foto: no privātā arhīva
Māris Ozoliņš 60 gadu vecumā pievērsies golfam
Māris Ozoliņš ar savu partneri savā pirmajā golfa turnīrā!
Slavenības
2023. gada 20. maijs, 07:32

Māris Ozoliņš 60 gadu vecumā pievērsies golfam

Juris Vaidakovs

Žurnāls "Kas Jauns"

Dīdžejs Māris Ozoliņš, kas savulaik bija labi zināms kā dažādu TV šovu producents un hita "Maziņā neziņā" autors, savos 60 gados pievērsies jaunam hobijam, vēsta žurnāls "Kas Jauns".

“Tā tik man vēl trūka! Golfs! Pirmais turnīrs jau otrajā dienā un 2. vieta! Paldies Ivonnai!”  sociālajā vietnē "Facebook" saviem sekotājiem vēsta Māris Ozoliņš. Izrādās, viņš golfa klubā "Viesturi" piedalījās Vislatvijas golfa dienas turnīrā un pat tika pie godalgām.

“Patiesībā sen jau gribējās pamēģināt šādu sānsoli,” par pievēršanos golfam smej Māris, sakot: “Sestdien pirmo reizi aizgāju uz apmācībām, un jau nākamajā dienā bija turnīrs, kurā iesācēji iziet laukumā pārī ar pieredzējušu golferi.” Viņš žurnālam "Kas Jauns" atklāj, ka golfam pievērsies, vedeklas – dēla Mika Ozoliņa jaunās sievas Ivonnas Žvīgures – mudināts. Viņa Mārim uzdāvinājusi golfa spēles apmācības kursu abonementu, un tagad, kā pats ar humoru atzīst: “Āķis lūpā. Diemžēl!”

Nu Ozoliņam priekšā ir apmācības pie golfa trenera Kārļa Eniņa, un Māris teic, ka vispirms pats galvenais ir saprast, ar kāda satvēriena nūjām viņam ir ērtāk sist pa bumbiņu. “Parasti jau spēlē ar labā satvēriena nūjām, bet šķiet, ka man tomēr padodas kreisais satvēriens. Tas laikam man no tenisa, ķermenis tiešām kaut kā labāk darbojas šādi. Kreisais satvēriens jau nav nekas unikāls, tie hokejisti, kuri hokejā ir ar kreiso nūjas satvērienu, golfā sit tāpat,” skaidro Ozoliņš.

Viņš gan piebilst, ka jaunā hobija apguvei ir kāds šķērslis – problēmas ar muguru. “Vismazākais, ko man vajadzētu darīt, ir spēlēt golfu. Tas ir neprāts, it sevišķi tagad, kad apmeklēju visādas ārstnieciskās procedūras. Bet, tā kā vedekla uzdāvināja šīs apmācības, nebija jau citu variantu – nācās uz tām iet. Aizbraucu uz pirmo nodarbību, pateicu, ka sāp mugura un esmu gatavs tikai noklausīties teoriju, taču man jau uzreiz iedeva rokā golfa nūjas. Es gan purpināju, ka nevaru saliekties, bet nevienu tas īsti neinteresēja. Kad pēc tam aizbraucu pie daktera, viņš mani pamatīgi sarāja, teica, ka atteikšoties no manis ārstēšanas,” sirsnīgi smejas Māris Ozoliņš.

Viņš tagad ar golfu aizrāvies jau tik tālu, ka sācis meklēt nūju komplektu, kā arī līdz vēlai naktij internetā pēta videoierakstus ar golfa spēles tehniku. “Interesanti. Protams, noteikumi ir sarežģīti, bet tas jau ir visās spēlēs, ko izdomājuši angļi. Golfā vispozitīvākais ir, ka spēles laikā ir jānoiet diezgan lieli gabali. Un kas var būt vēl labāks vīrietim manos gados, kā veselīgas pastaigas svaigā gaisā! Bet patiesībā golfs mani piesaistīja tāpēc, ka man patīk senas, klasiskas lietas. Un šī spēle ir viena no tādām – džentlmeniskums, demokrātiskums, senās ģērbšanās manieres ar rūtainu džemperi un naģeni. Ja man vienmēr ir patikuši britu auto "Jaguar" un "Mini", tad kāpēc lai man nepatiktu golfs!” nosaka Ozoliņš.

Diskotēku "Cuba Cafe" 2022. gada februārī iegriež Māris Ozoliņš

2022. gada 18. februārī Rīgā, "Cuba Cafe" ballīti iegrieza DJ Ozo, īstajā vārdā Māris Ozoliņš.

gallery icon

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!