foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Atklāta patiesība par meiteni, kura uzdevās par Madelēnu Makkenu
Džūlija Vendela.
Trakā pasaule
2023. gada 13. aprīlis, 19:29

Atklāta patiesība par meiteni, kura uzdevās par Madelēnu Makkenu

Jauns.lv

Par interneta sensāciju kļuvusī 21 gadu vecā Džūlija Vendela no Polijas – meitene, kura uzdevās par 2007. gadā pazudušo Madelēnu Makkenu, nu atgriezusies savā dzimtenē un atvainojusies Madelēnas vecākiem par notikušo. Šī gan nav pirmā reize, kad meitene uzdevusies par pazudušu cilvēku.

Par ko ir stāsts? 

Džūlija Vendela sociālajā tīklā “Instagram” dalījās  ar virkni fotogrāfiju, kas, viņasprāt, pierāda līdzību ar 2007. gadā Portugāles kūrortā pazudušo Madelēnu Makkenu. Jaunā sieviete izpelnījās ne tikai tūkstošiem sekotāju uzmanību, bet arī visas pasaules preses “acis”. 

Džūlija devās uz Amerikas Savienotajām Valstīm, lai kopā ar pašpasludinātu privātdetektīvi, ietekmeli un slavenību izaugsmes treneri Dr. Fiu Johansoni šķetinātu savas izcelsmes “noslēpumus”. Tika apgalvots, ka viņa noteikti ir pārvesta uz Poliju ar cilvēku tirdzniecības grupējumu, un cilvēki, kas viņu audzinājuši, nav viņas bioloģiskie vecāki. 

Visa jezga gan apstājās pie DNS testa rezultātiem. Tie uzskatāmi pierādīja, ka Džūlija nav pazudusī britu meitenīte. Turklāt DNS tests uzrādīja arī jaunās sievietes izcelsmi, proti, viņa patiešām nāk no Polijas, ar lietuviešu un rumāņu izcelsmi. 
Taču uzmanība jau bija piesaistīta. Popularitāte gūta. Džūlijas seja un vārds “gozējās” ne tikai britu bulvārpreses virsrakstos, bet pat ASV slavenā sarunu šova ar Dr. Filu raidījumā. 

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Džūlija Vendela.

Kas viņa ir patiesībā? 

Džūlija nāk no Vroclavas, pilsētas Polijas dienvidrietumos. Tā ir ierindota starp 100 labākajām pilsētām pasaulē, kur dzīvot, un tā ir slavena ar saviem gleznainajiem gotikas laukumiem un baznīcām. Tieši uz šo pilsētu 2009. gadā ģimene pārcēlās no Polijas ziemeļu daļas.

Pēc šķiršanās no Džūlijas tēva, kurš pārcēlās uz Vāciju, Dorota un viņas meita kopā ar patēvu Pjotru, kurš strādā finanšu jomā, pārcēlās uz greznu māju turīgā pilsētas priekšpilsētā.
Dorota ir veiksmīga uzņēmēja un vada apģērbu veikalu tīklu. Kopā ar Pjotra algu viņi varēja nodrošināt Džūlijai privātskolas izglītību.

Viņas māte Dorota Vendela Čolevinska un patēvs Pjotrs Čolevinskis joprojām nespēj noticēt, kā vienas “problēmu māktas jaunietes meli” varēja nonākt tik tālu, burtiski radot “sniega bumbas” efektu. 

Britu meitene Madelēna, vāciete Inga un amerikāniete Akācija

“Tas, kas notiek tagad, nav nekas jauns. Kad viņai bija pusaudžu gadi, Džūlija sāka apgalvot, ka Dorota nav viņas māte un ka viņa patiesībā ir bērns, kas pirms dažiem gadiem pazudis Polijā," zina stāstīt Džūlijas skolas laika draudzene. 

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
Madelēna Makkena (pa kreisi) un Džūlija Vendela (pa labi).

Britu medijs “Mail Online” atklājis, ka patiesībā meitene vairākkārt uzdevusies par pazudušiem cilvēkiem. 

Džūlija nosūtīja Polijas labdarības organizācijas, kas nodarbojas ar bezvēsts pazudušu cilvēku meklēšanu, amatpersonām savas fotogrāfijas, sākotnēji apgalvojot, ka ir piecgadīgā Inga Gērike, kura 2015. gadā pazuda no Stendāles Vācijā un kopš tā laika nav redzēta.

Viņas apgalvojumi tika noraidīti, jo vecuma starpība bija astoņi gadi, un vēlāk izrādījās, ka viņa šo stāstu bija izdomājusi kopā ar draugu.

Pēc kāda laika viņa atkal sazinājās ar labdarības organizāciju, apgalvojot, ka ir Akācija Bišopa, kura 2003. gadā Jūtā pazuda 19 mēnešu vecumā, taču viņas apgalvojumi atkal tika noraidīti.

“Neviens nesaprot, kāpēc Džūlija šādi meloja. Ģimene nespēja noticēt visam šim “cirkam”, jo bija snieguši meitai tik daudz mīlestības un atbalsta, kad viņa bija jaunāka. Viņas māte visiem stāstīja, ka viņas meitai ir garīgās veselības problēmas, un lūdza viņai pārtraukt melot un izplatīt šos apgalvojumus, bet Džūlija vienkārši teica, ka netic, ka Dorota ir viņas māte,” stāsta meitenes draudzene. 

Garīgas veselības problēmas un ne tikai

Kā zina stāstīt ģimenei pietuvinātas personas, Džūlijai jau daudzus gadus ir bijušas garīgās veselības problēmas, un ir bijuši vairāki pašsakropļošanās gadījumi, viņai nepieciešama nopietna palīdzība. “Ir skaidrs, kas motivē Džūliju melot. Tā ir tiekšanās pēc uzmanības. Bet meitenei pēc iespējas ātrāk nepieciešama ārstēšana,” piebilda ģimenes draugi.