Raimonda Gerkena dzīve bildēs

gallery icon
Slavenības
2023. gada 15. jūnijs, 06:17

Krietnu laiku ne redzēts, ne dzirdēts... Paziņas satraucas, kur pazudis Raimonds Gerkens

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Neesot jau krietnu laiku ne redzēts, ne dzirdēts - kā vēsta žurnāls "Kas Jauns", tad uzņēmēju aprindās daudzi prāto, pazudis esot kādreiz aktīvais saviesīgās dzīves piekritējs miljonārs Raimonds Gerkens (71).

“Vai viņš vispār vairs ir Latvijā?” nesen kāda koncerta starpbrīdī spriedelēja kāda kompānija. “Nu dikti sen neesmu viņu saticis, arī pa telefonu runāt nav sanācis. Pat dzirdēts nekas nav, jo, kopš vairs nespēlēju zolīti, kaut kā mums tie sakari izbeidzās,” tā žurnālam "Kas Jauns" neslēpj uzņēmējs Jūlijs Krūmiņš.

Raimonda Gerkena īpašumā villa "Velga" notiek zolītes turnīrs "Gerkens pret prostatas vēzi"

Raimonda Gerkena īpašumā villā „Velga” pulcējušies sabiedrībā zināmi ļaudis, kuri piedalās labdarības pasākumā „Gerkens pret prostatas vēzi”

gallery icon

Par to, kur pazudis Raimonds Gerkens, nesen, dodoties uz tradicionālo copi Ālandu salās, kompanjoni iztaujāja arī kādreizējo politiķi Kārli Leiškalnu, kurš ar Gerkena kungu ir ļoti seni draugi. “Viņš ir pavisam norobežojies no ārpasaules, neko un nevienu vairs negrib. Protams, veselība klibo, kā jau mums visiem šajos gados. Visus savus makšķerēšanas rīkus pārdeva man, jo pat copē braukt vairs negrib. Sēž savā Langstiņu mājā un runā tik par došanos mūžībā. Tikušies krietnu laiku neesam, bet zvanu un runājos ar viņu katru dienu. Tā sakot, turu roku uz pulsa, vai viss labi,” atklāti stāsta kādreizējais Saeimas deputāts.

Par spīti bažām, vai Raimonds Gerkens vispār atbildēs uz telefonzvanu, ar viņu sazināties izdodas. Miljonārs runā moži, ir labā noskaņojumā un pēc mirēja absolūti neizklausās. “Bet tas, ka par nāvi domāju, melots tiešām nav. Manā vecumā ar tādu veselību, kāda nu tā ir, saprotams, šai pasaulē jau man ir tie pēdējie metri,” viņš pilnīgi nopietni saka.

foto: no privātā arhīva
Neilgi pēc 71. dzimšanas dienas, Raimonds Gerkens savā Langstiņu savrupnamā "Villa Velga" jutās omulīgi un bija lieliskā noskaņojumā. 

“Noskaņojums šodien pavasarīgs, nekādā depresijā iegāzies neesmu,” pasmejas Raimonds.

Vai ir pamats ļaužu bažām, ka esat pavisam pazudis un nekur neejat? “Precīzi! Esmu “noracies”  savā villā, dzeru kafiju, smēķēju un domāju par skaistām meitenēm un to, kam dzīvē ir jēga un vērtība un kam nav. Piemēram, nauda ir sūds, tā nevar būt dzīves jēga. Tagad, kad tā padomāju, man lielākais azarts un patikšana bija tieši no tā paša naudas pelnīšanas procesa. Tas ir aizraujoši, interesanti, radoši lielā mērā. Nenoliedzami, arī nopelnītās naudas likšana lietā kaut kādā brīdī ir patīkama. Melis būtu, ja teiktu, ka ne. Jo redzēt sava darba augļus realizējamies ir liela bauda. Piemēram, kad uzcēlu savu villu "Velga" – sajūsma bija neaprakstāma, patika acis priecēt un viss pārējais. Arī pasauli izceļot ir bijusi iespēja. Tāpat arī prieks, ka ir bijusi iespēja ik pa laikam sevi iepriecināt ar kādu jaunu mašīnu.

Taču tagad… Sēžu ar sievu un suni šai milzīgajā, 2000 kvadrātmetru lielajā villā un tik maksāju rēķinus.

Lielais plašums vispār nav vajadzīgs, bet izmaksu ziņā šī māja, par ko rēķini katru mēnesi ir mērāmi tūkstošos eiro un kur nemitīgi ir jāiegulda, ko pieremontējot un pielabojot, man tagad ir kā smags milzu akmens, kas uzkārts kaklā. Labi, ka mazdēls, kam šogad paliks 18 gadu, pērn atgriezās no Anglijas dzīvot un mācīties Latvijā,” saka Raimonds Gerkens. Kundze Velga gan aizvien negrib ne dzirdēt par villas izlikšanu pārdošanā, tāpēc Raimonds šo ieceri jau pirms vairākiem gadiem metis pie malas.

foto: no izdevniecības "Rīgas Viļņi" arhīva
Ar Velgu Raimonds ir precējies 46 gadus, un Villa Velga savulaik bija dāvana mīļotajai 25. kāzu gadadienā.

Daudz lielākā vērtē miljonārs tagad izceļ citas vērtības, ko ne par kādu naudu nenopirkt, – ģimene un īsti draugi. “Ar sievu Velgu esam precējušies jau 46 gadus. Dažs labs pat pats tik ilgi nenodzīvo. Tagad normāli satiekam. Rosāmies katrs pa savām lietām, parunājamies. Velga lielākoties dzīvojas pa puķu dobēm, ziemas dārzu, bet es sēžu mājā, lasu grāmatas. Divreiz nedēļā uzņemu ciemos dažus draugus, ar ko kopā uzspēlējam zoli. Ārpus mājas kopš pandēmijas laika īsti vairs nekur zoli spēlēt neeju. Kaut kā gribas norobežoties no ārpasaules. Vienīgie braucieni, kurp aizvien regulāri dodos uz Rīgu, ir Matīsa tirgus. Tur gan iepērkos, gan netālu apmeklēju frizieri un kosmetologu. Viss. Pārējā laikā tikai pa mājām. Un par draudzību runājot – jā, ļoti novērtēju, ka man ir tāds draugs kā Kārlis Leiškalns. Viņš tiešām man piezvana pilnīgi katru dienu. Tas ir ļoti skaisti, un tas ir liels dārgums – šāda draudzība,” saka Gerkena kungs.

Uzņēmējs Raimonds Gerkens

Uzņēmējs, miljonārs Raimonds Gerkens.

gallery icon