foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Jānim Paukštello jāatsakās no uzstāšanās - saasinājusies muguras kaite
Jānis Paukštello.
Slavenības
2023. gada 29. jūnijs, 06:41

Jānim Paukštello jāatsakās no uzstāšanās - saasinājusies muguras kaite

Santa Sergejeva

Žurnāls "Kas Jauns"

Leģendārajam latviešu aktierim Jānim Paukštello jūnija vidū muguras problēmu dēļ bija jāatsakās no dalības Saulkrastu estrādē notiekošajā dziedošo aktieru salidojumā jeb pirmsjāņu ielīgošanā Lielajā aktieru vasaras ballē.

Jāņa Paukštello sieva Elīna Paukštello sarunā ar žurnālu "Kas Jauns" atklājusi, ka šoreiz tā ir sanācis, ka aktierim atkal par sevi likusi manīt reiz traumētā mugura, kas sākusi smeldzīgāk sāpēt. Tāpēc nepieciešamas gan šprices, gan mierīgāks režīms, lai aktieris atgūtos un varētu nodoties savai sirdslietai aktierspēlei un uzstāties šīs vasaras sarīkojumos.

“Viņam ir saskrūvēta mugura, un tāpēc ik pa laikam, kad vairāk padarbojas un samoka muguru, pārņem sāpes. Daudzi jau, iespējams, nezina, ka Jānim ir saskrūvēta mugura un arī kāja ir sadakterēta, tādēļ jānēsā speciāli ortopēdiskie apavi. Tas ir diezgan sarežģīti, tā nav tikai vienkārši sastiepta mugura.

Viņam mugurā ir diezgan sarežģīta sistēma – ar skrūvēm saskrūvēti muguras skriemeļi un līdz ar to ik pa brītiņam tas liek par sevi manīt ar stiprām sāpēm.

Muguras operācija tika veikta 1998. gadā pēc smagās autoavārijas. Būtībā ir jāpateicas Dievam, ka viņš vēl pēc tā visa var kustēties un staigāt, jo tur toreiz tā situācija bija tāda, ka vēl pusmilimetru būtu ieplaisājis muguras skriemelis, un viņam būtu nejutīgas kājas un vispār nevarētu staigāt. Tāpēc paldies Dievam, ka tā. Cilvēkiem no malas to ir grūti aptvert, jo tie, kas ar šādām problēmām nav saskārušies, neizprot, ko tas nozīmē,” pastāsta Elīna Paukštello.

Tādēļ šoreiz aktierim Jānim Paukštello bijis jāpieņem lēmums atteikties no uzstāšanās Saulkrastos, jo veselība ir svarīgāka. “Ir jāsadakterējas, jātiek tam pāri, un tad atkal Jānis varēs uzstāties. Viņš jau nedrīkst tik ļoti noslogot to muguru. Un kā jau vīrietis viņš vienmēr visu var un dara, un nečīkst. Ir jāpriecājas un jābauda tās reizes, kad Jānis vēl var kāpt uz skatuves un uzstāties,” ar lielu sirsnību un rūpēm par mīļoto vīru izsakās Elīna Paukštello.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Jānis un Elīna Paukštello.

Jānis Paukštello koncertiestudējuma “Tobāgo!” mēģinājumā

gallery icon