foto: LETA
Cik savā premjerēšanas laikā spējis sakrāt Krišjānis Kariņš?
Arturs Krišjānis Kariņš, stājoties premjera amatā 2019. gada janvārī.
Slavenības
2023. gada 26. augusts, 06:29

Cik savā premjerēšanas laikā spējis sakrāt Krišjānis Kariņš?

Žurnāls "Kas Jauns"

Gandrīz 90 tūkstoši eiro un 190 tūkstoši ASV dolāru - tādus uzkrājumus 2019. gada sākumā savā amatpersonas deklarācijā uzrādīja Arturs Krišjānis Kariņš, stājoties Ministru prezidenta amatā.

Pagājis mazliet vairāk nekā četrarpus gadu, un Kariņš pagājušajā nedēļā paziņoja par atkāpšanos. Interesanti zināt, par cik turīgāks, vadot valdību, nu jau bijušais premjers ir kļuvis? To pētījis žurnāls "Kas Jauns".

Īpašumā zeme Rīgā, kopīpašumā zeme Ainažos. 2013. gada izlaiduma automašīna "Toyota Yaris Hybrid", 2015. gada izlaiduma mopēds "Aprilia SR 50", 2007. gadā ražota airu laiva "Terhi 440". Bezskaidras naudas uzkrājumi kopumā sasniedza aptuveni ceturtdaļmiljonu eiro, un vēl komercsabiedrībās ieguldītais – dažādās ASV kompānijās "Jaunās vienotības" valdes priekšsēdētājam Kariņam bija akcijas 17,5 tūkstošu ASV dolāru vērtē.

Saeima lemj par uzticības izteikšanu Kariņa jaunajai valdībai. 2022. gada 14. decembris

Saeima trešdien, 14. decembrī, lemj par uzticības izteikšanu Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) jaunajai valdībai.

gallery icon

Vairāk nekā 40 tūkstoši stundu pavadīts, esot Ministru prezidenta amatā, un ar kādiem uzkrājumiem tad Kariņš var lepoties tagad? Šogad martā iesniegtajā deklarācijā skatāms, ka nekustamie īpašumi jauni klāt nav nākuši, arī spēkrati, kas politiķim pieder, palikuši akurāt tie paši. Un kā ar uzkrājumiem? 115 tūkstoši eiro un gandrīz 190 tūkstoši ASV dolāru.

Tātad Kariņš, kura alga kā premjeram pērn bija 88 tūkstoši eiro, četru gadu laikā sakrājis vien 25 tūkstošus eiro… Bet viņa akciju portfeļa vērtība nu sasniedz 28,5 tūkstošus ASV dolāru, tātad pieaugusi par 11 tūkstošiem. Te nu paldies jāsaka veiksmīgam ieguldījumam firmā "Lilly Eli & Co" – Kariņam piederošas šā farmācijas giganta 55 akcijas, kas 2019. gadā bija 6600 dolāru vērtē, nu novērtētas par vairāk nekā 20 tūkstošiem dolāru.

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!