foto: Dave Shopland/Shutterstock/ Vida Press
Princese Ketrīna piedzīvo neērtu mirkli Vimbldonā, kad Rodžers Federers pārkāpj karalisko protokolu
Princese Ketrīna un Rodžers Federers 4. jūlijā apmeklēja Vimbldonas tenisa čempionāta spēli.
Slavenības
2023. gada 5. jūlijs, 16:48

Princese Ketrīna piedzīvo neērtu mirkli Vimbldonā, kad Rodžers Federers pārkāpj karalisko protokolu

Jauns.lv

Velsas princese Ketrīna ir labos draugos ar tenisa leģendu Rodžeru Federeru, un tieši tas radījis neveiklu situāciju, kad abi satikās karaliskajā ložā Vimbldonā.

Viens no pasaulē izcilākajiem tenisistiem nostādījis Velsas princesi Ketrīnu neveiklā situācijā, kad Vimbldonā pārkāpis karalisko protokolu, ziņo britu izdevums "Daily Star".

Princese Ketrīna un Rodžers Federers ar kundzi vēro Vimbldonas tenisa čempionāta spēli

gallery icon

Nesen aktīvās sporta gaitas beigušais tenisists Rodžers Federers 4. jūlijā pārsteidza klātesošos, apmeklējot Vimbldonas tenisa turnīru. Viņš bija ielūgts sēdēt karaliskajā ložā, lai vērotu Jeļenas Ribakinas un Šelbijas Rodžersas spēli.

Ieejot ložā, viņš pārkāpis britu karalisko protokolu, kad, sasveicinoties ar princesi Ketrīnu, pieskāries viņas mugurai.

Viņš arī paliecies uz Ketrīnas pusi, it kā grasītos viņu apskaut – kas nav nekas neparasts, ņemot vērā, ka viņš draudzējas arī ar Keitas māsu Pipu un bija prinča Džordža bijušais tenisa treneris.

Princis Viljams ar dēlu princi Džordžu vēro kriketa spēli 2023. gada jūlijā

gallery icon

Keita atkāpusies un, nebilstot ne vārda, skaidri likusi saprast, ka tas nav pieņemami, informē "Daily Star". Taču neērtā situācija neesot ietekmējusi abu turpmāko saziņu, spēles laikā viņi bijuši ļoti draudzīgi, tērzējuši un smējušies.

Karaliskā protokola oficiālajos noteikumos teikts, ka sportistam vajadzējis “pieliekt galvu” vai paspiest princesei roku.

Kā vēsta informācija nedaudz novecojušajā mājaslapā: “Satiekoties ar karalieni vai karaliskās ģimenes pārstāvi, nav obligātu uzvedības kodeksu, taču daudzi vēlas ievērot tradicionālās formas.”

Princis Viljams un princese Ketrīna apmeklē karaliskās zirgu sacīkstes Askotā 2023. gadā

gallery icon

“Vīriešiem tā ir paklanīšanās (tikai galvas pieliekšana), savukārt sievietes veic nelielu kniksi. Citi cilvēki dod priekšroku rokas paspiešanai ierastā veidā.”

“Uzrunājot citas karaliskās ģimenes sievietes, pirmo reizi saka “Jūsu Karaliskā Augstība”, bet pēc tam “kundze”.”

Vērot tenisa spēli Rodžers Federers bija ieradies kopā ar sievu Mirku.

Federers kļūst par pirmo astoņkārtējo Vimbldonas čempionu

Titulētais Šveices tenisists Rodžers Federers svētdien Londonā kļuva par pirmo astoņkārtējo Vimbldonas čempionāta uzvarētāju, izcīnot savu 19."Grand Slam" turnīru uzvarētāja ...

gallery icon