Viesi ierodas uz koncertuzvedumu "Parīzes Dievmātes katedrāle" Jūrmalā. 17.07.2023.

2023. gada 17. jūlijā Dzintaru koncertzālē Zigmara Liepiņa talanta cienītājiem bija unikāla iespēja dzirdēt ikonisko komponista operas ‘‘Parīzes Dievmātes katedrāle’’ ...

gallery icon
Mūzika
2023. gada 17. jūlijs, 23:07

FOTO: Zigmara Liepiņa ‘"Parīzes Dievmātes katedrāle" Jūrmalā pulcē košu ļaužu pulku

Jauns.lv

Pirmdien, 17. jūlijā, Dzintaru koncertzālē Zigmara Liepiņa talanta cienītājiem bija unikāla iespēja dzirdēt ikonisko komponista operas ‘"Parīzes Dievmātes katedrāle’" koncertuzvedumu.

Viesu vidū bija manāms gan bijušas Jūrmalas mērs Gatis Truksnis, gan uzņēmējs un politiķis Uldis Pīlēns, kā arī citi vairāk un mazāk pazīstami cilvēki. Koncertuzvedumu noskatīties bija ieradies arī pats operas autors Zigmars Liepiņš ar kundzi.

Operā galvenās lomas atveidoja Ilze Grēvele-Skaraine (Esmeralda), Dons (Kvazimodo), Edgars Ošleja (Klods Frolo), Ieva Parša (Gudula) u. c. Muzikālo pavadījumu atskaņoja Jūrmalas festivāla koris un Jūrmalas festivāla orķestris, diriģents Mārtiņš Ozoliņš. Koncertuzveduma režisore Dita Lūriņa-Egliena.

Koncertuzvedums "Parīzes Dievmātes katedrāle" Jūrmalā 2023. gada jūlijā

Ieskats koncertuzvedumā "Parīzes Dievmātes katedrāle" Jūrmalā 2023. gada 17. jūlijā.

gallery icon

Zigmara Liepiņa opera savulaik kļuva par latviešu opermūzikas simbolu, kuras iestudējums Latvijas Nacionālajā operā guva grandiozus panākumus un tika izrādīts 96 reizes. Operas kompaktdiska versija kļuva par pieprasītāko latviešu opermūzikas ierakstu.

Zigmara Liepiņa sirdi plosošā mūzika, Esmeraldas un Kvazimodo traģiskais mīlestības stāsts mums vēsta par nesalaužamu gara spēku un spēju mīlēt pāri robežām.

“Parīzes Dievmātes katedrāles” uzvedums noritēja trīs cēlienos – ar diviem starpbrīžiem. Vēl viena operas izrāde paredzēta arī otrdien, 18. jūlijā.

Operas uzvedums norit "Jūrmalas festivāla" ietvaros, kas pulcē bagātīgu mākslinieku pulku.

Festivālu jau tradicionāli atklāja saullēkta koncerts 16. jūlijā Dzintaru pludmalē ar Elbas Filharmonijas galveno ērģelnieci, par ērģeļu karalieni dēvēto Ivetu Apkalnu.

Saullēkta koncerts "Jūrmalas festivālā" 2023. gada jūlijā

"Jūrmalas festivālā" 2023. gada 16. jūlija agrā rītā izskanēja "Saullēkta koncerts".

gallery icon

16. jūlijā ar simfoniskās mūzikas koncertu uzstājās pianists Vestards Šimkus, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris un diriģents Jānis Liepiņš.

Vestarda Šimkus un LNSO koncerts "Jūrmalas festivālā" 2023. gada jūlijā

"Jūrmalas festivālā" 2023. gada 16. jūlijā izskanēja Vestarda Šimkus un Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra koncerts.

gallery icon

Šogad kā festivāla prelūdija 15. jūlija vakarā bija arī īpašs ‘‘Nakts koncerts’’, festivāla jaunums.

Nakts koncerts "Jūrmalas festivālā" 2023. gada jūlijā

"Jūrmalas festivālā" 2023. gada 15. jūlijā izskanēja "Nakts koncerts. Meditācija par Bēthovenu".

gallery icon