foto: Publicitātes foto
Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - seriāls par muminiem, dokumentāla mistērija par īpašu mākslas darbu un drāma par dakteriem
Kadrs no filmas "Muminieleja".
TV
2023. gada 15. augusts, 18:41

Nedēļas jaunumi "Tet TV+" - seriāls par muminiem, dokumentāla mistērija par īpašu mākslas darbu un drāma par dakteriem

Jauns.lv

"Tet TV+" izklaides platformā, kas pieejama arī "Tet TV", šonedēļ skatieties animācijas seriālu "Muminieleja", vēsturisku dokumentālu darbu "Zudušais Leonardo" un drāmas "Labais ārsts" ceturto sezonu.

Trollītis Mumins atkal klāt!

"Muminieleja" ("Moominvalley") stāsta par zinātkāro, laipno un ideālistisko muminu piedzīvojumiem.

Trollītis Mumins kļūst lielāks, un viņam jāatrod pašam savs individuālais ceļš un personība, turpinot iederēties savā ģimenē. Pēc Tūves Jansones darbu motīviem veidotais seriāls ir dārgākais Somijas TV vēsturē – tā budžets sasniedzis ap 20 miljoniem eiro. Tiesa, veidots sadarbībā ar Apvienoto Karalisti, un angļu versijā lomas ierunājuši tādas zvaigznes kā Tarons Egertons, Rozamunde Paika un Keita Vinsleta.

Mākslas pasaules aizkulises

"Zudušais Leonardo" ("The Lost Leonardo") ir stāsts par Salvatoru Mundi un par 450 miljoniem dolāru pārdotu mākslas darbu.

Jau no brīža, kad par 1175 dolāriem to Ņūorleānā nopērk šaubīgā izsoļu namā, šā darba likteni nosaka dzīšanās pēc slavas, naudas un varas. Augot cenai, aug arī aizdomas – vai tas tiešām ir da Vinči darbs? Stāsts atklāj mākslas pasaules aizkulises un dzīšanos pēc varenības tiktāl, ka patiesība paliek otrajā plānā.

Vēsturisko dokumentālo darbu "Zudušais Leonardo" skatieties "Tet TV+ Filmu nomā" angļu vai krievu valodā ar subtitriem latviešu vai krievu valodā.

Labais ārsts steidz palīgā

Klāt iecienītā seriāla "Labais ārsts" ("The Good Doctor") ceturtā sezona.

Šons Mērfijs, jauns ķirurgs ar autiskā spektra traucējumiem, pieņemts darbā prestižas slimnīcas ķirurģiskajā nodaļā. Rodas jautājums: vai cilvēks, kuram nav spējas saprasties ar cilvēkiem, tiešām var glābt viņu dzīvību? Aktieris Fredijs Haimors par ārsta Šona Mērfija atveidojumu jau ticis pie ne vienas vien balvas – viņa kontā ir pat "Zelta globusa" nominācija.

Un pirms dažiem mēnešiem tapa zināms, ka seriālam būs arī jau septītā sezona. Bet pirmās četras skatieties "Tet TV+ Filmas un seriāli" latviešu vai angļu valodā.