foto: Aculiecinieka foto
FOTO: ar bērniem Latvijā ieradusies kādreizējā ballīšu lauvene Anete Sončika
Roja, "Jumpravas" koncerts. Anete Sončika no blondīnes ir kļuvusi par bruneti, viņai sejā vairs nav redzami tik izteikti vaigu kauli.
Slavenības
2023. gada 27. augusts, 06:44

FOTO: ar bērniem Latvijā ieradusies kādreizējā ballīšu lauvene Anete Sončika

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Tikpat daiļa, bet vairs ne tik pamanāma. Ar diviem bērniņiem pie rokas - tādu aculiecinieki šovasar Latvijā pamanījuši kādreizējo ballīšu lauveni Aneti Sončiku.

Bijušā Valsts ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora Andreja Sončika meitu Aneti Latvijas sabiedrība iepazina pirms gandrīz 20 gadiem. Toreiz 25 gadus vecā daiļava sevi pieteica gan ar izskatu – iespaidīgajiem sievišķīgajiem apaļumiem un plastiskajām operācijām –, gan ar šiko dzīvesveidu un izklaidēm. Piecu gadu laikā viņa pamatoti ieguva Latvijas ballīšu karalienes slavu, līdz pēkšņi - 2011. gadā – pameta Latviju.

Kā nu vēsta žurnāls "Kas Jauns", šovasar Anete redzēta Rojā, grupas "Jumprava" koncertā.

Burziņu karaliene

Anete Sončika savulaik bija pieradusi pie grezna dzīvesveida. Kādreiz viņai bija attiecības ar nekustamo īpašumu uzņēmēju, autosportistu Nilu Trapānu, kas kādu brīdi (2000. gadu sākumā) pat grozījās Latvijas miljonāru sarakstā. Kopdzīvē ar Trapānu Sončika kļuva par mammu meitai Patrīcijai, taču attiecības ar bērna tēvu visai drīz izjuka, jo bijuši atšķirīgi uzskati.

“Nodraudzējāmies divus gadus. Kad piedzima meita, Nils uzskatīja, ka mans pienākums ir sēdēt mājās ar bērnu, bet viņa – pelnīt. Es nebiju ar mieru, jo pēc dabas esmu ļoti sabiedriska un nevaru nosēdēt uz vietas. Tagad mūs saista labas vecāku attiecības, un meitiņa vienu mēnesi dzīvo pie tēta, bet otru – pie manis,” toreiz žurnālam "Kas Jauns" stāstīja Anete.

Sončika sauļojas pludmalē

gallery icon

Tas bija ap 2006. gadu, kad Sončika iepazinās ar toreizējā miljonāra Oskara Barševska vecāko dēlu. Oskars Barševskis juniors un Sončika ātri vien kļuva par vienu no populārākajiem zelta jaunatnes pārīšiem. Viņi dzīvoja lepnu dzīvi šikā dzīvoklī, daiļava braukāja ar Lexus džipu, abi priecājās par dzīvi. “Ziemā bijām aizbraukuši slēpot uz Austriju, vasarā dodamies izbraucienos ar jahtu. Man ļoti patīk daivings. Šovasar gribējām aizbraukt nirt uz Sarkano jūru, augustā gan noteikti dosimies uz Spāniju,” stāstīja Oskars, bet Anete piebilda: “Un pārējā laikā – ballītes, ballītes, ballītes… Piemēram, nesen nedēļas nogali abi aizvadījām Amsterdamā, kur draugu kompānijā apmeklējām tradicionālo "Sensation White" diskotēku.”

Anete atbalstīja mīļoto, kad Barševskis juniors sāka prestižu zīmolu apģērbu tirdzniecības biznesu Kazahstānā, un neprotestēja, ka darba dēļ Oskars vairākas nedēļas uzturējās ārpus Latvijas. Toreiz pāris atklāja, ka viņu kopā būšanas moto ir dzīvot un priecāties par dzīvi. “Mums ir daudz kopīgu interešu, piemēram, mode. Man patīk labi ģērbties, savukārt Oskaram ir veikali...” tad intervijā "Kas Jauns" stāstīja Sončika.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
2008. gads. Anete Sončika ar Oskaru Barškevski junioru savulaik baudīja ballītes un šiku dzīvi.

