foto: DNPhotography/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
"Met Gala" ballē viesi godina dizainera Karla Lāgerfelda slaveno kaķeni Šupeti
Anna Heteveja, Džareds Leto un Selma Haijeka.
Slavenības
2023. gada 4. maijs, 08:30

"Met Gala" ballē viesi godina dizainera Karla Lāgerfelda slaveno kaķeni Šupeti

Jauns.lv

Dziedātājs un aktieris Džēreds Leto prestižo "Met Gala" kostīmu balli apmeklēja tērpies kā milzu kaķis. Doja Cat izvēlējās tērpu un meikapu, kas viņas tēlu padarīja līdzīgu kaķim. Šīs un daudzas citas slavenības šogad elitārajā pasākumā bija akcentu likušas uz kaķa motīvu. Tā kā "Met Gala" ballē tika godināts nelaiķis dizainers Karls Lāgerfelds, tad daudzu tērpu iedvesmas avots bija viņa slavenā kaķene Šupete.

Dziedātājs un aktieris Džēreds Leto ne tikai godināja Karla Lāgerfelda mūzu Šupeti ar stila elementiem savā tēlā, viņš šajā vakarā bija pārtapis par dizainera pūkaino draudziņu cilvēka izmērā. Kad Leto cēli nosoļoja pa sarkano paklāju, telpās viņš noņēma maskas galvu, taču visu laiku to turēja rokās sev līdzās.

foto: Matt Baron/Shutterstock/ Vida Press
Džareds Leto.

Šupete pasaules slavu iemantoja 2011. gadā, kad viņu adoptēja modes korifejs Karls Lāgerfelds. Kopš tā laika kaķene bauda A līmeņa slavenības cienīgu dzīvi (arī pēc dizanera nāves 2019. gadā) – viņai ir sava “Instagram” lapa, privātās ballītes un neskaitāmas fotosesijas. Īsi pirms šogad notiekošā Kostīmu institūta pasākuma paklīda runas, ka burvīgā Šupete varētu apmeklēt “Met Gala” balli. Taču kaķenes pārstāvis vietnē “Instagram” sniedza oficiālu paziņojumu, norādot, ka Šupete balli neapmeklēs, tā vietā “izvēloties mierīgu un ērtu vakaru mājās”.

“Met Gala 2023” balles krāšņie tērpi, godinot Karla Lāgerfelda piemiņu

gallery icon
56

Reperis Lil Nas X “Met Gala” ballē godināja kaķeni Šupeti, tērpies un rotājies ar kristāliem no matu galiņiem līdz papēžiem. Viņam pat bija kristāla virteņu ūsas un gari sudraboti nagi. Par viņa teatrālo tēlu bija parūpējies grima meistare Pata Makgrata mākslinieces Nikolas Formičeti radošajā vadībā. Reperis koptēlu bija papildinājis ar “Dior” stringiem un sudrabotiem platformas zābakiem.

foto: Matt Baron/Shutterstock/ Vida Press
Lil' Nas X.

Repere un dziedātāja Doja Cat, godinot Lāgerfelda Birmas kaķi, izmantoja izdevību likt akcentu arī uz savu skatuves vārdu. Mūziķes izvēlēto modes nama “Oscar de la Renta” tērpa kapuci rotāja smailas kaķa austiņas, bet piegulošais tērpa siluets liecināja par šī dzīvnieka grāciju. Reperei bija rūpīgi izstrādāts grims, kas padarīja viņas seju līdzīgāku kaķim.

foto: DNPhotography/ABACA/Shutterstock/ Vida Press
Doja Cat.

“Esmu ļoti, ļoti saviļņota un man pašai ļoti patīk,” pirms iziešanas uz sarkanā paklāja sarunā ar žurnāla “Vogue” reportieri izteicās Doja Cat, kurai šī bija pirmā reize, kad viņa apmeklēja Kostīmu institūta balli Ņujorkā.

Godinot dizaineru Karlu Lāgerfeldu, “Saturday Night Live” zvaigzne Hloja Fainmena uz pasākumu ieradās ar nelielu rozā “clutch” somiņu, kam bija kaķa forma.

foto: Matt Baron/Shutterstock/ Vida Press
Hloja Fainmena.

Dažas dienas pirms glaunās balles aktrise Džanela Monae slavenību žurnālam “People” izteicās, ka viņas “Met Gala” tērps būs īsts “piedzīvojums”, taču viņa nepateica ne vārda par burvīgo aksesuāru, kas būs līdzi. Pirms filmas “Glass Onion: A Knives Out Mystery” aktrise savu apjomīgo tērpu pārveidoja par caurspīdīgu kuplo kleitu, viņai rokās bija stepēta somiņa, kas līdzinājās Šupetei.

foto: DNPhotography/Abaca/Sipa USA/ Vida Press
Džanela Monae.

Modele Džidži Hadida iedvesmu savam kaķacu vakara grimam bija smēlusies no dizainera slavenās pūkainās pavadones. “Mēs vēlējāmies radīt kaķisku pieskārienu, lai godinātu Kārļa iemīļoto kaķi,” sacīja supermodeles grima mākslinieks Patriks Ta, kurš izmantojis “Maybelline” “TattooStudio Ink Pen” šķidro acu kontūrzīmuli, lai radītu vēlamo efektu.

foto: Matt Baron/Shutterstock/ Vida Press
Džidži Hadida.

Arī aktrise Olīvija Vailda godinājusi Karlu Lāgerfeldu, ar dekoratīvo kosmētiku piešķirot acīm nedaudz kaķisku skatienu. To savā blogā paskaidrojis Olīvijas grima mākslinieks Džo Beikers.

foto: Matt Baron/Shutterstock/ Vida Press
Olīvija Vailda.