foto: Shutterstock/ Vida Press
Kāpēc princeses Beatrises meitai ir tituls, bet māsas princeses Eiženijas bērniem tādu nav?
Princese Beatrise (pa kreisi) and princese Eiženija.
Slavenības
2023. gada 12. jūnijs, 14:55

Kāpēc princeses Beatrises meitai ir tituls, bet māsas princeses Eiženijas bērniem tādu nav?

Jauns.lv

Princesei Beatrisei (34) un viņas vīram Edoardo Mapelli Moci (39) ir meita Sjenna, kurai šogad septembrī paliks divi gadi. Beatrises meita ir mantojusi titulu, bet viņas māsas princeses Eiženijas bērniem titulu nav. Kāpēc tā?

Princese Beatrise un princese Eiženija ir aizņemtas jaunās māmiņas. Beatrisei ir nepilnus divus gadus veca meita Sjenna, bet Eiženija ir divu dēlu mamma – Augusts jau nosvinējis otro dzimšanas dienu, bet šā gada maija nogalē ģimene sagaidījusi pasaulē otru dēlu – Ernestu.

Abu Jorkas princešu bērni ieviesuši izmaiņas troņa mantošanas rindā. Beatrises meita Sjenna ir devītā rindā uz troni, un viņai seko Eiženija un abi viņas dēli – Augusts un Ernests.

Neraugoties uz to, ka šie karaliskie bērni ir Lielbritānijas troņmantnieki, visiem nav titulu. Augustam un Ernestam to nav! Taču Sjennai ir tituls, un tādu viņa mantojusi, pateicoties savam tēvam Edoardo Mapelli Moci, nevis mammai princesei Beatrisei!

Edoardo patiesībā ir itāliešu grāfs, kas nozīmē, ka viņa bērni manto arī grāfa vai grāfienes titulu.

Princese Beatrise un Edoardo Mapelli Moci kāzu dienā 2020. gada 17. jūlijā

gallery icon

Sarunā ar izdevumu “Daily Mail”, Edoardo tēvs grāfs Alesandro Mapelli Moci skaidroja: “Edoardo ir vienīgais vīriešu kārtas pēctecis, kas ieved ģimeni nākamajā paaudzē.”

“Viņš ir grāfs, sieva automātiski kļūst grāfiene un jebkurš viņu bērns būs grāfs vai grāfiene.”

No Beatrises un Eiženijas puses viņu bērniem nepienākas karaliskie tituli, jo viņi nav valdošā monarha mazbērni. Karalis Čārlzs III ir viņu vectēva brālis.

Princese Eiženija ar vīru un dēlu Augustu karalienes Platīna jubilejas svinībās 2022. gadā

gallery icon

Ar Anglijā dzimušo itāliešu augstmani nekustamo īpašumu attīstītāju Edoardo Mapelli Moci princese Beatrise apprecējās 2020. gadā. Viņu meita Sjenna pasaulē nāca 2021. gada septembrī. Beatrise ir arī audžumamma Edoardo dēlam Kristoferam Vulfam (7) no vīra iepriekšējām attiecībām ar amerikāņu arhitekti Daru Huangu. Edoardo kopdzīve ar saderināto līgavu izira 2018. gadā. Vēlāk šajā pašā gadā Mapelli Moci uzsāka attiecības ar princesi Beatrisi, kuru pazina jau kopš bērnības. Viņa ģimene jau vairāku gadu desmitu garumā ir labi draugi ar Beatrises vecākiem princi Endrū un Sāru Fērgusoni.

Princese Beatrise ar draugu Edoardo Mapelli Moci

gallery icon

BBC norāda, ka Mapelli Moci ir grāfs. Lai gan Itālijas Republikā dižciltīgie tituli nav oficiāli atzīti, tos joprojām pieklājības pēc var izmantot. Šo Itālijas Karalistes dižciltības titulu 1913. gadā karalis Viktors Emanuels III piešķīra visiem vīriešu dzimuma pēcnācējiem, kas nesa dižciltīgās Moci dzimtas uzvārdu, kas tika iekļauta Mapelli dzimtā.

Princeses Beatrises draugs Edoardo Mapelli Moci

Princeses Beatrises draugs Edoardo Mapelli Moci ir nekustamo īpašumu magnāts, multimiljonārs. Viņš ir šķirtenis un divus gadus veca dēla tēvs.

gallery icon