Toreiz miljonāra dēls Aneti allaž lutināja ar ekstravagantām dāvanām. Piemēram, uz kādu ballīti Anete reiz ieradās greznā "Roberto Cavalli" kleitā un neslēpa, ka par 3800 eiro iegādāto tērpu saņēmusi dāvanā no sava mīļotā. Reiz Oskars Barševskis juniors draudzeni pārsteidza ar dārgu, briljantiem rotātu gredzenu no Spānijas juvelierizstrādājumu zīmola "Carrera Y Carrera" jaunākās kolekcijas, kā arī pat uzdāvināja biznesu – būvgružu izvešanas kompānijas SIA "Konteineri" kapitāldaļas.

Pēc diviem gadiem Sončikas un Barševska attiecības izjuka. Latviju toreiz skāra globālā finanšu krīze, un miljonāra dēls izšķērdīgā dzīvesveida dēļ nonāca pamatīgās finanšu problēmās, jo pa burbuli nogāja gan apģērbu bizness Kazahstānā, gan arī būvgružu izvešanas firma Rīgā. Viņu attiecības izbeidzās pēc nepilnus divus gadus ilgas kopdzīves, un, kā abi atzina, šķiršanās notikusi bez skandāla. Barševskis juniors visai drīz bankrotēja un pārcēlās uz Taizemi, kur pat nonāca cietumā, bet Sončika atgriezās tēva mājās Jūrmalā un turpināja apmeklēt smalko aprindu burziņus.

Oskars Barševskis ar Aneti Sončiku

gallery icon

Prom no Latvijas

Kādreizējā ballīšu karaliene Latviju labākas dzīves meklējumos pameta 2011. gada rudenī. Vispirms Anete apmetās Lielbritānijas galvaspilsētā Londonā, bet pēc tam sev noskatīja pasaules bagātnieku iecienīto Spānijas kūrortpilsētu Marvelju. Tur viņa bija iekārtojusies darbā ekskluzīvā atpūtas centrā "Ocean Club Marbella" un apkalpoja bagātniekus, kas draugu kompānijā vai ar savām dāmām ļāvās lepnām izklaidēm pie Vidusjūras krastā ierīkotā peldbaseina. Pēc diviem gadiem Anete uz brīdi ieradās Latvijā, kur kopā ar meitu Patrīciju baudīja pavasari lauku mājās Cēsu pusē.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
2008. gads. Anete Sončika ar meitu Patrīciju.

Kopš tā laika nekas par Aneti Sončiku vairs nebija zināms. Aprindās gan runāja, ka viņa dzīvojot Anglijā un beidzot sakārtojusi savu dzīvi un jūtas laimīga. Esot veiksmīgi apprecējusies, kļuvusi par māmiņu vēl divām meitām. Bet pati Sončika, kura kādreiz neslēpa, ka nespēj iztikt bez sabiedriskās dzīves, ballītēm un izklaidēm, publiskos pasākumos vairs “nezīmējās”, sev uzmanību nepievērsa un, kad ieradās dzimtenē, savu atbraukšanu atklāti neafišēja.

Tagad Anete atkal iegriezusies Latvijā. Viņa ar divām meitenēm pie rokas un kāda vīrieša pavadībā redzēta nesenajā grupas "Jumprava" koncertā Rojā. Aculiecinieki ievēroja, ka Anete aktīvi fanoja par mūziķu dziesmām, stāvot kājās ne gluži pie pašas skatuves, bet tuvāk sēdvietām. Viņa ik pa laikam paņēma rokās kādu no mazajām meitenītēm, kuras pieskatīja arī kāda sieviete, savukārt viņas pavadonis koncertu vēroja no sēdvietām.

foto: Aculiecinieka foto
Sončika koncertu baudīja te ar vienu mulatu metenīti pie rokas, te ar otru.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!