foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / Vida Press
Dolfs Lundgrēns jau astoņus gadus cīnās ar vēzi. Ārstu sākotnējās prognozes nav bijušas cerīgas
Dolfs Lundgrēns šā gada februārī.
Slavenības
2023. gada 12. maijs, 05:47

Dolfs Lundgrēns jau astoņus gadus cīnās ar vēzi. Ārstu sākotnējās prognozes nav bijušas cerīgas

Jauns.lv

80. un 90. gadu asa sižeta filmu zvaigzne Dolfs Lundgrēns (65) pirmo reizi publiski atklājis, ka jau astoņus gadus viņš ik pa laikam cīnās ar vēzi. Ļaundabīgais audzējs nierēs aktierim diagnosticēts 2015. gadā, kad veikta arī pirmā operācija.

Dolfs Lundgrēns TV šovā “In Depth With Graham Bensinger” pastāstījis, ka pirmais audzējs nierēs viņam atklāts 2015. gadā un veiksmīgi ticis izoperēts. Pēc tam aktieris katrus sešus mēnešus, bet vēlāk reizi gadā, veicis visus nepieciešamos profilaktiskos izmeklējumus. “Piecus gadus viss bija kārtībā,” viņš norāda.

2020. gadā aktieris Zviedrijā devās pie ārsta, jo bija parādījušies jauni simptomi. Izmeklējumu rezultātā atklāti seši jaunveidojumi, no kuriem vienu nebija iespējams izoperēt tā lielā izmēra dēļ. Tāpēc aktieris uzsācis sistemātisku terapiju. 2021. gadā situācija pasliktinājās: palielinājās audzēju skaits un to atrašanās vietas dažādos orgānos. Pēc aktiera teiktā, kļuvis skaidrs, ka “viss ir daudz sliktāk, nekā mēs domājām”.

foto: Fati Sadou/ABACAPRESS.COM/Shutterstock/ Vida Press
Dolfs Lundgrēns ar draudzeni Emmu Krokdalu. Zviedru aktieris ar norvēģu treneri 2020. gada jūnijā saderinājās.

“Ārsts sāka runāt par dažādajiem audzējiem ārpus nierēm, kas, piemēram, ir plaušās, kuņģī un mugurkaulā. Viņš sāka teikt ko līdzīgu – ‘Jums, iespējams, vajadzētu paņemt pārtraukumu un pavadīt vairāk laika kopā ar ģimeni’, un tādā garā. Es viņam pajautāju: ‘Kā jūs domājat, cik man vēl ir atlicis?’ Viņš atbildēja, ka divi vai trīs gadi, bet pēc daktera balss es sapratu, ka viņš, iespējams, domāja, ka mazāk,” atceras Dolfs Lundgrēns.

Dolfs Lundgrēns filmas pirmizrādes vakarā lepojas ar savām skaistajām meitām

Zviedru aktieris Dolfs Lundgrēns ir divu meitu tēvs. Vecākajai meitai Idai ir jau 18 gadu, bet Grēta – 12. Ģimene ...

gallery icon

Aktieris konsultējās ar citu ārstu Londonā, kurš secināja, ka viņa nieru audzēja mutācijas ir līdzīgas plaušu audzējam. Dakteris nolēma to ārstēt līdzīgi kā plaušu vēzi. “Ja es būtu palicis pie pirmās ārstēšanas metodes, man būtu atlikuši kādi trīs vai četri mēneši, ko dzīvot,” norāda Lundgrēns, atzīstot, ka otra – jaunā – ārstēšanas metode ievērojami palīdzējusi. “2022. gads būtībā bija novērošanas gads, kā šīs zāles dara savu darbu. Galu galā audzējs saruka līdz aptuveni 90%. Šobrīd esmu procesā, kad tiek izņemti atlikušie rētaudi šajos audzējos,” stāsta aktieris. “Prognozēts, ka tad, kad tos izņems, cerams vairs nebūs vēža aktivitātes un zāles, ko lietošu, nomāks visu pārējo.”