Dons par brīdi, kad pats sev bijis menedžeris, un komandas spēku: “Ir vajadzīgi cilvēki, kas tev palīdz”
Dons.
Slavenības
2023. gada 2. maijs, 12:15

Dons par brīdi, kad pats sev bijis menedžeris, un komandas spēku: “Ir vajadzīgi cilvēki, kas tev palīdz”

Jauns.lv

Liela nozīme ir ne tikai dziesmu izpildītājiem un radītājiem, bet arī menedžeriem. Viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, dziedātājs Dons atminas dzīves posmu, kad pats sev bijis menedžeris un organizējis savus koncertus, domājot ne tikai par uzstāšanos, bet arī apsardzi, apdrošināšanu, īri, nodokļiem un daudz ko citu. Tāpat viņš piemin savu tagadējo komandu, kuriem ir pateicīgs, un paveikt iecerēto bez tās būtu daudz grūtāk.

Raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam Dons atklāj, ka viņa komanda radošajā procesā dziedātāju atstāj mierā, taču, piemēram, kad tiek organizēti koncerti, – pieslēdzas procesam.  “Ir vajadzīgi cilvēki, kas tev palīdz, un viņi visi zina, kuri tie ir. Es viņiem visiem saku lielu paldies, jo bez viņiem tas būtu daudz, daudz grūtāk. Varbūt pat neiespējami. Tie palīgi – viņi noņem svaru no pleciem nost,” stāsta Dons, piebilstot, ka sākuma posmā pašam paticies izbaudīt un darīt visu procesu, lai saprastu, kā menedžēšanas mehānisms vispār strādā.

“Visādas pieredzes ir gūtas, bet tas, ka tu saproti – “ok”, tur ir vajadzīga apsardze, ātrā palīdzība, apdrošināšana, īre, nodokļi,” atminas dziedātājs, “Es atceros tajā laikā, kad es to bez palīdzības darīju, tad bija bišķiņ uzkāriens un nenormāls stress.” Viņš stāsta, ka tagad zina, kā viss būs: “Tas mehānisms ir viens, kā šeit Rīgā, Liepājā, Londonā vai Ņujorkā. Ir vieta, tad ir uzcelta skatuve, lokācija, apsardze, apdrošināšana un tā tālāk.”

Dons atminas savu pirmo koncertu “Palladium”: “Mums bija 12 kvadrātmetru ekrāniņš aizmugurē. Tas man likās “wow”. Tad nākamajos “Palladiumos” man jau bija skaidrs, ka mēs varam atļauties vairāk nekā 12 kvadrātmetrus, jo es nezināju. Mēs uzlikām 28 kvadrātmetrus.” Savukārt otrajā koncertā “Arēna Rīga” jau bijis 320 vai 340 kvadrātmetru liels ekrāns. “Mēs vairāk nevarējām ielikt, jo mājas konstrukcija neļāva karināt,” atceras Dons, piebilstot, ka sapņo uz tik liela ekrāna pirms koncerta uzspēlēt kādu video spēli.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties šeit.