foto: Mārtiņš Ziders
Vai Džons Malkovičs būs aktieru komandā" Krastu mačā"? Vadītāji sola pārsteigumus
Nu jau 14. reizi Krastu maču vadīs šovmenis Renārs Zeltiņš, bet pirmo reizi starp vadītājiem būs redzams arī atraktīvais aktieris Kārlis Arnolds Avots.
Slavenības
2023. gada 16. augusts, 07:30

Vai Džons Malkovičs būs aktieru komandā" Krastu mačā"? Vadītāji sola pārsteigumus

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Ar kādiem nosacījumiem šovmenis Renārs Zeltiņš gatavs sākt smēķēt, un vai tiešām Dailes teātra aktieris Kārlis Arnolds Avots gatavs uz "Krastu maču" uzaicināt Holivudas zvaigzni Džonu Malkoviču?

Jau šīs nedēļas nogalē Rīgas pilsētas svētkos Esplanādē, pie Raiņa pieminekļa, pilsētniekus un viesus priecēs tradicionālais sporta un izklaides šovs – diennakts basketbola turnīrs "Krastu mačs", kas šogad notiks nu jau 14. reizi.

Aktrišu dalība Krastu mačā

gallery icon

Tā vadītāji – pieredzējušais Renārs Zeltiņš, kas "Krastu maču" vada jau kopš pašas pirmās reizes un tagad jau vairākus gadus ir arī šā pasākuma producents, un talantīgais aktieris Kārlis Arnolds Avots, kas vadītāja lomā būs debitants, aizvietojot darbā aizņemto kolēģi Andri Buli, - sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" teic, ka pārsteigumi būs garantēti!

"Krastu maču" noslēdz cīņa starp politiķiem

gallery icon

Svētki, kurus gaida katru gadu

Kā vispār Kārlis Arnolds Avots, kas līdz šim bijis aktīvs "Krastu mača" dalībnieks aktieru komandā tradicionālajā duelī pret mūziķiem, tagad nonācis šā pasākuma vadītāja lomā? “Kad organizatoru sapulcē uzzinājām, ka ilggadējais vadītājs Andris Bulis šoreiz būs aizņemts, meklējām viņa aizvietotāju. Domāju, kurš tad ir tas cilvēks, kurš ir tik ļoti lojāls "Krastu mačam", kurš tik ļoti katru gadu izbauda šo pasākumu, turklāt kurš ir talantīgs mākslinieks, kuram vārdi azotē nav jāmeklē? Uzreiz ienāca prātā Kārlis. Un viņš piekrita!” atceras Renārs Zeltiņš.

“Protams, ka biju priecīgs par piedāvājumu. Šīs man būs tādas kā mazās ugunskristības, neslēpšu, ka pat mazliet uztraucos. Līdz šim esmu vadījis tikai kāzas, bet nu būs šāds liels pasākums. Es arī jau esmu paskatījies ierakstus, kā iepriekšējos gados Renārs vadījis "Krastu maču", lai pamācītos no viņa. Man jau patīk, ka dzīve piespēlē iespējas nokļūt starp labākajiem savas jomas profesionāļiem, un Renārs prot uzbūvēt svētkus jebkurā laikā un vietā, tāpēc ir forši mācīties no tāda parauga,” atzīst Kārlis.

Aktieris neslēpj, ka "Krastu mačs" ir viņa mīļākie vasaras svētki. “Basketbols man vienmēr bijis dzīvē ļoti tuvs. Tas man daudz ko mācījis, un domāju, ka tieši basketbola dēļ man labi iet arī teātrī, jo ir daudz kā līdzīga, kaut vai treneris un režisors. Runājot par "Krastu maču", patīk, ka šis pasākums nav tikai sportiskas sacensības, bet arī jauks burziņš. Ar kvalitatīvu basketbolu, ar lielisku mūziku, ar visforšākajiem cilvēkiem visapkārt. Tāpēc ik gadu ar lielu nepacietību šos svētkus gaidu.”

Krastu mača mūziķu duelis ar aktieriem

gallery icon

Ar basketbolu sirdī un dvēselē

Tas, ka tagad Kārlis Arnolds Avots būs "Krastu mača" viens no vadītājiem, nenozīmē, ka viņš nebūs redzams uz laukuma kā spēlētājs. “Mēs šo pasākumu vadīsim dažādos laikos. Piemēram, Kārlis varēs pieteikt mani, kad došos laukumā "Instagram" komandas sastāvā influenceru duelī pret "TikTok" komandu. Bet es pieteikšu Kārli, kad viņš cīnīsies ar mūziķiem,” skaidro Renārs Zeltiņš, piebilstot: “Kārlis ar Gintu Grāveli aktieru komandā katru gadu uztaisa tādu šovu, ka bez viņiem "Krastu mačs" vairs pat nav iedomājams!”

Interesanti, ka abiem puišiem basketbols savulaik bija ļoti svarīga dzīves daļa. Renārs Zeltiņš profesionālā basketbolista karjeru beidza traumas dēļ, bet Kārlis Arnolds Avots jaunībā trenējās basketbolā Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skolā, kā arī 2015. gadā Latvijas U20 izlases sastāvā piedalījies Eiropas čempionātā regbijā. Tagad viņi būs redzami basketbola laukumā "Krastu mačā".

foto: Publicitātes
Kārlis Arnolds Avots "Krastu mačā".

