TV un radio personība Jānis Kļaviņš par aktīvo dzīvi un harmonijas meklējumiem dabā
TV un radio personība Jānis Kļaviņš.
Slavenības
2023. gada 20. jūnijā, 13:30

TV un radio personība Jānis Kļaviņš par aktīvo dzīvi un harmonijas meklējumiem dabā

Reklāmas projekts

Jānis Kļaviņš ne tikai vada raidījumus TV un radio, organizē tūrisma ekspedīcijas, trenē motosportistus, ir zemessargs, bet arī veicina aktīvu dzīvesveidu, ražo šūpuļtīklus un ir tuvs dabai. “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi” viņš stāsta, kā saglabā kvalitāti, paveicot ikdienā tik daudz, un kāpēc cilvēki tā raujas dabā.

TV un radio personība Jānis Kļaviņš par aktīvo dzī...

“Tas viss ir gājis savā vēstures posmā – svarīgie mirkļi, un tagad tie ir sasummējušies kopā. Jau 50 gadus es staigāju pa šo brīnišķīgo zemi, tāpēc jau sanāk tāds garš pieteikums,” par savām daudzajām aktivitātēm un nodarbošanām raidījuma vadītājam Paulam Timrotam saka Kļaviņš, “Sanāk joprojām – ar dziesmu par dzīvi, ar motociklu pa dzīvi, ar kanoe laivu pa dzīvi, zemessardze, ražojam – tas viss notiek.”

Taujāts par to, kā saglabā kvalitāti, darot tik daudz un dažādas lietas, Kļaviņš stāsta: “Ja tā darbība ir tavs aicinājums, tavs hobijs vai tava aizraušanās, tad, pirmkārt, nav pārāk jāiespringst to darot, tas nav grūti, un attiecīgi tā plūstoši viens papildina otru.” Viņš piebilst, ka visas nodarbes ir savā starpā ļoti saistītas: “Mēs sākām ražot šūpuļtīklus tikai tā dēļ, lai atvieglotu savu dzīvi, – lai tas būtu ērtāk, vieglāk, patīkamāk, un attiecīgi tas vienkārši ir loģisks turpinājums.”

Jaunības dienās Kļaviņš nodarbojies ar motokrosu, taču kādā brīdī dzīvē ienākusi daba, arī harmonija. “Kāpēc visi cilvēki raujas uz dabu? Interesanti, ka tagad pat zinātnieki sākuši pētīt, tikai pēdējos 10 gadus, – kāpēc ir jāiet dabā. Mums itkā ir skaidrs, pašsaprotami, empīriski ir saprotams, ka gribas pie dabas, bet zinātnieki ir izpētījuši, ka tur izdalās pareizās ķīmiskās vielas un savienojumi – tie ir absolūti mums nepieciešami,” pastāsta Kļaviņš. Uz Timrota teikto, ka, ja ir vispār kāda valsts, kurā var ērti tikt dabā, – tā noteikti ir Latvija, Kļaviņš atbild: “Viennozīmīgi. Aizbraucot uz Austrāliju ar motociklu, šī atziņa kļuva vēl lielāka.”