foto: no privātā arhīva
Aijai Andrejevai mājās par vienu mīļumu vairāk
Aija Andrejeva-Aišpure ar vīru Jāni Aišpuru un savu jauno četrkājaino draudzeni Auru.
Slavenības
2023. gada 16. jūlijs, 12:00

Aijai Andrejevai mājās par vienu mīļumu vairāk

Marta Martinsone

Žurnāls "Kas Jauns"

Kopš 14. februāra dziedātājas Aijas Andrejevas un viņas  dzīvesbiedra mūziķa Jāņa Aišpura ikdienu krāšņo un rūpēm piepilda Aijas sapņu suns.

Dziedātāja sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atzīst, ka Austrālijas ganu suns ir šķirne, kura sen jau iekritusi sirdī. “Pagājušajā gadā ieraudzīju šīs šķirnes suni fotogrāfijās Instagram. Sāku saziņu ar īpašnieci, un mani sapazīstināja ar audzētājiem. Bet jau 14. februārī pie mums ar mīlestību ieradās mans sapņu suns, kuru nosaucām par Auru,” pastāsta Aija.

Viņa atklāj, ka pirms lielā lēmuma bijis daudz pārdomu, jo tā bijusi diezgan traka ideja. “Ņemot vērā mūsu dzīvesveidu un to, ka ziemas mēnešos dzīvojam dzīvoklī, bet vasarā laukos, man pirms tā iegādes vajadzēja noskaidrot, kā šīs šķirnes suns pieņems mainīgos dzīvesvietu apstākļus. Tāpat man bija būtiski saprast, kā Aura sadzīvos ar manu 14 gadu veco Maltas zīda sunīti Dadu. Izvērtējot visus apstākļus, tika sarunāti arī suņu aukļi, kuri uzņemsies gādību brīžos, kad paši ar Jāni koncertēsim vai dosimies kādā tālākā izbraucienā. Aukles lomu uzņēmās mana mamma un arī mūsu ģimenes draugs Didzis,” par apdomīgo lēmumu pastāsta dziedātāja.

Viņa gan piebilst, ka Aura tiekot ņemta uz koncertiem un bijuši brīži, kad viņa ļoti rāvusies, lai nonāktu pie Aijas uz skatuves. “Aura ir ārkārtīgi mīļa un ģimeniska. Ņemam viņu līdzi tuvākos un tālākos izbraucienos. Nupat ar Jāni bijām izbraucienā uz Somiju, kur Aura arī bija, lai dotos pārgājienos pa dabas takām. Viņai ļoti nepatīk būt vienai,” atzīst Aija.

Dziedātāja stāsta, ka viņas mājās nudien mīļuma netrūkstot un vasara paiet, gan esot ģimenes lokā, gan rušinoties pa dārzu, audzējot tomātus, gan koncertējot sava tēva Alex piemiņas koncertos "Zvaigznes ceļš", kuri visas vasaras garumā izskan daudzās Latvijas pilsētās.

Alex piemiņas koncerts "Zvaigznes ceļš" Latgales vēstniecībā "Gors" 2023. gada aprīlī

2023. gada 15. aprīlī Latgales vēstniecībā "Gors" izskanēja dziedātāja Alex piemiņas koncerts "Zvaigznes ceļš", kurā piedalījās dziedātāji Aija Andrejeva-Aišpure, Dināra ...

gallery icon

Citas ziņas un notikumus lūkojiet žurnālā "Kas Jauns"!