet man!”

Liepājas teātra aktiera Edgara Pujāta fotomirkļi

Liepājas teātra aktieris Edgars Pujāts lomās un dzīvē.

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!