“Ar milzu interesi gribu redzēt, kā Renārs spēlē, jo līdz šim esmu redzējis tikai mazus videofragmentus no viņa gaitām profesionālajā basketbolā. Mani tiešām ļoti intriģē, kāds viņš ir ar basketbola bumbu rokās, kādos apavos spēlēs,” atklāj aktieris, uz ko šovmenis Zeltiņš pasmejas: “Laikam jau tas būs labākais, ko varēšu parādīt, – labus basketbola apavus. Jo ar pašu basketbola spēlēšanu man ir, kā ir, ļoti sen tas nav darīts, pat neatceros, kad pēdējo reizi esmu bumbu rokās turējis. Laikam jau būs pirms tam ar meitu jāaiziet jāpamētā bumbu grozā, gribas taču "Krastu mačā" palīdzēt gūt pēc iespējas vairāk punktu, jo, kā zināms, katrs punkts tiek pārvērsts divu eiro ziedojumā Ukrainai.”

"Krastu mača" komandu izloze; 2023. gada 1. augusts

"Krastu mača" komandu izloze

gallery icon

Holivudas zvaigzne "Krastu mačā"?

Kārlis Arnolds Avots atzīst, ka kļūt par "Krastu mača" vadītāju izlēmis uzreiz, par spīti tam, ka šobrīd viņam aktīvi jāpiedalās Dailes teātra jauniestudējuma mēģinājumos pie paša Džona Malkoviča! Proti, Dailes teātra jaunā sezona tiks atklāta ar izrādi "Leopoldštate", ko iestudē neviens cits kā leģendārais Holivudas aktieris un režisors Džons Malkovičs.

Holivudas zvaigzne Džons Malkovičs dzīvē un lomās

gallery icon

Vai tiešām Kārlis nomainīja Malkoviču pret "Krastu maču"? “Nē, nē! Viss ir sarunāts. Piemēram, arī tagad man ir mēģinājums pie Malkoviča, taču es uz pusstundiņu atprasījos. Teicu: “Sorī, Džon, man ir bizness!” Un viņš atbildēja, ka nav problēmu, un mani palaida. Man arī paveicās ar to, ka "Krastu mača" dienā mēģinājums jau būs beidzies, tāpēc paspēšu abas lietas apvienot. Bet, ja tā nebūtu, biju pat gatavs iet pie Malkoviča runāt un uzaicināt viņu pašu uz "Krastu maču". Domāju, ka viņš pat būtu atnācis, jo Džonam ļoti patīk būt Latvijā un Rīgā,” atklāj Kārlis, un, to dzirdot, Renārs iespringst: “Bet tu pamēģini uzaicināt! Kā aktieru komandas treneri!”

Kārlis kā Uļa, Renārs kā Karnītis?

Iespējams, ka notiks vēl kāds brīnums. Kārlis Arnolds Avots nu jau divus gadus aktīvi strādā pie sava projekta – spēlfilmas "Uļa" par leģendāro basketbolisti Uļjanu Semjonovu. Kārlis ir gan šīs filmas scenārija autors, gan arī galvenās lomas atveidotājs.

Leģendārā basketboliste Uļjana Semjonova fotogrāfijās

Leģendārā basketboliste Uļjana Semjonova fotogrāfijās.

gallery icon

“Šobrīd filmas scenārijs ir nodots izskatīšanai profesionāļiem Igaunijā, un ziemā sāksies filmēšana,” teic Kārlis. Padzirdot to, Renārs iesaucas: “Forši! Es vispār cienu Kārli kā profesionālu aktieri, bet, kad uzzināju, ka viņš taisa filmu par Uļu un pats tēlos Uļu, es sajūsmā iedomājos, ka neviens cits patiešām to labāk nespēs. Tāpēc ar lielu nepacietību gaidu šo filmu uz kino ekrāniem, jo nešaubos, ka tā būs izdevusies un tikpat leģendāra kā pati Uļa.”

Vai Kārlim Arnoldam Avotam nav padomā kāda loma arī Renāram Zeltiņam, kuram jau ir pieredze lielajā kino, filmējoties "Dvēseļu putenī"? “Renāram būs jāspēlē titulētā basketbola kluba TTT galvenais treneris Raimonds Karnītis. Tikai Karnītis ļoti daudz smēķēja, bet Renārs jau mums ir sportisks puisis, neesmu viņu redzējis ar smēķi zobos,” atsmej Kārlis, taču Renārs uzreiz uzstājīgi iesaucas: “Es šīs lomas dēļ esmu gatavs uz visu! Jā, es patiešām nesmēķēju, bet šajā gadījumā esmu gatavs upurēties.”

Tātad tagad priekšā divas intrigas – vai tiešām Džonu Malkoviču varēs sastapt "Krastu mačā" un vai Renārs Zeltiņš filmā "Uļa" tēlos Raimondu Karnīti?

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!