foto: ddp/© Band Photo / uppa.co.uk / / Vida Press
Karalis Čārlzs III Tēva dienā atceras princi Hariju
Karalis Čārlzs III Tēva dienu atzīmējis ar fotogrāfiju kopā ar dēliem, kas uzņemta 1997. gada vasarā.
Slavenības
2023. gada 20. jūnijs, 07:43

Karalis Čārlzs III Tēva dienā atceras princi Hariju

Jauns.lv

Lielbritānijas karalis Čārlzs III Tēva dienā padalījies ar arhīva fotogrāfiju, kas uzņemta brīvdienu laikā Balmorālā pirms daudziem gadiem. Tajā redzams arī viņa jaunākais dēls princis Harijs, kurš karalisko ģimeni pameta 2020. gada sākumā.

Svētdien, 18. jūnijā, kad Lielbritānijā tika atzīmēta Tēva diena, karalis Čārlzs III kavējās atmiņās. Oficiālajā “Instagram” kontā publiskotas vairākas fotogrāfijas. Vienā no tām Čārlzs nesenos gados redzams kopā ar savu tēvu Edinburgas hercogu princi Filipu (1921-2021), savukārt citā attēlā karalis pakavējies senākās atmiņās. Viņš publiskojis attēlu no ģimenes brīvdienām kopā ar pavisam mazo princi Hariju un vecāko dēlu princi Viljamu, kurš jau bija tīnis.

Čārlzs redzams tradicionālajā skotu apģērbā kiltā – koši zaļā adītā džemperī un zaļi rūtainos skotu svārkos. Viņa dēli Viljams un Harijs ģērbušies haki krāsas garajās biksēs un kreklos ar atrotītām piedurknēm. Visi trīs skatās virzienā, kurā rāda princis Harijs.

Portāls "PageSix" izdibinājis, ka šī fotogrāfija patiesībā ir ļoti smeldzīga. Tā uzņemta 1997. gada 16. augustā, kad Viljams un Harijs pavadīja brīvdienas pie tēva Balmorālas pilī. Šis attēls tapis tikai divas nedēļas pirms traģēdijas, kad 31. augustā princese gāja bojā autoavārijā Parīzē.

foto: ddp/© Band Photo / uppa.co.uk / / Vida Press
Karalis Čārlzs III Tēva dienu atzīmējis ar fotogrāfiju kopā ar dēliem, kas uzņemta 1997. gada vasarā.

Karalis Čārlzs Tēva dienā publiskojis ne tikai fotogrāfiju ar saviem dēliem un savu tēvu, bet attēlu sērijai pievienojis arī fotogrāfiju, kurā redzama viņa sieva karaliene Kamilla ar savu tēvu Brūsu Šandu.

Princis Viljams Tēva dienu atzīmējis ar soctīklos publiskotu jaunu fotogrāfiju, kurā viņš ir kopā ar saviem trim bērniem – princi Džordžu, princesi Šarloti un princi Luisu.

Karaļa izvēlētā simboliskā arhīva fotogrāfija kopā ar dēliem publiskota laikā, kad monarham ar jaunāko dēlu ir ļoti saspringtas attiecības. Reklamējot savu biogrāfisko grāmatu “Rezervists” (“Spare”) princis Harijs kādā no intervijām izteicās, ka vairs nesarunājoties ar savu tēvu un brāli Viljamu.

Princis Čārlzs ar dēliem

gallery icon

Grāmatā Saseksas hercogs tēvu bija nosaucis par “cietsirdīgu”, bet brāli - par “ienaidnieku”. 38 gadus vecais princis rakstīja, ka tēvs bieži vien bijis emocionāli tāls, īpaši, kad paziņojis sēru vēsti par princeses Diānas nāvi. Harijs atzīmēja, ka šajā brīdī tēvs nav viņu pat apskāvis, lai mierinātu.

Princese Diāna ar dēliem

Princese Diāna ar dēliem princi Viljamu un princi Hariju.

gallery icon