foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Sonora Vaice 54 gadu vecumā žilbina minikleitā
Sonora Vaice.
Slavenības
2023. gada 11. augusts, 06:44

Sonora Vaice 54 gadu vecumā žilbina minikleitā

Ieva Valtere

Žurnāls "Kas Jauns"

Operdziedātāja Sonora Vaice, gatavojoties Starptautiskajam operetes festivālam, neslēpj, ka ir lieliskā formā.

Soprānu Sonoru Vaici Latvijā un ārpus mūsu valsts robežām visbiežāk uz skatuves redzam, kā operas mākslā pieņemts – garos, krāšņos tērpos –, tāpēc iziešana mini kleitā dziedātājai ļauj kā no jauna uzmirdzēt neierastā ampluā un saņemt daudz komplimentu. Kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", pagājušās nedēļas trešdienā Sonora, šādi tērpusies, apmeklēja preses konferenci, lai pastāstītu par gatavošanos jau piektajam Starptautiskajam operetes festivālam, kas no 6. līdz 12. augustam izskanēs Ikšķilē.

Operdziedātāja regulāri saņem komplimentus par savu vizuālo tēlu un žurnālam "Kas Jauns" vairākkārt atklājusi, ka labu fizisko formu palīdz uzturēt darbi dārzā, kas ir viņas sirdslieta, jeb “lāpsta rokā”. Tas, kas nepatīk, esot vingrošana, ar ko sevi neapgrūtina. “Eju uz masāžām, to gan daru, ja runa par procedūrām. Šopings arī labi nodzen taukus,” pasmaida Sonora, lūgta dalīties lieliskā izskata noslēpumos. “Bet pats galvenais ir dziedāšana. Mēs dziedam – un tā jau ir pati par sevi tāda fizkultūra! Mēs nemaz nevarētu padziedāt, ja nebūtu tonusā vai kārtīgi izgulējušies. Ja būtu švaki, skaņu ārā nedabūtu,” turpina māksliniece, piebilstot, ka šobrīd, būdama pāri 50, jūtas “labāk nekā jebkad”. Vēl precīzāk kolēģes teikto preses konferencē rezumē dziedātājs Kārlis Rūtentāls, sakot, ka “operete nekad nevienam neļauj justies vecam”.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Sonora Vaice tērpu izvēlē arvien dod priekšroku puķainiem audumiem un modelim, kas izceļ formu..

Svarīga labsajūtas nodrošināšanā esot arī ēdienkarte. “Ēdu visu, bet ik pa laikam taisu “askēzi” – izdomāju, ko es neēdīšu vai nedarīšu. Piemēram, tagad jau mēnesi neēdu gaļu, cukuru, nedzeru kafiju, šodien kaut ko pamazām atsākšu, bet izslēgšu ko citu. Esmu pieņēmusi, ka četrus mēnešus nemaz nelietošu alkoholu, lai arī agrāk to darīju ļoti reti.” Sonora atzīst, ka “lielākā trauma” ir atsacīšanās no konfektēm “jebkādās to izpausmēs”, tostarp šokolādes, kas viņai ļoti garšo. Toties atsacīšanās ļaujot trenēt gribasspēku, kas noder jebkurā dzīves jomā.

Ka tas “kaut kas, kas tiks atsākts šodien”, būs gaļa, operdīva atklāj, izsakoties, ka vakarā paredzēts doties uz šašliku balli “Normundos”, tas ir – uz vārdadienu pie bijušā vīra diriģenta Normunda Vaiča. Pirms dažiem gadiem māksliniece intervijā neslēpa, ka ar dzīvesbiedru ir izšķīrušies, tomēr spējuši saglabāt lieliskas attiecības, kas pat esot “kā brālim ar māsu”. Jāpiebilst, ka Vaiči ir vecāki trim bērniem, no kuriem jaunākie – dvīņi – jau ir pilngadīgi. Operas māksliniece atklāj, ka vecākais dēls Adams nodarbojas ar mūziku un ir iestājies kinorežisoros Kultūras akadēmijā, savukārt meita Anna nupat izlēmusi iet profesionālu aktrises ceļu un uzņemta Latvijas Kultūras akadēmijā.

Sonoras Vaices stila pārvērtības un fotosesija ar Dāvidu

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!